Εάν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν η παγκόσμια οικονομία να έχει παραβιαστεί και η ανθρωπότητα να έχει παρασυρθεί από μια εντελώς ψευδή αφήγηση, μην ψάχνετε αλλού για την αλήθεια προτού σκεφτείτε τα όσα αποκαλύφθηκαν πρόσφατα στο βίντεο Monopoly – Follow The Money σχετικά με το ποιες εταιρείες είναι οι πλουσιότερες και ισχυρότερες στον πλανήτη.
Αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι το απόθεμα των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο ανήκει στους ίδιους θεσμικούς επενδυτές. Όλοι έχουν ο….. ένας τον άλλον!
Αυτό σημαίνει ότι οι «ανταγωνιστικές» μάρκες, όπως η Coke και η Pepsi, δεν είναι πραγματικά ανταγωνιστές, καθόσον το απόθεμα τους ανήκει ακριβώς στις ίδιες εταιρείες επενδύσεων, επενδυτικά κεφάλαια, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κυβερνήσεις. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους κλάδους. Όπως ειπώθηκε:
«Οι μικρότεροι επενδυτές ανήκουν σε μεγαλύτερους επενδυτές. Αυτά ανήκουν σε ακόμη μεγαλύτερους επενδυτές. Η ορατή κορυφή αυτής της πυραμίδας δείχνει μόνο δύο εταιρείες των οποίων τα ονόματα έχουμε δει συχνά…»
Είναι η Vanguard και η BlackRock .
Η δύναμη αυτών των δύο εταιρειών είναι πέρα από τη φαντασία σας. Όχι μόνο κατέχουν μεγάλο μέρος των μετοχών σχεδόν όλων των μεγάλων εταιρειών, αλλά και των αποθεμάτων των επενδυτών σε αυτές τις εταιρείες. Αυτό τους δίνει ένα πλήρες μονοπώλιο.
Μια έκθεση του Bloomberg αναφέρει ότι και οι δύο αυτές εταιρείες το έτος 2028, μαζί θα έχουν επενδύσεις ύψους 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι θα κατέχουν σχεδόν τα πάντα.
Το Bloomberg αποκαλεί την BlackRock «Το τέταρτο τμήμα της κυβέρνησης», επειδή είναι ο μόνος ιδιωτικός οργανισμός που συνεργάζεται στενά με τις κεντρικές τράπεζες.
Η BlackRock δανείζει χρήματα στην κεντρική τράπεζα, αλλά είναι επίσης και ο σύμβουλος. Αναπτύσσει επίσης το λογισμικό που χρησιμοποιεί η κεντρική τράπεζα. Πολλοί υπάλληλοι της BlackRock ήταν στο Λευκό Οίκο με τον Μπους και τον Ομπάμα.
Ο διευθύνων σύμβουλός αυτής της εταιρίας, Larry Fink μπορεί να υπολογίζει σε ένα θερμό…. καλωσόρισμα από ηγέτες και πολιτικούς. Όχι και τόσο περίεργο, αν γνωρίζετε ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος στην ιεραρχία της εταιρείας, ωστόσο είναι ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ και δεν προβάλλει τον εαυτό του.
Η BlackRock , η ίδια ανήκει επίσης στους μετόχους. Ποιοι είναι αυτοί οι μέτοχοι; Καταλήγουμε σε ένα παράξενο συμπέρασμα.
Ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Vanguard.
Αλλά τώρα το θέμα γίνεται σκοτεινό. Η Vanguard είναι ιδιωτική εταιρεία και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοι είναι οι μέτοχοι.
Η ελίτ που κατέχει την Vanguard προφανώς δεν της αρέσει να βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά φυσικά δεν μπορεί να κρυφτεί από κάποιον που είναι πρόθυμος να ψάξει βαθειά.
Αναφορές από την Oxfam και το Bloomberg λένε ότι το 1% του κόσμου, μαζί κατέχει περισσότερα χρήματα από το άλλο 99%. Ακόμα χειρότερα, η Oxfam λέει ότι το 82% όλων των κερδισμένων χρημάτων το 2017 πήγε σε αυτό το 1%.
Με άλλα λόγια, αυτές οι δύο εταιρείες επενδύσεων, η Vanguard και η BlackRock κατέχουν το μονοπώλιο σε όλες τις βιομηχανίες του κόσμου και, με τη σειρά τους, ανήκουν στις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο, μερικές από τις οποίες είναι βασιλείς και που ήταν πολύ πλούσιες από πριν την Βιομηχανική επανάσταση.
Γιατί δεν το γνωρίζουν όλοι; Γιατί δεν υπάρχουν ταινίες και ντοκιμαντέρ για αυτό; Γιατί δεν είναι στις ειδήσεις; Επειδή το 90% των διεθνών μέσων ανήκει σε εννέα συγκροτήματα πολυμέσων.
Ο δημιουργός σε ένα πρόσφατο βίντεο ρωτά: «Ποιος χρηματοδοτεί τον οργανισμό και τα πρακτορεία τύπου που παράγουν τις ειδήσεις μας; Με το Project Syndicate, βλέπουμε το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το Ίδρυμα Open Society και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας. Οι οργανισμοί που φέρνουν τις ειδήσεις πληρώνονται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, της ίδιας ελίτ που κατέχει επίσης ολόκληρα τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και ένα μέρος των χρημάτων των φορολογουμένων χρησιμοποιείται για την πληρωμή τους. »
Ή, όπως είπε ο Τζορτζ Κάρλιν, «Είναι ένα μικρό κλαμπ και δεν είστε σε αυτό».
Έτσι, όταν η Lynn Forester de Rothschild θέλει οι Ηνωμένες Πολιτείες να είναι μια μονοκομματική χώρα (όπως η Κίνα) και δεν θέλει νόμους για την ταυτότητα των ψηφοφόρων στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να πραγματοποιείται περισσότερη εκλογική απάτη για να επιτευχθεί αυτό, τι κάνει;
Πραγματοποιεί μια τηλεδιάσκεψη με τους 100 κορυφαίους διευθύνοντες συμβούλους του κόσμου και τους λέει να αποκρυπτογραφήσουν δημοσίως το ψήφισμα του «Τζιμ Κρόου» από τη Γεωργία και διατάζει τους αξιωματούχους διευθυντές της να μποϊκοτάρουν την πολιτεία της Γεωργίας, όπως είδαμε με την Coca-Cola και Major League Baseball, ακόμη και με το αστέρι του Χόλιγουντ, Will Smith.
Σε αυτήν την τηλεδιάσκεψη, όμως βλέπουμε αποχρώσεις του Great Reset, Agenda 2030, the New World Order.
Ο ΟΗΕ θέλει να διασφαλίσει, όπως και ο Schwab ότι το 2030, η φτώχεια, η πείνα, η ρύπανση και οι ασθένειες δεν θα μαστίζουν πλέον τη Γη. Για να το επιτύχει αυτό, ο ΟΗΕ θέλει να χωριστούν οι φόροι από τις δυτικές χώρες από τις μεγάλες εταιρείες της ελίτ για να δημιουργήσουν μια ολοκαίνουργια κοινωνία.
Για αυτό το έργο, ο ΟΗΕ λέει ότι χρειαζόμαστε μια παγκόσμια κυβέρνηση – δηλαδή τον ίδιο τον ΟΗΕ. Και είναι σαφές ότι η «πανδημία» ενορχηστρώθηκε για να επιτευχθεί αυτό.
Μεταφορά διαλόγων από το βίντεο Monopoly – Follow The Money:
Καθώς βλέπετε εκατομμύρια ανθρώπους να πέφτουν στη φτώχεια εξαιτίας των μέτρων του κορωνοιού του περασμένου έτους, ακόμη και αν η μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία δεν σας έχει επηρεάσει ακόμη, είναι μόνο θέμα χρόνου έως να σας χτυπήσει την πόρτα.
Αυτό δεν το λέω για να προκαλέσω φόβο αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα. Πιστεύω επίσης ότι ενδέχεται να μετριάσουμε την ζημιά και ακόμη και να πάμε καλύτερα, με την προϋπόθεση ότι έχουμε ενημερωθεί σωστά για την κατάστασή μας.
Γι ‘αυτό θα ήθελα να σας δείξω μερικά γεγονότα που μπορείτε εύκολα να ελέγξετε -γεγονότα που είναι ζωτικής σημασίας-.
Λιγότερο από… λίγες μεγάλες εταιρείες κυριαρχούν σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Αυτό μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά από το πρωινό που τρώμε μέχρι το στρώμα στο οποίο κοιμόμαστε και ό, τι φορούμε και καταναλώνουμε στο μεταξύ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτές τις εταιρείες.
Αυτές είναι τεράστιες εταιρείες επενδύσεων που καθορίζουν την πορεία της ροής χρήματος. Είναι οι κύριοι χαρακτήρες του έργου που παρακολουθούμε. Ξέρω ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, οπότε συνοψίζω τα πιο σημαντικά δεδομένα.
Πώς λειτουργεί αυτό το παιχνίδι;
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ας πάρουμε την Pepsico ως παράδειγμα. Είναι η μητρική εταιρεία πολλών εταιρειών σόδας και σνακ. Οι λεγόμενες ανταγωνιστικές μάρκες προέρχονται από εργοστάσια από λίγες εταιρείες που μονοπωλούν ολόκληρη τη βιομηχανία.
