Εξίσου σημαντικο όμως ειναι και το γεγονός οτι στην περιοχή για να πολεμήσουν κατα των τζιχαντιστών εχουν φύγει απο την Δύση εκατοντάδες Χριστιανοι.
Αυτη η ομάδα ανθρώπων που δε φαίνεται σχεδόν καθόλου στον Τύπο αλλα ειναι εξίσου σημαντική ονομάζεται Dwekh Nawsha, που σημαίνει αυτοθυσία στην αρχαία αραμαϊκή γλώσσα που μιλούσε ο Χριστός και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από Ασσυριους χριστιανούς, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους ιθαγενείς του Ιράκ.
Ένας χάρτης στον τοίχο στο γραφείο του πολιτικού κόμματος των Ασσυριων που συνδέονται με την Dwekh Nawsha σηματοδοτεί τις χριστιανικές πόλεις στο βόρειο Ιράκ, γύρω από την πόλη της Μοσούλης.
Η Dwekh Nawsha λειτουργεί παράλληλα με τις κουρδικές δυνάμεις των Peshmerga για την προστασία των χριστιανικών χωριών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην επαρχία Νινευή.
Ένα από τα μέλη της, ο Μπρέτ, ο οποίος ειναι και υπέυθυνος για την κατάταξη νέων μελών, δήλωσε οτι θέλει να δημιουργήσει ενα τάγμα ξένων μαχητών. Κατα την διάρκεια της πρώτης του βδομάδας στον νέο του ρόλο έφερε πέντε εθελοντές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τον Καναδά, οι οποίοι λέει οτι έχουν στρατιωτική εμπειρία.
Ο Μπρέτ, ο οποίος εχει στην πλάτη ενα τατουαζ του Αρχάγγελου Μιχαήλ, για πολλούς ο αρχάγγελος του πολέμου, θεωρεί οτι αυτη η μάχη ειναι ενας βιβλικός πόλεμος μεταξύ του καλού και του κακού.
Το τάγμα των ξένων μαχητών ειναι μικρό προς το παρόν αλλα σύμφωνα με τον Μπρέτ μεγαλώνει σταδιακά με 20 εθελοντές να περιμένουν για να ενταχθούν.
Ο Tim άλλο ενα απο τα μέλη της οργάνωσης έκλεισε την επιχείρηση του στη Βρετανία, πούλησε το σπίτι του και αγόρασε δυο αεροπορικά εισητήρια για το Ιράκ: ένα για τον εαυτό του και ένα άλλο για ένα για ενα 44χρονο Αμερικανό που γνώρισε μέσω του διαδικτύου.
Οι άνδρες συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, πέταξαν για την κουρδική πόλη Suleimaniyah και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Duhok όπου έφτασαν την περασμένη εβδομάδα. "Είμαι εδώ για να κάνω τη διαφορά και ελπίζω οτι θα θέσω τέλος σε κάποιες ωμότητες τουλάχιστον”, είπε ο 38χρονος Τίμ, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε στην υπηρεσία των φυλακών. "Είμαι απλά ένας μέσος άνθρωπος από την Αγγλία, δήλωσε.”
Ο Αμερικανός φίλος του, ο Σκότ, ο οποίος ειναι μηχανικός λογισμικού, υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό στη δεκαετία του 1990, αλλά τον τελευταίο καιρό περνούσε τον περισσότερο χρόνο του μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή στη Βόρεια Καρολίνα.
Του έκαναν τρομερή εντύοωση οι εικόνες του Ισλαμικού Κράτους να στοχοποιούν την μειονότητα των Γεζιντί στο Ιράκ και του έγινε εμμονή η μάχη στο Κομπάνι.
Ο Σκότ είχε προγραμματίσει να ενταχθεί στο YPG, αλλα άλλαξε γνώμη τέσσερις ημέρες πριν φτάσει στη Μέση Ανατολή μετά την αυξανόμενη καχυποψία για τις σχέσεις της ομάδας με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ).
Ο ίδιος και άλλοι εθελοντές ανησυχησαν ότι δεν θα τους επιτρεπόταν να γυρίσουν εαν συνδεόντουσαν με το PKK, το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση. Είπαν επίσης ότι αντιπαθούν την αριστερή ιδεολογία της ομάδας.
Στην Dwekh Nawsha υπάρχει και μια ξένη γυναίκα, η οποία εξέφρασε την επιθυμία να περιορίσει την παγκόσμια απειλή του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Είπε ότι είχε εμπνευστεί από το ρόλο των γυναικών στο YPG -- αλλά ένοιωσε πιο οικία με τις «παραδοσιακές» αξίες της χριστιανικής πολιτοφυλακής Dwekh Nawsha.
Η βρετανική Daily Mail σε παλιότερο ρεπορτάζ της αναφέρθηκε στη μονάδα Dwekh Nawsha στην οποία ειχε ο ενταχθεί ο Αυστραλός Khamis Gewargis Khamis (φωτο), αφου οι κούρδοι μαχητές έδιωξαν τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή. Οι Κούρδοι βοήθησαν τη μονάδα να λειτουργήσει και να προστατεύσει την Baqofa
Ο Khamis υποστήριξε ότι η μονάδα πολιτοφυλακής του, έλαβε ελάχιστη βοήθεια απο τους Κουρδους Πεσμεργκά και απο την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς την Αυστραλία και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα για βοήθεια σχετικά με τη χρηματοδότηση, προμήθειες και πυρομαχικά.
Ανέφερε ότι και αυτος και οι Δυτικοί συντρόφοι του στην Dwekh Nawsha γνωρίζουν οτι οι πράξεις τους ειναι παράνομες στις μητέρες πατρίδες τους, αλλα αν και αγαπούν τις πατρίδες τους θεώρησαν οτι η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους απαιτούσε την παρουσία τους στο Ιρακ.
Το ABC News αναφέρει ότι η ασσυριακή κοινότητα στο Ιράκ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να μην επιβάλει νομικές κυρώσεις εναντίον των Αυστραλών που συμμετέχουν στην οργάνωση κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Προφανώς, αυτοι οι μαχητές λαμβάνουν στρατιωτική βοήθεια από ανθρώπους στη Δύση που θεωρουν οτι η ιρακινή κυβέρνηση και οι δυτικές δυνάμεις δεν κάνουν αρκετά.
Ορισμένοι Ευρωπαίοι έχουν κάνει λογο για "ένοπλο προσκύνημα” στο Ιράκ, λέγοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι η πέμπτη Σταυροφορία ή μια νέα Ναύπακτος, υπενθυμίζοντας την ιστορική μάχη του 7 Οκτώβρη 1571, όταν η Ιερά Συμμαχία νίκησε τους μουσουλμανικούς στόλους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια σας θα επιτρέπονται μόνο όταν τηρούν τον ουσιώδη κώδικα δεοντολογίας.