ΕΤΙΚΕΤΕΣ
- ΤΟΠΙΚΑ
- ΠΕΡΑΧΩΡΑ
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- ΕΛΛΑΔΑ
- ΙΑΣOΝΟΣ 1
- AΡXAIA
- ΥΓΕΙΑ
- AΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ
- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- Ζωάκια
- ΘΕΑΤΡΟ
- ΔΙΕΘΝΗ
- ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ
- ΠΟΙΗΣΗ
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΆ
- j.n.o
- KOΡIΝΘΟΣ
- ΚΟΡΙΝΘΟΣ
- ΤΑΙΝΙΕΣ
- BINTEO
- christospanteleou
- ΡΩΜΑΙΚΗ ΕΠΑΥΛΗ
- ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
- ΚΑΡΕΚΛΑΣ
- Loutraki Thermal Spa
- Πονεμένες ιιστορίες
- Lloutraki Roads
- Στιγμές απο Λουτράκι
- Το Πάθος Ταιριάζει στο Λουτράκι
- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- Διηγήματα
- M.AΛΕΞΑΝΡΟΣ
- Toύτο Εστίν
- ΚΑΙΡΟΣ
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016
Ο ΟΗΕ ψήφισε υπέρ της αναδιάρθρωσης Κρατικών χρεών- Η καταχρεωμένη Ελλάδα …ψήφισε αποχή!
Η ψηφοφορία τελικώς έγινε και το ψήφισμα πέρασε με 136 ψήψους υπέρ, μόλις 6 κατά και 41 αποχές.
Κατά ψήφισαν οι Mεγάλη Βρετανία, Καναδάς, Γερμανία, Ιαπωνία και Ισραήλ. Δηλαδή, οι οικονομικά ισχυροί. Και η επίσης …πανίσχυρη (σε χρέη) Ελλάδα, αντί να ψηφίσει υπέρ, επέλεξε να απέχει.
Το θέμα αποκάλυψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ στην ΕΡΤ και καταγγέλοντας ότι η υπόθεση δεν προβάλεται από τα ΜΜΕ.
Τι σημαίνει άραγε η αποχή; Ό,τι το θέμα δεν μας ενδιαφέρει; Ή ό,τι, δεν χρειάζονται κανόνες που να διευκολύνουν τις υπερχρεωμένες χώρες;
Σωστά… Μπας και χρωστάμε ως χώρα, τίποτα σημαντικά ποσά; Είναι προφανές ότι δεν θέλαμε να ενοχλήσουμε τους δανειστές μας και κάναμε την πάπια.
Το ψήφισμα επισημαίνει ότι κάθε κυρίαρχο κράτος δεν επηρεάζεται από δικαστικές αποφάσεις ξένων κρατών η οποία σχετίζονται με θέματα δημόσιου χρέους, προσθέτοντας μάλιστα ότι οποιεσδήποτε εξαιρέσεις οφείλουν να είναι εξαιρετικά περιορισμένες.
Παράλληλα επισημαίνεται ότι η όποια αναδιάρθρωση χρέους θα πρέπει ναοδηγεί σε μια σταθεροποίηση της κατάστασης του δημόσιου χρέους,δίχως βέβαια να πλήττει τα δικαιώματα των δανειστών, αλλά παράλληλα ενδυναμώνοντας την οικονομική ανάπτυξη.
Η Αργεντινή, η χώρα που ως επί το πλείστον βρίσκεται πίσω από το συγκεκριμένο ψήφισμα χαιρέτισε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
«Πρόκειται για ένα ψήφισμα υπέρ της οικονομικής σταθερότητας, της κοινωνικής ειρήνης και της ανάπτυξης», ανέφερε ο υπ. Εξωτερικών της Αργεντινής Χέκτορ Τίμερμαν προσθέτοντας: «Σήμερα το χρέος αποτελεί πηγή εντάσεων και πρόκλησης βίας, αιτία ανισοτήτων, αιτία καταστάσεων στις οποίες οι ισχυρές χώρες εκμεταλλεύονται τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες που αναζητούν κεφάλαια».
Η πρόεδρος της Αργεντινής από την πλευρά της, σε τηλεοπτικό της μήνυμα, ανέφερε ότι η χώρα της «έχει βοηθήσει άλλες χώρες ώστε να μην υποφέρουν από αντίστοιχες τραγωδίες, από την ίδια αδικία και δυστυχία που υπέφερε η Αργεντινή».
Ωστόσο εντάσεις είχε η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η γλώσσα του ψηφίσματος είναι «προβληματική» καθώς και ότι οι χώρες με πρόβλημα χρέους δεν έχουν κανέναν «κυριαρχικό δικαίωμα» να αποφασίζουν για την αναδιάρθρωσή του.
Παράλληλα οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τα ζητήματα που σχετίζονται με το θέμα της αναδιάρθρωσης χρέους εμπίπτουν ήδη στη δικαιοδοσία άλλων διεθνών οργανισμών, μεταξύ των οποίων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Διεθνής Ένωση Χρηματαγορών (International Capital Markets Association).
Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας
«Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την επονείδιστη στάση που υιοθέτησε κατ’ εντολή του Α. Τσίπρα και του Β. Μεϊμαράκη η ελληνική κυβέρνηση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους των υπερχρεωμένων χωρών.
Με τη συντριπτική πλειοψηφία 136 υπέρ έναντι 6 κατά και 41 αποχές, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε απόφαση που αναγνωρίζει «το δικαίωμα κάθε κυρίαρχου κράτους να σχεδιάζει την μακροοικονομική πολιτική του, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης του χρέους, χωρίς να αποθαρρύνεται ή να παρεμποδίζεται από καταχρηστικές παρεμβάσεις».
Μια απόφαση που προσφέρει ένα ισχυρό, διεθνώς αναγνωρισμένο όπλο στη χώρα μας να αμφισβητήσει, ακόμη και με μονομερείς ενέργειες, το παράνομο, επονείδιστο και απεχθές χρέος. Ακριβώς γιαυτό, η απόφαση καταψηφίστηκε από τις χώρες που κατ’ εξοχήν εκφράζουν το παγκόσμιο τοκογλυφικό κεφάλαιο, όπως η Γερμανία, η ΗΠΑ και η Βρετανία.
Ακολουθώντας πειθήνια, ως πρόβατο επί σφαγήν, τις εντολές των Βρυξελλών, η ελληνική αντιπροσωπεία απείχε από αυτή την ιστορική ψηφοφορία. Η ευθύνη γι αυτή την επαίσχυντη στάση βαρύνει το σύνολο των μνημονιακών κομμάτων, παλιών και νέων, που δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την «υπηρεσιακή» κυβέρνηση, την οποία από κοινού ανέδειξαν και στηρίζουν.
Αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, όποια μνημονιακή κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές, θα συμπεριφέρεται σαν αγκιστρωμένο ψάρι των δανειστών- εκβιαστών, παραιτούμενη εκ των προτέρων από όλα τα όπλα που της δίνει το διεθνές δίκαιο και η διεθνής κοινότητα για να βγάλει από το λαιμό της το θανάσιμο βρόχο του χρέους.
Ο ελληνικός λαός καλείται να βγάλει τα συμπεράσματά του και να ανοίξει, με τους αγώνες και την ψήφο του, έναν άλλο δρόμο εθνικής αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και προκοπής».
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)