Στη βιομηχανία συσκευασμένων τροφίμων, υπάρχουν μερικές μεγάλες εταιρείες, όπως η Unilever, η Coca-Cola Company, η Mondelez και η Nestlé. Οι περισσότερες μάρκες στη βιομηχανία τροφίμων ανήκουν σε μία από αυτές τις εταιρείες. Οι μεγάλες εταιρείες είναι στο χρηματιστήριο και έχουν τους μεγάλους μετόχους στο διοικητικό συμβούλιο.
Σε πηγές όπως το Yahoo Finance, μπορούμε να δούμε λεπτομερείς πληροφορίες της κάθε εταιρείας, όπως και ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι στην πραγματικότητα.
Ας πάρουμε ξανά το Pepsico, για παράδειγμα. Βλέπουμε ότι περίπου το 72% των μετοχών ανήκει σε τουλάχιστον 1.155 θεσμικούς επενδυτές.Πρόκειται για εταιρείες επενδύσεων, επενδυτικά κεφάλαια, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κυβερνήσεις.
Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές της Pepsico; Όπως μπορείτε να δείτε, μόνο 10 από τους επενδυτές κατέχουν σχεδόν το ένα τρίτο της μετοχής.
Οι κορυφαίοι 10 επενδυτές ανέρχονται συνολικά σε αξία 59 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά από αυτούς τους δέκα, μόνο τρεις έχουν περισσότερες μετοχές από τους άλλους επτά.
Αφού τα σημειώσετε αυτά , αναζητήστε ποιος κατέχει τα περισσότερα αποθέματα της εταιρείας Coca-Cola, του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της Pepsi.
Το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών ανήκει και πάλι σε θεσμικούς επενδυτές. Ας δούμε τους πρώτους 10 και ας ξεκινήσουμε από τους έξι κάτω. Τέσσερις από αυτούς τους θεσμικούς επενδυτές είδαμε επίσης στο κάτω μέρος του Pepsico.
Αυτές είναι οι Northern Trust, JPMorgan-Chase, Geode Capital Management και Wellington Management. Τώρα, ας δούμε τους τέσσερις μεγαλύτερους ιδιοκτήτες μετοχών. Είναι οι BlackRock, Vanguard και State Street.
Αυτές είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων στον κόσμο, οπότε η Pepsico και η Coca-Cola δεν είναι καθόλου ανταγωνιστές.
Οι άλλες μεγάλες εταιρείες που κατέχουν πολλές μάρκες, όπως η Unilever, η Mondelez και η Nestlé προέρχονται από την…. ίδια μικρή ομάδα επενδυτών!
Τώρα θα δούμε στην Wikipedia, ποιές είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Το Facebook είναι ο ιδιοκτήτης του Whatsapp και του Instagram. Μαζί με το Twitter, αποτελούν τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.
Το Alphabet είναι ο γονέας όλων των εταιρειών Google, όπως το YouTube και το Gmail, αλλά είναι επίσης ο μεγαλύτερος επενδυτής στο Android, ένα από τα δύο λειτουργικά συστήματα για σχεδόν όλα τα smartphone και τα tablet.
Το άλλο λειτουργικό σύστημα είναι το iOS της Apple. Εάν προσθέσουμε τη Microsoft, βλέπουμε τέσσερις εταιρείες να κάνουν το λογισμικό για σχεδόν όλους τους υπολογιστές, τα tablet και τα smartphone στον κόσμο.
Ας δούμε ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι αυτών των εταιρειών.
Πάρτε το Facebook: βλέπουμε ότι το 80% των μετοχών ανήκει σε θεσμικούς επενδυτές.
Αυτά είναι τα ίδια ονόματα που εμφανίστηκαν στη βιομηχανία τροφίμων! Οι ίδιοι επενδυτές είναι στους τρεις πρώτους.
Στη συνέχεια, είναι το Twitter. Διαμορφώνει με το Facebook και το Instagram τις τρεις πρώτες.
Παραδόξως, αυτή η εταιρεία βρίσκεται επίσης στα χέρια των ίδιων επενδυτών. Τα βλέπουμε ξανά, με την Apple και ακόμη και με τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή τους, τη Microsoft.
Επίσης, αν κοιτάξουμε άλλες μεγάλες εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας που αναπτύσσουν και κατασκευάζουν τους υπολογιστές μας, τις τηλεοράσεις, τα τηλέφωνα και τις οικιακές συσκευές, βλέπουμε τους ίδιους μεγάλους επενδυτές, οι οποίοι μαζί κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της μετοχής.
Είναι αλήθεια για όλες τις βιομηχανίες. Δεν υπερβάλλω.
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΟΡΥΚΤΑ)
Ένα τελευταίο παράδειγμα. Ας κλείσουμε διακοπές σε υπολογιστή ή smartphone. Ψάχνουμε για μια πτήση προς μια ηλιόλουστη χώρα μέσω Skyscanner ή Expedia. Και οι δύο προέρχονται από την ίδια μικρή ομάδα επενδυτών.
Πετάμε με μία από τις πολλές αεροπορικές εταιρείες. Πολλές από αυτές βρίσκονται στα χέρια των ίδιων επενδυτών και κυβερνήσεων, όπως συμβαίνει με την Air France, KLM.
Το αεροπλάνο που επιβιβαζόμαστε είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα Boeing ή ένα Airbus, που ανήκουν επίσης στα ίδια ονόματα. Κάνουμε κράτηση μέσω Booking.com ή AirBnB και όταν φτάνουμε βγαίνουμε για δείπνο και κάνουμε ένα σχόλιο στο Tripadvisor.
Οι ίδιοι μεγάλοι επενδυτές εμφανίζονται σε κάθε πτυχή του ταξιδιού μας και η ισχύς τους είναι ακόμη μεγαλύτερη, επειδή η κηροζίνη προέρχεται από τις εταιρείες πετρελαίου ή τα διυλιστήρια τους.
Ο χάλυβας από τον οποίο κατασκευάζεται το αεροπλάνο προέρχεται από τις εταιρείες εξόρυξης. Αυτός ο μικρός όμιλος εταιρειών επενδύσεων και αμοιβαίων κεφαλαίων και τραπεζών είναι επίσης οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη βιομηχανία που ψάχνουν για πρώτες ύλες.
Η Wikipedia δείχνει ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης έχουν τους ίδιους μεγάλους επενδυτές που βλέπουμε παντού.
Επίσης, οι μεγάλες γεωργικές επιχειρήσεις, από τις οποίες εξαρτάται ολόκληρη η βιομηχανία τροφίμων. Κατέχουν την Bayer, τη μητρική εταιρεία της Monsanto, τον μεγαλύτερο παραγωγό σπόρων στον κόσμο, αλλά είναι επίσης οι μέτοχοι της μεγάλης κλωστοϋφαντουργίας.
Ακόμα και πολλές δημοφιλείς μάρκες μόδας που φτιάχνουν ρούχα από βαμβάκι ανήκουν στους ίδιους επενδυτές.
Είτε εξετάζουμε τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλιακών συλλεκτών στον κόσμο είτε τα διυλιστήρια πετρελαίου, τα αποθέματα βρίσκονται στα χέρια των ίδιων εταιρειών.
Κατέχουν τις εταιρείες καπνού που παράγουν όλες τις δημοφιλείς μάρκες καπνού, αλλά κατέχουν επίσης όλες τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και τα επιστημονικά ιδρύματα που παράγουν φάρμακα.
Κατέχουν τις εταιρείες που παράγουν τα μέταλλα μας και επίσης ολόκληρη τη βιομηχανία αυτοκινήτων, αεροπλάνων και όπλων, όπου χρησιμοποιούνται πολλά μέταλλα και πρώτες ύλες.
Οι ιδιοκτήτες των εταιρειών που κατασκευάζουν τα ηλεκτρονικά μας, διαθέτουν τις μεγάλες αποθήκες και τις διαδικτυακές αγορές, ακόμη και τα μέσα πληρωμής που χρησιμοποιούμε για να αγοράσουμε τα προϊόντα τους.
Για να κάνω αυτό το βίντεο όσο το δυνατόν συντομότερο, σας έδειξα μόνο την κορυφή του παγόβουνου.
Εάν αποφασίσετε να το ερευνήσετε με τις πηγές που μόλις σας έδειξα, τότε θα δείτε ότι οι πιο δημοφιλείς ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες, τηλεφωνικές αλυσίδες εστιατορίων και καλλυντικών ανήκουν στους ίδιους θεσμικούς επενδυτές που μόλις είδαμε.
BLACKROCK & VANGUARD
Αυτοί οι θεσμικοί επενδυτές είναι κυρίως τράπεζες επενδύσεων και ασφαλιστικές εταιρείες. Με τη σειρά τους, οι ίδιοι ανήκουν στους μετόχους και το πιο εκπληκτικό είναι ότι κατέχει ο καθένας τις… μετοχές του άλλου!!!
Μαζί, σχηματίζουν ένα τεράστιο δίκτυο συγκρίσιμο με μια πυραμίδα. Οι μικρότεροι επενδυτές ανήκουν σε μεγαλύτερους επενδυτές. Αυτά ανήκουν σε ακόμη μεγαλύτερους επενδυτές.
Η ορατή κορυφή αυτής της πυραμίδας δείχνει μόνο δύο εταιρείες των οποίων τα ονόματα έχουμε δει συχνά. Είναι η Vanguard και η BlackRock. Η δύναμη αυτών των δύο εταιρειών είναι πέρα από τη φαντασία σας.
