Όλα τα βίντεο είναι HD. Ρυθμίσεις από το youtube

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Διανομή παιδικών παπουτσιών TOM'S από την Ένωση «Μαζί Για Το Παιδί» στις ωφελούμενες οικογένειες των Κοινωνικών Δόμων του Δήμου

Σπίρτζης: Δεν θα καταδικαστεί κανείς για άρνηση πληρωμής στα διόδια

Φωτογραφία: Intimenews


Δεν πρόκειται να καταδικαστεί κανένας 
από όσους διώκονται για άρνηση πληρωμής 
στα διόδια, προεξόφλησε ο υπουργός 
Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Περαχώρα: Ένα απίστευτο μεγάλο έργο της αρχαιότητος τον 5ο αιώνα προ Χριστού στο Ηραίον (ΒΙΝΤΕΟ)


Με ξεναγό τον Σωτήρη Πρωτόπαπα “τον πλέον αρμόδιο για την ιδιαίτερη αυτή ενημέρωση γύρω από την περιοχή του Ηραίου “ είχαμε την  χαρά και την ευχαρίστηση να περιηγηθούμε ένα τμήμα του σπουδαίου αυτού χώρου τόσο από της μεγάλης αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας που έχει   αλλά και με εξίσου μεγάλου ενδιαφέροντος  της σπηλαιολογικής  αυτής ανακάλυψης.

ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ

Τα υπόγεια μυστικά στην Περαχώρα (άγνωστα αρχαία υδραυλικά)


Η «Περαία χώρα» με το παραλιακό Ηραίο και τις μυστηριώδεις υδραυλικές εγκαταστάσεις της βρίσκεται στη σκιά των Γερανείων, απέναντι από την πόλη της Κορίνθου και βορειοδυτικά του Ισθμού. Δαιδαλώδεις σήραγγες, ορύγματα και λαξευμένες σκάλες βρίσκονται κάτω από τη γη της, συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό υδραυλικό σύστημα παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Στην ανατολική πλευρά του Κορινθιακού κόλπου, στην περιοχή του γνωστού αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου, δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε κατά την αρχαιότητα ένα σύνθετο σύστημα αποθήκευσης και μεταφοράς νερού. Στις αρχές του 5ουαι. π.Χ. κατασκευάστηκε στα δυτικά του ιερού μια δεξαμενή μήκους 21 καιπλάτους 6 μέτρων, της οποίας οι δύο πλευρές απολήγουν σε αψίδες. Η ξύλινη επίπεδη οροφή της στεγαζόταν από σειρά κιόνων, ενώ μια κλίμακα 8 βαθμίδων στο μέσον της δυτικής αψίδας, επέτρεπε την πρόσβαση μέχρι τον πυθμένα. Η δεξαμενή τροφοδοτούνταν με νερό που έφερνε κτιστός αγωγός από τα βορειοανατολικά. Στην κατεύθυνση αυτή και σε απόσταση 750 περίπου μέτρων από το τέμενος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το περίπλοκο υδραυλικό σύστημα παροχής νερού της Περαχώρας, με ορύγματα, σήραγγες, και εντυπωσιακές υπόγειες καμαρωτές σκάλες, η λειτουργία του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα πλήρως κατανοητή.  

ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ: "διαβάστε περισσότερα"

Λέγεται πως μπορεί να είναι έργο του 3ουπ.Χ. αιώνα, που επινοήθηκε ίσως από τον Δημήτριο τον Πολιορκητή για να εφοδιάζει με νερό την περιοχή, ενώ από τον Ρωμαίο αρχιτέκτονα Βιτρούβιο είναι γνωστό ότι ανάλογες κατασκευές χρησιμοποιήθηκαν στον ελλαδικό χώρο από τον 1ο αιώνα π.Χ. και εξής.