Όλα τα βίντεο είναι HD. Ρυθμίσεις από το youtube

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Το 1ο ευχάριστο νέο για τον κορωνοϊό: Η πρόβλεψη Πανεπιστημίου Κρήτης για το τέλος της πανδημίας στην Ελλάδα



Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διεξήγαγε μία έρευνα, η οποία έχει σχέση με το τέλος από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Οι καθηγητές που επωμίστηκαν το έργο της συγκεκριμένης έρευνας είναι δύο. Πρόκειται για τους καθηγητές Γιώργος Τσιρώνη και Γιώργο Μπαρμπαρή του τμήματος φυσικής.


Οι συγκεκριμένοι καθηγητές δημιούργησαν ένα ειδικό μοντέλο. Ένα μοντέλο, το οποίο προβλέπει την εξέλιξη από την πανδημία στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Μάλιστα, η έρευνά τους βασίζεται στα δεδομένα της Κίνας, τα οποία συνδυάστηκαν με ακόμη οκτώ χώρες. Φυσικά, αυτό έγινε από την έναρξη της επιδημίας έως και τις 30 Μαρτίου του 2020.

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Τα συμπεράσματα από το έργο των καθηγητών /h2>

Κατ’ αρχάς, τονίζουν πως λόγω του μικρού αριθμού κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί στην Ελλάδα το ποσοστό λάθους της έρευνάς τους είναι της τάξης του 9.6%- μικρό σχετικά, δηλαδή, αλλά υπάρχει. Συμπεράσματα που εξάγονται από τη μελέτη τους:
– Η Ιταλία και η Γερμανία έχουν ξεπεράσει την κορύφωση της πανδημίας και από εδώ και πέρα τα κρούσματα σε ημερήσια βάση θ’ αρχίσουν να μειώνονται.
– Ελλάδα και Ισπανία δεν έχουν φτάσει ακόμα στην κορύφωση, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις αμέσως επόμενες μέρες
– Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα η κορύφωση θα έρθει τη Δευτέρα 6 Απριλίου
– Στη χώρα μας από τις 6 Απριλίου και μετά θα υπάρξει μειωτική τάση στα κρούσματα, μέχρι και τις 27 Μαΐου. Τότε τα νέα κρούσματα αναμένεται να μηδενιστούν ή να βρίσκονται πολύ κοντά στο μηδέν. Αυτό, φυσικά, αν συνεχίσει να υφίσταται η καραντίνα και γενικά τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση
– Στην Ελλάδα τα επιβεβαιωμένα- προσοχή, μιλάμε πάντα για τα επίσημα- κρούσματα αναμένεται να φτάσουν τα 3716, όπως φαίνεται και στον πίνακα παρακάτω:
– Η συνολική κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό φαίνεται ότι πηγαίνει «ομαλά», την στιγμή που ΗΠΑ και Αγγλία βρίσκονται στη φάση της διαρκούς αύξησης κρουσμάτων και θανάτων.

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Η δήλωση των δύο καθηγητών

«Σε χώρες όπως η Ελλάδα, που εφαρμόστηκαν από νωρίς αυστηρά περιοριστικά μέτρα, η κατάσταση βάσει του αριθμού των κρουσμάτων φαίνεται σταθερή και διαχειρίσιμη, ενώ αντίθετα στην Ισπανία, στην Αγγλία και στις ΗΠΑ η κορύφωση είναι πιο «υψηλή» στατιστικά, όπως και ο αναλογικός αριθμός των κρουσμάτων»

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Το διάγραμμα για την Ελλάδα

Enimerotiko.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα επιτρέπονται μόνο όταν τηρούν τον ουσιώδη κώδικα δεοντολογίας.