Όχι μόνο κατέχουν μεγάλο μέρος των μετοχών σχεδόν όλων των μεγάλων εταιρειών, αλλά και των αποθεμάτων των επενδυτών σε αυτές τις εταιρείες. Αυτό τους δίνει ένα πλήρες μονοπώλιο.
Μια έκθεση του Bloomberg αναφέρει ότι και οι δύο αυτές εταιρείες το έτος 2028, μαζί θα έχουν επενδύσεις ύψους 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι θα κατέχουν σχεδόν οτιδήποτε..
Το Bloomberg αποκαλεί την BlackRock «Το τέταρτο τμήμα της κυβέρνησης», επειδή είναι ο μόνος ιδιωτικός οργανισμός που συνεργάζεται στενά με τις κεντρικές τράπεζες.
Η BlackRock δανείζει χρήματα στην κεντρική τράπεζα, αλλά είναι επίσης και ο σύμβουλος. Αναπτύσσει επίσης το λογισμικό που χρησιμοποιεί η κεντρική τράπεζα. Πολλοί υπάλληλοι της BlackRock ήταν στο Λευκό Οίκο με τον Μπους και τον Ομπάμα.
Ο διευθύνων σύμβουλός του, Larry Fink μπορεί να υπολογίζει σε ένα θερμό καλωσόρισμα από ηγέτες και πολιτικούς. Όχι τόσο περίεργο, αν γνωρίζετε ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος της κυρίαρχης εταιρείας. Αλλά ο Larry Fink δεν προβάλλει τον εαυτό του.
Η BlackRock, η ίδια ανήκει επίσης στους μετόχους. Ποιοι είναι αυτοί οι μέτοχοι; Καταλήγουμε σε ένα παράξενο συμπέρασμα.
Ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Vanguard. Αλλά τώρα το θέμα γίνεται σκοτεινό. Η Vanguard είναι ιδιωτική εταιρεία και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοι είναι οι μέτοχοι.
Η ελίτ που κατέχει την Vanguard προφανώς δεν της αρέσει να βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά φυσικά δεν μπορεί να κρυφτεί από όποιον είναι πρόθυμος να το ψάξει σκάβοντας βαθειά.
Αναφορές από την Oxfam και το Bloomberg λένε ότι το 1% του κόσμου, μαζί κατέχει περισσότερα χρήματα από το άλλο 99%. Ακόμα χειρότερα, η Oxfam λέει ότι το 82% όλων των κερδισμένων χρημάτων το 2017 πήγε σε αυτό το 1%.
Το Forbes, το πιο διάσημο επιχειρηματικό περιοδικό λέει ότι τον Μάρτιο του 2020, υπήρχαν 2.095 δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο.
Αυτό σημαίνει ότι το Vanguard ανήκει στις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο. Αν ερευνήσουμε την ιστορία τους, βλέπουμε ότι ήταν πάντα οι πλουσιότεροι.
Μερικοί από αυτούς, ακόμη και πριν από την έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης, και επειδή η ιστορία τους είναι τόσο ενδιαφέρουσα και εκτεταμένη, θα κάνω μια συνέχεια στο θέμα στο μέλον.
Προς το παρόν, θέλω απλώς να πω ότι αυτές οι οικογένειες, από τις οποίες πολλοί αντλούν δύναμη, είναι οι ιδρυτές του τραπεζικού μας συστήματος και κάθε βιομηχανίας στον κόσμο, αυτές οι οικογένειες δεν έχουν χάσει ποτέ την εξουσία, αλλά λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού, έπρεπε να κρυφτούν σε εταιρείες, όπως η Vanguard, που οι μέτοχοι είναι τα ιδιωτικά κεφάλαια και τα μη κερδοσκοπικά στοιχεία αυτών των οικογενειών.
ΜΚΟ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΑΡΜΑ
Για να διευκρινίσω, πρέπει να εξηγήσω εν συντομία τι είναι οι ΜΚΟ πραγματικά. Αυτές φαίνεται να είναι ο σύνδεσμος μεταξύ εταιρειών, πολιτικών και μέσων. Αυτή η τακτική κρύβει λίγο τις συγκρούσεις συμφερόντων.
Τα μη κερδοσκοπικά, αποκαλούμενα «ιδρύματα» εξαρτώνται από δωρεές που δεν χρειάζεται να αποκαλύψουν ποιοι είναι οι δότες τους, μπορούν να επενδύσουν τα χρήματα με τον τρόπο που θεωρούν κατάλληλο και δεν πληρώνουν φόρους, εφόσον τα κέρδη επενδύονται ξανά σε νέα έργα .
Με αυτόν τον τρόπο, τα μη κερδοσκοπικά προϊόντα διατηρούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ τους σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, τα μη κερδοσκοπικά μέσα είναι ένας ιδανικός τρόπος χρηματοδότησης τρομοκρατών και μαζικής νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Είναι η βάση ώστε τα κεφάλαια των οικογενειών που είναι οι πλουσιότερες, να μένουν στο παρασκήνιο όσο το δυνατόν περισσότερο.
Για ζητήματα που προσελκύουν μεγάλη προσοχή, χρησιμοποιούνται οι βάσεις των φιλάνθρωπων που είναι χαμηλότερου βαθμού μεν αλλά πολύ πλούσιοι δε.
Θέλω να το κάνω σύντομο, οπότε θα σας δείξω τις τρεις πιο σημαντικές ΜΚΟ που συνδέουν όλες τις βιομηχανίες στον κόσμο.
Είναι το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του αμφιλεγόμενου πολύ δισεκατομμυριούχου, ο Σόρος και το Ίδρυμα Κλίντον. Θα σας δώσω μια πολύ σύντομη εισαγωγή για να σας δείξω τη δύναμή τους.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το Ίδρυμα Gates είναι ο μεγαλύτερος χορηγός του ΠΟΥ. Αυτό αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε την οικονομική υποστήριξη των ΗΠΑ στον ΠΟΥ το 2020.
Έτσι, το Ίδρυμα Γκέιτς είναι μια από τις πιο σημαντικές οντότητες σε ό, τι αφορά την υγεία μας.
Το Ίδρυμα Gates συνεργάζεται στενά με τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων είναι οι Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Biontech και Bayer.
Και μόλις είδαμε ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι τους. Ο Μπιλ Γκέιτς δεν ήταν ένας φτωχός προγραμματιστής που έγινε θαυματουργικά πολύ πλούσιος. Είναι από μια οικογένεια «φιλάνθρωπου» που εργάζεται για την απόλυτη ελίτ.
Η Microsoft του ανήκει στους Vanguard, BlackRock και Berkshire Hathaway. Αλλά το Ίδρυμα Gates, μετά την BlackRock και την Vanguard είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Berkshire Hathaway. Ήταν ακόμη και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου εκεί.
Θα χρειαζόμασταν ώρες αν θέλαμε να αποκαλύψουμε όλα όσα εμπλέκονται οι Γκέιτς, το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος και το Ίδρυμα Κλίντον. Αποτελούν μια γέφυρα για την τρέχουσα κατάσταση, οπότε έπρεπε θα έπρεπε να σας τους…. συστήσω.
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ
Πρέπει να ξεκινήσουμε το επόμενο θέμα με μια ερώτηση. Κάποιος σαν εμένα, που δεν κάνει ποτέ βίντεο μπορεί, με έναν παλιό φορητό υπολογιστή να δείχνει αντικειμενικά ότι μόνο δύο εταιρείες κατέχουν το μονοπώλιο σε όλες τις βιομηχανίες στον κόσμο.
Η ερώτησή μου είναι, γιατί αυτό δεν συζητείται ποτέ στα μέσα ενημέρωσης;
Μπορούμε να επιλέξουμε καθημερινά μεταξύ όλων των ειδών τα ντοκιμαντέρ και τα τηλεοπτικά προγράμματα, αλλά κανένα από αυτά δεν καλύπτει αυτό το θέμα. Δεν είναι αρκετά ενδιαφέρον ή υπάρχουν άλλα ενδιαφέροντα στο παιχνίδι;
Η Wikipedia μας δίνει και πάλι την απάντηση. Λέει ότι περίπου το 90% των διεθνών μέσων ανήκουν σε εννέα ομίλους πολυμέσων.
Είτε παίρνουμε το μονοπωλιακό Netflix και το Amazon Prime ή τεράστια ονόματα που κατέχουν πολλές θυγατρικές εταιρείες, όπως η Time-Warner, η Walt Disney Company, η Comcast, η Fox Corporation, η Bertelsmann και η Viacom, CBS, βλέπουμε ότι τα ίδια ονόματα κατέχουν τις μετοχές.
Αυτές οι εταιρείες όχι μόνο δημιουργούν όλα τα προγράμματα, ταινίες και ντοκιμαντέρ αλλά και διαθέτουν τα κανάλια στα οποία μεταδίδονται. Έτσι, όχι μόνο οι βιομηχανίες αλλά και οι πληροφορίες ανήκουν στην ελίτ.
Θα σας δείξω εν συντομία πώς λειτουργεί αυτό στις Κάτω Χώρες. Κατ ‘αρχάς, όλα τα ολλανδικά mainstream μέσα ανήκουν σε τρεις εταιρείες. Η πρώτη είναι η De PersGroep [DPG Media], η μητρική εταιρεία των ακόλουθων εμπορικών σημάτων.
