Όλα τα βίντεο είναι HD. Ρυθμίσεις από το youtube

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Μια συνέντευξη από καρδιάς του διακεκριμένου Αρχαιολόγου Στέφανου Μίλλερ








Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγ 2011



Δείτε την συνέντευξη του διακεκριμένου Καθηγητή Αρχαιολογίας Stephen Miller,


 ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του τόσο με τις ανασκαφές και την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Νεμέας (στάδιο Νεμέας, Ναός Διός, αναβίωση αγώνων "Νέμεα" και όλα αυτά χωρίς κρατική βοήθεια) όσο και με τη διεθνή επιστημονική υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και την προσπάθεια μη χρήσης του ονόματός της από την FYROM. Πρόκειται για τις γνωστές και δημοφιλείς εκπομπές «ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» της ΕΤ3 και «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της ΕΤ1.
O Stephen Miller, είναι  ο σύγχρονος «λέων» της Νεμέας. Είναι ο αρχαιολόγος  που όταν έφτασε στη
Ελλάδα πριν από 35 χρόνια  είπε ότι έφτασε σπίτι του.  Είναι εκείνος που διενήργησε ανασκαφές στην Αρχαία Νεμέα και έφερε στο φώς σημαντικά ευρήματα όπως το στάδιο που διεξάγονταν τα Νέμεα, δημιούργησε ένα αρχαιολογικό πάρκο, κατασκεύασε ένα σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο και ξεκίνησε την αναστήλωση του Ναού του Δία. (Ήδη οι τρεις όρθιες κολόνες του Ναού ,από την αρχαιότητα ,έχουν γίνει εννιά και το έργο της αναστήλωσης συνεχίζεται). Και όλα αυτά χωρίς κρατική βοήθεια, μόνο με χορηγίες και δωρεές από την Ελλάδα και την Αμερική.
Ο ίδιος επίσης είναι ο εμψυχωτής της Αναβίωσης των Νέμεων Αγώνων που γίνονται κάθε  τέσσερα χρόνια  στο αρχαίο στάδιο με μεγάλη συμμετοχή τόσο από την τοπική κοινωνία, όσο και από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ταυτόχρονα υπηρέτησε ως καθηγητής κλασικής αρχαιολoγίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ και διατέλεσε Διευθυντής της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα(1982-87).
Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα σχετικά με την Νεμέα  και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ  του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τελευταίο του βιβλίο είναι «Ο Πλάτων στην Ολυμπία». Επίσης έχει τιμηθεί με το παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη που αναφέρει πότε πρωτοήλθε στην Ελλάδα, ποιά ήταν η πρώτη λέξη που έμαθε και τι ρόλο έπαιξε ένας αστακός στην παραμονή του στην χώρα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα επιτρέπονται μόνο όταν τηρούν τον ουσιώδη κώδικα δεοντολογίας.