Εκτός από τις πολλές εφημερίδες και περιοδικά, κατέχουν επίσης τη Sanoma, τη μητρική εταιρεία ορισμένων από τα μεγάλα εμπορικά ολλανδικά κανάλια. Πολλά μέσα ενημέρωσης από το εξωτερικό, όπως το VTM, ανήκουν επίσης στο De PersGroep.
Η δεύτερη είναι η Mediahuis, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη. Στις Κάτω Χώρες, η Mediahuis κατέχει τις ακόλουθες μάρκες. Μέχρι το 2017, επίσης το Sky Radio και το Radio Veronica ανήκαν στη Mediahuis, όπως και το Radio 538 και το Radio 10.
Και επίσης υπάρχει ο Bertelsmann, που είναι μία από τις 9 μεγαλύτερες εταιρείες μέσων ενημέρωσης. Αυτή η εταιρεία κατέχει το RTL, που κατέχει 45 τηλεοπτικούς σταθμούς και 32 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε 11 χώρες. Αλλά ο Bertelsmann είναι επίσης συνιδιοκτήτης του μεγαλύτερου εκδότη βιβλίων στον κόσμο, Penguin Random House.
Τα αποθέματα αυτών των εταιρειών ανήκουν σε ιδιωτικά κεφάλαια τριών οικογενειών. Αυτές είναι η βελγική οικογένεια Van Thillo, η βελγική οικογένεια Leysen και η γερμανική οικογένεια Bertelsmann-Mohn. Και οι τρεις αυτές οικογένειες συμμετείχαν στους Ναζί στον Πόλεμο.
Σύμφωνα με την Wikipedia, για το λόγο αυτό, το Telegraaf, η εφημερίδα Leysen απαγορεύτηκε προσωρινά στις Κάτω Χώρες μετά τον πόλεμο.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Για να ολοκληρώσετε αυτήν την επισκόπηση, δείτε από πού προέρχονται τα νέα. Οι καθημερινές ειδήσεις όλων αυτών των μέσων μαζικής ενημέρωσης τα διαφορετικά μέσα ενημέρωσης δεν παράγουν νέα.Χρησιμοποιούν πληροφορίες και πλάνα από τα πρακτορεία Τύπου, την ANP και το Reuters. Αυτές οι υπηρεσίες δεν είναι ανεξάρτητες. Το ANP ανήκει στον Τάλπα, τον John de Mol. Η Thomson-Reuters ανήκει στην ισχυρή καναδική οικογένεια Thomson.
Οι σημαντικότεροι δημοσιογράφοι και συντάκτες που εργάζονται για αυτά τα πρακτορεία είναι μέλη μιας δημοσιογραφικής υπηρεσίας, όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας. Αυτοί είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους χορηγούς έργων που σχετίζονται με τα μέσα ενημέρωσης.
Εκπαιδεύουν δημοσιογράφους, δημοσιεύουν βιβλία μελέτης, παρέχουν χώρους εκπαίδευσης και πρακτορεία τύπου και συνεργάζονται στενά με τις μεγάλες εταιρείες, το Google και το Facebook.
Για δημοσιογραφική ανάλυση και απόψεις, τα μεγάλα μέσα χρησιμοποιούν το Project Syndicate. Αυτός είναι ο πιο ισχυρός οργανισμός στον τομέα.
Το Project Syndicate και οι οργανισμοί όπως ανέφερα είναι μαζί με τα πρακτορεία τύπου.
Ο σύνδεσμος μεταξύ όλων των παγκόσμιων μέσων μαζικής ενημέρωσης όταν οι ερευνητές ειδήσεων αποκομίζουν νέα από τα autocues τους [teleprompters], οι πιθανότητες είναι ότι το κείμενο θα προέρχεται από έναν από αυτούς τους οργανισμούς. Αυτός είναι ο λόγος που τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης δείχνουν συγχρονισμό στις αναφορές τους.
Και κοιτάξτε το ίδιο το ευρωπαϊκό κέντρο δημοσιογραφίας. Και πάλι, το Ίδρυμα Gates και το Ίδρυμα Open Society. Επίσης χρηματοδοτούνται από το Facebook, το Google, το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών και το Υπουργείο Εξωτερικών.
Ποιος χρηματοδοτεί τον οργανισμό και τα πρακτορεία τύπου που παράγουν τα νέα μας; Με το Project Syndicate, βλέπουμε το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το Ίδρυμα Open Society και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας.
Οι οργανισμοί που φέρνουν τα νέα πληρώνονται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, της ίδιας ελίτ που κατέχει επίσης ολόκληρα τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και ένα μέρος των χρημάτων των φορολογουμένων χρησιμοποιείται για την πληρωμή τους.
Στο Βέλγιο, υπάρχουν διαμαρτυρίες τακτικά, καθώς η Mediahuis και η De Persgroep λαμβάνουν εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση, ενώ πολλά είναι στο εξωτερικό…
ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ
Λοιπόν, όλο αυτό ήταν πολύ μεγάλο και προσπάθησα να το κάνω όσο πιο σύντομο μπορούσα. Χρησιμοποίησα μόνο παραδείγματα που θεώρησα απαραίτητα για να δημιουργήσω μια σαφή επισκόπηση.
Αυτό βοηθά στην καλύτερη κατανόηση της τρέχουσας κατάστασής μας, που μπορεί να ρίξει νέο φως στα προηγούμενα γεγονότα.
Θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να βουτήξετε στο παρελθόν, αλλά τώρα ας μιλήσουμε για το σήμερα, αφού ο στόχος μου είναι να σας ενημερώσω για τον κίνδυνο που βρισκόμαστε τώρα.
Η ελίτ διέπει κάθε πτυχή της ζωής μας, επίσης, τις πληροφορίες που λαμβάνουμε και εξαρτώνται από έναν συντονισμό, συνεργασίας για τη σύνδεση όλων των βιομηχανιών στον κόσμο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
Αυτό γίνεται μέσω του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, μεταξύ άλλων, ενός πολύ σημαντικού οργανισμού.
Κάθε χρόνο στο Νταβός, οι διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών συναντώνται με εθνικούς ηγέτες, πολιτικούς και άλλα κόμματα με επιρροή, όπως η UNICEF και η Greenpeace.
Στο εποπτικό συμβούλιο του WEF βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος, ο Al Gore, ο υπουργός μας, Sigrid Kaag, ο Feike Sijbesma, πρόεδρος των Βασιλικών Ολλανδικών Ορυχείων και η Επίτροπος της ολλανδικής τράπεζας, Christine Lagarde, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας .Επίσης, ο πολιτικός, γιος του Ferdinand Grapperhaus εργάζεται για το WEF.
Η Wikipedia λέει ότι η ετήσια χρέωση για τα μέλη είναι 35.000 ευρώ “αλλά πάνω από το ήμισυ του προϋπολογισμού μας προέρχεται από συνεργάτες που πληρώνουν το κόστος για πολιτικούς που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την ιδιότητα μέλους.”
Σύμφωνα με τους επικριτές, το WEF είναι οι πλούσιες επιχειρήσεις που κάνουν…. επιχειρήσεις με άλλες…. επιχειρήσεις ή με πολιτικούς.
Για τα περισσότερα μέλη, το WEF θα υποστήριζε το προσωπικό κέρδος αντί να είναι ένα μέσο για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου.
Άλλωστε θα υπήρχαν πολλά παγκόσμια προβλήματα εάν οι ηγέτες της βιομηχανίας, οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί από το 1971 και μετά συγκεντρώνονταν κάθε χρόνο για να λύσουν τα παγκόσμια προβλήματα;
Δεν είναι παράλογο, το ότι μετά από 50 χρόνια συναντήσεων μεταξύ περιβαλλοντολόγων και διευθυνόντων συμβούλων των πιο ρυπογόνων εταιρειών, η φύση σταδιακά πάει χειρότερα, όχι καλύτερα;
Συνεπώς αυτοί οι κριτικοί έχουν δίκιο, είναι ξεκάθαρο, όταν εξετάζουμε τους κύριους εταίρους που μαζί αποτελούν τον περισσότερο από το μισό του προϋπολογισμού του WEF.
Επειδή πρόκειται για το BlackRock, το Ίδρυμα Open Society, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates και πολλές μεγάλες εταιρείες, από τις οποίες οι Vanguard και BlackRock κατέχουν τις μετοχές.
Πρόεδρος και ιδρυτής του WEF είναι ο Klaus Schwab, Ελβετός καθηγητής και επιχειρηματίας. Στο βιβλίο του, The Great Reset, γράφει για τα σχέδια της οργάνωσής του.
Ο κοροναϊός είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, μια μεγάλη «ευκαιρία» για επαναφορά των κοινωνιών μας. Το αποκαλεί “Build Back Better”. Το σύνθημα είναι τώρα στα χείλη όλων των παγκοσμιοποιημένων πολιτικών στον κόσμο.
Η παλιά μας κοινωνία πρέπει να αλλάξει σε μια νέα, λέει ο Schwab. Οι άνθρωποι δεν κατέχουν τίποτα άλλο, αλλά εργάζονται για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους και το κράτος.
Το WEF λέει ότι είναι απαραίτητο για την κοινωνία της κατανάλωσης η ελίτ που μας επιβάλλει να μην είναι πλέον βιώσιμη.
Ο Schwab λέει στο βιβλίο του ότι δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στο παλιό κανονικό και το WEF δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο για να καταστήσει σαφές ότι μέχρι το 2030, δεν θα έχουμε τίποτα, αλλά θα είμαστε ευτυχείς.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ = Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
Ίσως έχετε ακούσει για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θέλουν να πιστέψουμε ότι αυτή είναι μια θεωρία συνωμοσίας, αλλά εδώ και δεκαετίες συζητήθηκε από τους ηγέτες.
Όχι μόνο οι George Bush Senior, Bill Clinton και Nelson Mandela, αλλά και παγκοσμίως διάσημοι φιλάνθρωποι, όπως ο Cecil Rhodes, ο David Rockefeller, ο Henry Kissinger και ακόμη και ο George Soros.
Ο ΟΗΕ παρουσίασε το 2015 την αμφιλεγόμενη Ατζέντα του 2030. Είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τη Μεγάλη Επαναφορά του Klaus Schwab.
Ο ΟΗΕ θέλει να διασφαλίσει, όπως και ο Schwab ότι το 2030, η φτώχεια, η πείνα, η ρύπανση και οι ασθένειες δεν θα μαστίζουν πλέον τη Γη.
Ακούγεται ωραίο αλλά περιμένετε μέχρι να διαβάσετε τα μικρά γράμματα. Το σχέδιο είναι ότι η Ατζέντα 2030 θα πληρωθεί από εμάς, τους πολίτες.
Ακριβώς όπως μας ζητούν τώρα να δώσουμε τα δικαιώματά μας για τη δημόσια υγεία, θα μας ζητήσουν να δώσουμε τον πλούτο μας για να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια. Αυτές δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας.
Είναι στον επίσημο ιστότοπό τους. Καταλήγει σε αυτό: Ο ΟΗΕ θέλει να χωριστούν οι φόροι στις δυτικές χώρες από τις μεγάλες εταιρείες της ελίτ για να δημιουργήσουν μια ολοκαίνουργια κοινωνία. Η νέα υποδομή, επειδή τα ορυκτά καύσιμα θα έχουν χαθεί το 2030.
Για αυτό το έργο, ο ΟΗΕ λέει ότι χρειαζόμαστε μια παγκόσμια κυβέρνηση,…….. συγκεκριμένα τον….. ΟΗΕ.
Ο ΟΗΕ συμφωνεί με τον Schwab ότι μια πανδημία είναι μια χρυσή ευκαιρία να επιταχυνθεί η εφαρμογή της Ατζέντας 2030.
Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι το WEF και ο ΟΗΕ παραδέχονται ανοιχτά ότι οι πανδημίες και άλλες καταστροφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση της κοινωνίας. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ελαφριά για αυτό και πρέπει να κάνουμε εμπεριστατωμένη έρευνα.
capnews.me
Αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι το απόθεμα των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο ανήκει στους ίδιους θεσμικούς επενδυτές. Όλοι έχουν ο….. ένας τον άλλον!
Αυτό σημαίνει ότι οι «ανταγωνιστικές» μάρκες, όπως η Coke και η Pepsi, δεν είναι πραγματικά ανταγωνιστές, καθόσον το απόθεμα τους ανήκει ακριβώς στις ίδιες εταιρείες επενδύσεων, επενδυτικά κεφάλαια, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κυβερνήσεις. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους κλάδους. Όπως ειπώθηκε:
«Οι μικρότεροι επενδυτές ανήκουν σε μεγαλύτερους επενδυτές. Αυτά ανήκουν σε ακόμη μεγαλύτερους επενδυτές. Η ορατή κορυφή αυτής της πυραμίδας δείχνει μόνο δύο εταιρείες των οποίων τα ονόματα έχουμε δει συχνά…»
Είναι η Vanguard και η BlackRock .
Η δύναμη αυτών των δύο εταιρειών είναι πέρα από τη φαντασία σας. Όχι μόνο κατέχουν μεγάλο μέρος των μετοχών σχεδόν όλων των μεγάλων εταιρειών, αλλά και των αποθεμάτων των επενδυτών σε αυτές τις εταιρείες. Αυτό τους δίνει ένα πλήρες μονοπώλιο.
Μια έκθεση του Bloomberg αναφέρει ότι και οι δύο αυτές εταιρείες το έτος 2028, μαζί θα έχουν επενδύσεις ύψους 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι θα κατέχουν σχεδόν τα πάντα.
Το Bloomberg αποκαλεί την BlackRock «Το τέταρτο τμήμα της κυβέρνησης», επειδή είναι ο μόνος ιδιωτικός οργανισμός που συνεργάζεται στενά με τις κεντρικές τράπεζες.
Η BlackRock δανείζει χρήματα στην κεντρική τράπεζα, αλλά είναι επίσης και ο σύμβουλος. Αναπτύσσει επίσης το λογισμικό που χρησιμοποιεί η κεντρική τράπεζα. Πολλοί υπάλληλοι της BlackRock ήταν στο Λευκό Οίκο με τον Μπους και τον Ομπάμα.
Ο διευθύνων σύμβουλός αυτής της εταιρίας, Larry Fink μπορεί να υπολογίζει σε ένα θερμό…. καλωσόρισμα από ηγέτες και πολιτικούς. Όχι και τόσο περίεργο, αν γνωρίζετε ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος στην ιεραρχία της εταιρείας, ωστόσο είναι ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ και δεν προβάλλει τον εαυτό του.
Η BlackRock , η ίδια ανήκει επίσης στους μετόχους. Ποιοι είναι αυτοί οι μέτοχοι; Καταλήγουμε σε ένα παράξενο συμπέρασμα.
Ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Vanguard.
Αλλά τώρα το θέμα γίνεται σκοτεινό. Η Vanguard είναι ιδιωτική εταιρεία και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοι είναι οι μέτοχοι.
Η ελίτ που κατέχει την Vanguard προφανώς δεν της αρέσει να βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά φυσικά δεν μπορεί να κρυφτεί από κάποιον που είναι πρόθυμος να ψάξει βαθειά.
Αναφορές από την Oxfam και το Bloomberg λένε ότι το 1% του κόσμου, μαζί κατέχει περισσότερα χρήματα από το άλλο 99%. Ακόμα χειρότερα, η Oxfam λέει ότι το 82% όλων των κερδισμένων χρημάτων το 2017 πήγε σε αυτό το 1%.
Με άλλα λόγια, αυτές οι δύο εταιρείες επενδύσεων, η Vanguard και η BlackRock κατέχουν το μονοπώλιο σε όλες τις βιομηχανίες του κόσμου και, με τη σειρά τους, ανήκουν στις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο, μερικές από τις οποίες είναι βασιλείς και που ήταν πολύ πλούσιες από πριν την Βιομηχανική επανάσταση.
Γιατί δεν το γνωρίζουν όλοι; Γιατί δεν υπάρχουν ταινίες και ντοκιμαντέρ για αυτό; Γιατί δεν είναι στις ειδήσεις; Επειδή το 90% των διεθνών μέσων ανήκει σε εννέα συγκροτήματα πολυμέσων.
Ο δημιουργός σε ένα πρόσφατο βίντεο ρωτά: «Ποιος χρηματοδοτεί τον οργανισμό και τα πρακτορεία τύπου που παράγουν τις ειδήσεις μας; Με το Project Syndicate, βλέπουμε το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το Ίδρυμα Open Society και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας. Οι οργανισμοί που φέρνουν τις ειδήσεις πληρώνονται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, της ίδιας ελίτ που κατέχει επίσης ολόκληρα τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και ένα μέρος των χρημάτων των φορολογουμένων χρησιμοποιείται για την πληρωμή τους. »
Ή, όπως είπε ο Τζορτζ Κάρλιν, «Είναι ένα μικρό κλαμπ και δεν είστε σε αυτό».
Έτσι, όταν η Lynn Forester de Rothschild θέλει οι Ηνωμένες Πολιτείες να είναι μια μονοκομματική χώρα (όπως η Κίνα) και δεν θέλει νόμους για την ταυτότητα των ψηφοφόρων στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να πραγματοποιείται περισσότερη εκλογική απάτη για να επιτευχθεί αυτό, τι κάνει;
Πραγματοποιεί μια τηλεδιάσκεψη με τους 100 κορυφαίους διευθύνοντες συμβούλους του κόσμου και τους λέει να αποκρυπτογραφήσουν δημοσίως το ψήφισμα του «Τζιμ Κρόου» από τη Γεωργία και διατάζει τους αξιωματούχους διευθυντές της να μποϊκοτάρουν την πολιτεία της Γεωργίας, όπως είδαμε με την Coca-Cola και Major League Baseball, ακόμη και με το αστέρι του Χόλιγουντ, Will Smith.
Σε αυτήν την τηλεδιάσκεψη, όμως βλέπουμε αποχρώσεις του Great Reset, Agenda 2030, the New World Order.
Ο ΟΗΕ θέλει να διασφαλίσει, όπως και ο Schwab ότι το 2030, η φτώχεια, η πείνα, η ρύπανση και οι ασθένειες δεν θα μαστίζουν πλέον τη Γη. Για να το επιτύχει αυτό, ο ΟΗΕ θέλει να χωριστούν οι φόροι από τις δυτικές χώρες από τις μεγάλες εταιρείες της ελίτ για να δημιουργήσουν μια ολοκαίνουργια κοινωνία.
Για αυτό το έργο, ο ΟΗΕ λέει ότι χρειαζόμαστε μια παγκόσμια κυβέρνηση – δηλαδή τον ίδιο τον ΟΗΕ. Και είναι σαφές ότι η «πανδημία» ενορχηστρώθηκε για να επιτευχθεί αυτό.
Μεταφορά διαλόγων από το βίντεο Monopoly – Follow The Money:
Καθώς βλέπετε εκατομμύρια ανθρώπους να πέφτουν στη φτώχεια εξαιτίας των μέτρων του κορωνοιού του περασμένου έτους, ακόμη και αν η μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία δεν σας έχει επηρεάσει ακόμη, είναι μόνο θέμα χρόνου έως να σας χτυπήσει την πόρτα.
Αυτό δεν το λέω για να προκαλέσω φόβο αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα. Πιστεύω επίσης ότι ενδέχεται να μετριάσουμε την ζημιά και ακόμη και να πάμε καλύτερα, με την προϋπόθεση ότι έχουμε ενημερωθεί σωστά για την κατάστασή μας.
Γι ‘αυτό θα ήθελα να σας δείξω μερικά γεγονότα που μπορείτε εύκολα να ελέγξετε -γεγονότα που είναι ζωτικής σημασίας-.
Λιγότερο από… λίγες μεγάλες εταιρείες κυριαρχούν σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Αυτό μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά από το πρωινό που τρώμε μέχρι το στρώμα στο οποίο κοιμόμαστε και ό, τι φορούμε και καταναλώνουμε στο μεταξύ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτές τις εταιρείες.
Αυτές είναι τεράστιες εταιρείες επενδύσεων που καθορίζουν την πορεία της ροής χρήματος. Είναι οι κύριοι χαρακτήρες του έργου που παρακολουθούμε. Ξέρω ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, οπότε συνοψίζω τα πιο σημαντικά δεδομένα.
Πώς λειτουργεί αυτό το παιχνίδι;
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ας πάρουμε την Pepsico ως παράδειγμα. Είναι η μητρική εταιρεία πολλών εταιρειών σόδας και σνακ. Οι λεγόμενες ανταγωνιστικές μάρκες προέρχονται από εργοστάσια από λίγες εταιρείες που μονοπωλούν ολόκληρη τη βιομηχανία.
Στη βιομηχανία συσκευασμένων τροφίμων, υπάρχουν μερικές μεγάλες εταιρείες, όπως η Unilever, η Coca-Cola Company, η Mondelez και η Nestlé. Οι περισσότερες μάρκες στη βιομηχανία τροφίμων ανήκουν σε μία από αυτές τις εταιρείες. Οι μεγάλες εταιρείες είναι στο χρηματιστήριο και έχουν τους μεγάλους μετόχους στο διοικητικό συμβούλιο.
Σε πηγές όπως το Yahoo Finance, μπορούμε να δούμε λεπτομερείς πληροφορίες της κάθε εταιρείας, όπως και ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι στην πραγματικότητα.
Ας πάρουμε ξανά το Pepsico, για παράδειγμα. Βλέπουμε ότι περίπου το 72% των μετοχών ανήκει σε τουλάχιστον 1.155 θεσμικούς επενδυτές.Πρόκειται για εταιρείες επενδύσεων, επενδυτικά κεφάλαια, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κυβερνήσεις.
Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές της Pepsico; Όπως μπορείτε να δείτε, μόνο 10 από τους επενδυτές κατέχουν σχεδόν το ένα τρίτο της μετοχής.
Οι κορυφαίοι 10 επενδυτές ανέρχονται συνολικά σε αξία 59 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά από αυτούς τους δέκα, μόνο τρεις έχουν περισσότερες μετοχές από τους άλλους επτά.
Αφού τα σημειώσετε αυτά , αναζητήστε ποιος κατέχει τα περισσότερα αποθέματα της εταιρείας Coca-Cola, του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της Pepsi.
Το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών ανήκει και πάλι σε θεσμικούς επενδυτές. Ας δούμε τους πρώτους 10 και ας ξεκινήσουμε από τους έξι κάτω. Τέσσερις από αυτούς τους θεσμικούς επενδυτές είδαμε επίσης στο κάτω μέρος του Pepsico.
Αυτές είναι οι Northern Trust, JPMorgan-Chase, Geode Capital Management και Wellington Management. Τώρα, ας δούμε τους τέσσερις μεγαλύτερους ιδιοκτήτες μετοχών. Είναι οι BlackRock, Vanguard και State Street.
Αυτές είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων στον κόσμο, οπότε η Pepsico και η Coca-Cola δεν είναι καθόλου ανταγωνιστές.
Οι άλλες μεγάλες εταιρείες που κατέχουν πολλές μάρκες, όπως η Unilever, η Mondelez και η Nestlé προέρχονται από την…. ίδια μικρή ομάδα επενδυτών!
Τώρα θα δούμε στην Wikipedia, ποιές είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Το Facebook είναι ο ιδιοκτήτης του Whatsapp και του Instagram. Μαζί με το Twitter, αποτελούν τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.
Το Alphabet είναι ο γονέας όλων των εταιρειών Google, όπως το YouTube και το Gmail, αλλά είναι επίσης ο μεγαλύτερος επενδυτής στο Android, ένα από τα δύο λειτουργικά συστήματα για σχεδόν όλα τα smartphone και τα tablet.
Το άλλο λειτουργικό σύστημα είναι το iOS της Apple. Εάν προσθέσουμε τη Microsoft, βλέπουμε τέσσερις εταιρείες να κάνουν το λογισμικό για σχεδόν όλους τους υπολογιστές, τα tablet και τα smartphone στον κόσμο.
Ας δούμε ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι αυτών των εταιρειών.
Πάρτε το Facebook: βλέπουμε ότι το 80% των μετοχών ανήκει σε θεσμικούς επενδυτές.
Αυτά είναι τα ίδια ονόματα που εμφανίστηκαν στη βιομηχανία τροφίμων! Οι ίδιοι επενδυτές είναι στους τρεις πρώτους.
Στη συνέχεια, είναι το Twitter. Διαμορφώνει με το Facebook και το Instagram τις τρεις πρώτες.
Παραδόξως, αυτή η εταιρεία βρίσκεται επίσης στα χέρια των ίδιων επενδυτών. Τα βλέπουμε ξανά, με την Apple και ακόμη και με τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή τους, τη Microsoft.
Επίσης, αν κοιτάξουμε άλλες μεγάλες εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας που αναπτύσσουν και κατασκευάζουν τους υπολογιστές μας, τις τηλεοράσεις, τα τηλέφωνα και τις οικιακές συσκευές, βλέπουμε τους ίδιους μεγάλους επενδυτές, οι οποίοι μαζί κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της μετοχής.
Είναι αλήθεια για όλες τις βιομηχανίες. Δεν υπερβάλλω.
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΟΡΥΚΤΑ)
Ένα τελευταίο παράδειγμα. Ας κλείσουμε διακοπές σε υπολογιστή ή smartphone. Ψάχνουμε για μια πτήση προς μια ηλιόλουστη χώρα μέσω Skyscanner ή Expedia. Και οι δύο προέρχονται από την ίδια μικρή ομάδα επενδυτών.
Πετάμε με μία από τις πολλές αεροπορικές εταιρείες. Πολλές από αυτές βρίσκονται στα χέρια των ίδιων επενδυτών και κυβερνήσεων, όπως συμβαίνει με την Air France, KLM.
Το αεροπλάνο που επιβιβαζόμαστε είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα Boeing ή ένα Airbus, που ανήκουν επίσης στα ίδια ονόματα. Κάνουμε κράτηση μέσω Booking.com ή AirBnB και όταν φτάνουμε βγαίνουμε για δείπνο και κάνουμε ένα σχόλιο στο Tripadvisor.
Οι ίδιοι μεγάλοι επενδυτές εμφανίζονται σε κάθε πτυχή του ταξιδιού μας και η ισχύς τους είναι ακόμη μεγαλύτερη, επειδή η κηροζίνη προέρχεται από τις εταιρείες πετρελαίου ή τα διυλιστήρια τους.
Ο χάλυβας από τον οποίο κατασκευάζεται το αεροπλάνο προέρχεται από τις εταιρείες εξόρυξης. Αυτός ο μικρός όμιλος εταιρειών επενδύσεων και αμοιβαίων κεφαλαίων και τραπεζών είναι επίσης οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη βιομηχανία που ψάχνουν για πρώτες ύλες.
Η Wikipedia δείχνει ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης έχουν τους ίδιους μεγάλους επενδυτές που βλέπουμε παντού.
Επίσης, οι μεγάλες γεωργικές επιχειρήσεις, από τις οποίες εξαρτάται ολόκληρη η βιομηχανία τροφίμων. Κατέχουν την Bayer, τη μητρική εταιρεία της Monsanto, τον μεγαλύτερο παραγωγό σπόρων στον κόσμο, αλλά είναι επίσης οι μέτοχοι της μεγάλης κλωστοϋφαντουργίας.
Ακόμα και πολλές δημοφιλείς μάρκες μόδας που φτιάχνουν ρούχα από βαμβάκι ανήκουν στους ίδιους επενδυτές.
Είτε εξετάζουμε τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλιακών συλλεκτών στον κόσμο είτε τα διυλιστήρια πετρελαίου, τα αποθέματα βρίσκονται στα χέρια των ίδιων εταιρειών.
Κατέχουν τις εταιρείες καπνού που παράγουν όλες τις δημοφιλείς μάρκες καπνού, αλλά κατέχουν επίσης όλες τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και τα επιστημονικά ιδρύματα που παράγουν φάρμακα.
Κατέχουν τις εταιρείες που παράγουν τα μέταλλα μας και επίσης ολόκληρη τη βιομηχανία αυτοκινήτων, αεροπλάνων και όπλων, όπου χρησιμοποιούνται πολλά μέταλλα και πρώτες ύλες.
Οι ιδιοκτήτες των εταιρειών που κατασκευάζουν τα ηλεκτρονικά μας, διαθέτουν τις μεγάλες αποθήκες και τις διαδικτυακές αγορές, ακόμη και τα μέσα πληρωμής που χρησιμοποιούμε για να αγοράσουμε τα προϊόντα τους.
Για να κάνω αυτό το βίντεο όσο το δυνατόν συντομότερο, σας έδειξα μόνο την κορυφή του παγόβουνου.
Εάν αποφασίσετε να το ερευνήσετε με τις πηγές που μόλις σας έδειξα, τότε θα δείτε ότι οι πιο δημοφιλείς ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες, τηλεφωνικές αλυσίδες εστιατορίων και καλλυντικών ανήκουν στους ίδιους θεσμικούς επενδυτές που μόλις είδαμε.
BLACKROCK & VANGUARD
Αυτοί οι θεσμικοί επενδυτές είναι κυρίως τράπεζες επενδύσεων και ασφαλιστικές εταιρείες. Με τη σειρά τους, οι ίδιοι ανήκουν στους μετόχους και το πιο εκπληκτικό είναι ότι κατέχει ο καθένας τις… μετοχές του άλλου!!!
Μαζί, σχηματίζουν ένα τεράστιο δίκτυο συγκρίσιμο με μια πυραμίδα. Οι μικρότεροι επενδυτές ανήκουν σε μεγαλύτερους επενδυτές. Αυτά ανήκουν σε ακόμη μεγαλύτερους επενδυτές.
Η ορατή κορυφή αυτής της πυραμίδας δείχνει μόνο δύο εταιρείες των οποίων τα ονόματα έχουμε δει συχνά. Είναι η Vanguard και η BlackRock. Η δύναμη αυτών των δύο εταιρειών είναι πέρα από τη φαντασία σας.
Όχι μόνο κατέχουν μεγάλο μέρος των μετοχών σχεδόν όλων των μεγάλων εταιρειών, αλλά και των αποθεμάτων των επενδυτών σε αυτές τις εταιρείες. Αυτό τους δίνει ένα πλήρες μονοπώλιο.
Μια έκθεση του Bloomberg αναφέρει ότι και οι δύο αυτές εταιρείες το έτος 2028, μαζί θα έχουν επενδύσεις ύψους 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι θα κατέχουν σχεδόν οτιδήποτε..
Το Bloomberg αποκαλεί την BlackRock «Το τέταρτο τμήμα της κυβέρνησης», επειδή είναι ο μόνος ιδιωτικός οργανισμός που συνεργάζεται στενά με τις κεντρικές τράπεζες.
Η BlackRock δανείζει χρήματα στην κεντρική τράπεζα, αλλά είναι επίσης και ο σύμβουλος. Αναπτύσσει επίσης το λογισμικό που χρησιμοποιεί η κεντρική τράπεζα. Πολλοί υπάλληλοι της BlackRock ήταν στο Λευκό Οίκο με τον Μπους και τον Ομπάμα.
Ο διευθύνων σύμβουλός του, Larry Fink μπορεί να υπολογίζει σε ένα θερμό καλωσόρισμα από ηγέτες και πολιτικούς. Όχι τόσο περίεργο, αν γνωρίζετε ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος της κυρίαρχης εταιρείας. Αλλά ο Larry Fink δεν προβάλλει τον εαυτό του.
Η BlackRock, η ίδια ανήκει επίσης στους μετόχους. Ποιοι είναι αυτοί οι μέτοχοι; Καταλήγουμε σε ένα παράξενο συμπέρασμα.
Ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Vanguard. Αλλά τώρα το θέμα γίνεται σκοτεινό. Η Vanguard είναι ιδιωτική εταιρεία και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοι είναι οι μέτοχοι.
Η ελίτ που κατέχει την Vanguard προφανώς δεν της αρέσει να βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά φυσικά δεν μπορεί να κρυφτεί από όποιον είναι πρόθυμος να το ψάξει σκάβοντας βαθειά.
Αναφορές από την Oxfam και το Bloomberg λένε ότι το 1% του κόσμου, μαζί κατέχει περισσότερα χρήματα από το άλλο 99%. Ακόμα χειρότερα, η Oxfam λέει ότι το 82% όλων των κερδισμένων χρημάτων το 2017 πήγε σε αυτό το 1%.
Το Forbes, το πιο διάσημο επιχειρηματικό περιοδικό λέει ότι τον Μάρτιο του 2020, υπήρχαν 2.095 δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο.
Αυτό σημαίνει ότι το Vanguard ανήκει στις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο. Αν ερευνήσουμε την ιστορία τους, βλέπουμε ότι ήταν πάντα οι πλουσιότεροι.
Μερικοί από αυτούς, ακόμη και πριν από την έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης, και επειδή η ιστορία τους είναι τόσο ενδιαφέρουσα και εκτεταμένη, θα κάνω μια συνέχεια στο θέμα στο μέλον.
Προς το παρόν, θέλω απλώς να πω ότι αυτές οι οικογένειες, από τις οποίες πολλοί αντλούν δύναμη, είναι οι ιδρυτές του τραπεζικού μας συστήματος και κάθε βιομηχανίας στον κόσμο, αυτές οι οικογένειες δεν έχουν χάσει ποτέ την εξουσία, αλλά λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού, έπρεπε να κρυφτούν σε εταιρείες, όπως η Vanguard, που οι μέτοχοι είναι τα ιδιωτικά κεφάλαια και τα μη κερδοσκοπικά στοιχεία αυτών των οικογενειών.
ΜΚΟ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΑΡΜΑ
Για να διευκρινίσω, πρέπει να εξηγήσω εν συντομία τι είναι οι ΜΚΟ πραγματικά. Αυτές φαίνεται να είναι ο σύνδεσμος μεταξύ εταιρειών, πολιτικών και μέσων. Αυτή η τακτική κρύβει λίγο τις συγκρούσεις συμφερόντων.
Τα μη κερδοσκοπικά, αποκαλούμενα «ιδρύματα» εξαρτώνται από δωρεές που δεν χρειάζεται να αποκαλύψουν ποιοι είναι οι δότες τους, μπορούν να επενδύσουν τα χρήματα με τον τρόπο που θεωρούν κατάλληλο και δεν πληρώνουν φόρους, εφόσον τα κέρδη επενδύονται ξανά σε νέα έργα .
Με αυτόν τον τρόπο, τα μη κερδοσκοπικά προϊόντα διατηρούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ τους σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, τα μη κερδοσκοπικά μέσα είναι ένας ιδανικός τρόπος χρηματοδότησης τρομοκρατών και μαζικής νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Είναι η βάση ώστε τα κεφάλαια των οικογενειών που είναι οι πλουσιότερες, να μένουν στο παρασκήνιο όσο το δυνατόν περισσότερο.
Για ζητήματα που προσελκύουν μεγάλη προσοχή, χρησιμοποιούνται οι βάσεις των φιλάνθρωπων που είναι χαμηλότερου βαθμού μεν αλλά πολύ πλούσιοι δε.
Θέλω να το κάνω σύντομο, οπότε θα σας δείξω τις τρεις πιο σημαντικές ΜΚΟ που συνδέουν όλες τις βιομηχανίες στον κόσμο.
Είναι το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του αμφιλεγόμενου πολύ δισεκατομμυριούχου, ο Σόρος και το Ίδρυμα Κλίντον. Θα σας δώσω μια πολύ σύντομη εισαγωγή για να σας δείξω τη δύναμή τους.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το Ίδρυμα Gates είναι ο μεγαλύτερος χορηγός του ΠΟΥ. Αυτό αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε την οικονομική υποστήριξη των ΗΠΑ στον ΠΟΥ το 2020.
Έτσι, το Ίδρυμα Γκέιτς είναι μια από τις πιο σημαντικές οντότητες σε ό, τι αφορά την υγεία μας.
Το Ίδρυμα Gates συνεργάζεται στενά με τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων είναι οι Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Biontech και Bayer.
Και μόλις είδαμε ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι τους. Ο Μπιλ Γκέιτς δεν ήταν ένας φτωχός προγραμματιστής που έγινε θαυματουργικά πολύ πλούσιος. Είναι από μια οικογένεια «φιλάνθρωπου» που εργάζεται για την απόλυτη ελίτ.
Η Microsoft του ανήκει στους Vanguard, BlackRock και Berkshire Hathaway. Αλλά το Ίδρυμα Gates, μετά την BlackRock και την Vanguard είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Berkshire Hathaway. Ήταν ακόμη και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου εκεί.
Θα χρειαζόμασταν ώρες αν θέλαμε να αποκαλύψουμε όλα όσα εμπλέκονται οι Γκέιτς, το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος και το Ίδρυμα Κλίντον. Αποτελούν μια γέφυρα για την τρέχουσα κατάσταση, οπότε έπρεπε θα έπρεπε να σας τους…. συστήσω.
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ
Πρέπει να ξεκινήσουμε το επόμενο θέμα με μια ερώτηση. Κάποιος σαν εμένα, που δεν κάνει ποτέ βίντεο μπορεί, με έναν παλιό φορητό υπολογιστή να δείχνει αντικειμενικά ότι μόνο δύο εταιρείες κατέχουν το μονοπώλιο σε όλες τις βιομηχανίες στον κόσμο.
Η ερώτησή μου είναι, γιατί αυτό δεν συζητείται ποτέ στα μέσα ενημέρωσης;
Μπορούμε να επιλέξουμε καθημερινά μεταξύ όλων των ειδών τα ντοκιμαντέρ και τα τηλεοπτικά προγράμματα, αλλά κανένα από αυτά δεν καλύπτει αυτό το θέμα. Δεν είναι αρκετά ενδιαφέρον ή υπάρχουν άλλα ενδιαφέροντα στο παιχνίδι;
Η Wikipedia μας δίνει και πάλι την απάντηση. Λέει ότι περίπου το 90% των διεθνών μέσων ανήκουν σε εννέα ομίλους πολυμέσων.
Είτε παίρνουμε το μονοπωλιακό Netflix και το Amazon Prime ή τεράστια ονόματα που κατέχουν πολλές θυγατρικές εταιρείες, όπως η Time-Warner, η Walt Disney Company, η Comcast, η Fox Corporation, η Bertelsmann και η Viacom, CBS, βλέπουμε ότι τα ίδια ονόματα κατέχουν τις μετοχές.
Αυτές οι εταιρείες όχι μόνο δημιουργούν όλα τα προγράμματα, ταινίες και ντοκιμαντέρ αλλά και διαθέτουν τα κανάλια στα οποία μεταδίδονται. Έτσι, όχι μόνο οι βιομηχανίες αλλά και οι πληροφορίες ανήκουν στην ελίτ.
Θα σας δείξω εν συντομία πώς λειτουργεί αυτό στις Κάτω Χώρες. Κατ ‘αρχάς, όλα τα ολλανδικά mainstream μέσα ανήκουν σε τρεις εταιρείες. Η πρώτη είναι η De PersGroep [DPG Media], η μητρική εταιρεία των ακόλουθων εμπορικών σημάτων.
Εκτός από τις πολλές εφημερίδες και περιοδικά, κατέχουν επίσης τη Sanoma, τη μητρική εταιρεία ορισμένων από τα μεγάλα εμπορικά ολλανδικά κανάλια. Πολλά μέσα ενημέρωσης από το εξωτερικό, όπως το VTM, ανήκουν επίσης στο De PersGroep.
Η δεύτερη είναι η Mediahuis, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη. Στις Κάτω Χώρες, η Mediahuis κατέχει τις ακόλουθες μάρκες. Μέχρι το 2017, επίσης το Sky Radio και το Radio Veronica ανήκαν στη Mediahuis, όπως και το Radio 538 και το Radio 10.
Και επίσης υπάρχει ο Bertelsmann, που είναι μία από τις 9 μεγαλύτερες εταιρείες μέσων ενημέρωσης. Αυτή η εταιρεία κατέχει το RTL, που κατέχει 45 τηλεοπτικούς σταθμούς και 32 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε 11 χώρες. Αλλά ο Bertelsmann είναι επίσης συνιδιοκτήτης του μεγαλύτερου εκδότη βιβλίων στον κόσμο, Penguin Random House.
Τα αποθέματα αυτών των εταιρειών ανήκουν σε ιδιωτικά κεφάλαια τριών οικογενειών. Αυτές είναι η βελγική οικογένεια Van Thillo, η βελγική οικογένεια Leysen και η γερμανική οικογένεια Bertelsmann-Mohn. Και οι τρεις αυτές οικογένειες συμμετείχαν στους Ναζί στον Πόλεμο.
Σύμφωνα με την Wikipedia, για το λόγο αυτό, το Telegraaf, η εφημερίδα Leysen απαγορεύτηκε προσωρινά στις Κάτω Χώρες μετά τον πόλεμο.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Για να ολοκληρώσετε αυτήν την επισκόπηση, δείτε από πού προέρχονται τα νέα. Οι καθημερινές ειδήσεις όλων αυτών των μέσων μαζικής ενημέρωσης τα διαφορετικά μέσα ενημέρωσης δεν παράγουν νέα.Χρησιμοποιούν πληροφορίες και πλάνα από τα πρακτορεία Τύπου, την ANP και το Reuters. Αυτές οι υπηρεσίες δεν είναι ανεξάρτητες. Το ANP ανήκει στον Τάλπα, τον John de Mol. Η Thomson-Reuters ανήκει στην ισχυρή καναδική οικογένεια Thomson.
Οι σημαντικότεροι δημοσιογράφοι και συντάκτες που εργάζονται για αυτά τα πρακτορεία είναι μέλη μιας δημοσιογραφικής υπηρεσίας, όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας. Αυτοί είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους χορηγούς έργων που σχετίζονται με τα μέσα ενημέρωσης.
Εκπαιδεύουν δημοσιογράφους, δημοσιεύουν βιβλία μελέτης, παρέχουν χώρους εκπαίδευσης και πρακτορεία τύπου και συνεργάζονται στενά με τις μεγάλες εταιρείες, το Google και το Facebook.
Για δημοσιογραφική ανάλυση και απόψεις, τα μεγάλα μέσα χρησιμοποιούν το Project Syndicate. Αυτός είναι ο πιο ισχυρός οργανισμός στον τομέα.
Το Project Syndicate και οι οργανισμοί όπως ανέφερα είναι μαζί με τα πρακτορεία τύπου.
Ο σύνδεσμος μεταξύ όλων των παγκόσμιων μέσων μαζικής ενημέρωσης όταν οι ερευνητές ειδήσεων αποκομίζουν νέα από τα autocues τους [teleprompters], οι πιθανότητες είναι ότι το κείμενο θα προέρχεται από έναν από αυτούς τους οργανισμούς. Αυτός είναι ο λόγος που τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης δείχνουν συγχρονισμό στις αναφορές τους.
Και κοιτάξτε το ίδιο το ευρωπαϊκό κέντρο δημοσιογραφίας. Και πάλι, το Ίδρυμα Gates και το Ίδρυμα Open Society. Επίσης χρηματοδοτούνται από το Facebook, το Google, το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών και το Υπουργείο Εξωτερικών.
Ποιος χρηματοδοτεί τον οργανισμό και τα πρακτορεία τύπου που παράγουν τα νέα μας; Με το Project Syndicate, βλέπουμε το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το Ίδρυμα Open Society και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας.
Οι οργανισμοί που φέρνουν τα νέα πληρώνονται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, της ίδιας ελίτ που κατέχει επίσης ολόκληρα τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και ένα μέρος των χρημάτων των φορολογουμένων χρησιμοποιείται για την πληρωμή τους.
Στο Βέλγιο, υπάρχουν διαμαρτυρίες τακτικά, καθώς η Mediahuis και η De Persgroep λαμβάνουν εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση, ενώ πολλά είναι στο εξωτερικό…
ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ
Λοιπόν, όλο αυτό ήταν πολύ μεγάλο και προσπάθησα να το κάνω όσο πιο σύντομο μπορούσα. Χρησιμοποίησα μόνο παραδείγματα που θεώρησα απαραίτητα για να δημιουργήσω μια σαφή επισκόπηση.
Αυτό βοηθά στην καλύτερη κατανόηση της τρέχουσας κατάστασής μας, που μπορεί να ρίξει νέο φως στα προηγούμενα γεγονότα.
Θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να βουτήξετε στο παρελθόν, αλλά τώρα ας μιλήσουμε για το σήμερα, αφού ο στόχος μου είναι να σας ενημερώσω για τον κίνδυνο που βρισκόμαστε τώρα.
Η ελίτ διέπει κάθε πτυχή της ζωής μας, επίσης, τις πληροφορίες που λαμβάνουμε και εξαρτώνται από έναν συντονισμό, συνεργασίας για τη σύνδεση όλων των βιομηχανιών στον κόσμο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
Αυτό γίνεται μέσω του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, μεταξύ άλλων, ενός πολύ σημαντικού οργανισμού.
Κάθε χρόνο στο Νταβός, οι διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών συναντώνται με εθνικούς ηγέτες, πολιτικούς και άλλα κόμματα με επιρροή, όπως η UNICEF και η Greenpeace.
Στο εποπτικό συμβούλιο του WEF βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος, ο Al Gore, ο υπουργός μας, Sigrid Kaag, ο Feike Sijbesma, πρόεδρος των Βασιλικών Ολλανδικών Ορυχείων και η Επίτροπος της ολλανδικής τράπεζας, Christine Lagarde, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας .Επίσης, ο πολιτικός, γιος του Ferdinand Grapperhaus εργάζεται για το WEF.
Η Wikipedia λέει ότι η ετήσια χρέωση για τα μέλη είναι 35.000 ευρώ “αλλά πάνω από το ήμισυ του προϋπολογισμού μας προέρχεται από συνεργάτες που πληρώνουν το κόστος για πολιτικούς που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την ιδιότητα μέλους.”
Σύμφωνα με τους επικριτές, το WEF είναι οι πλούσιες επιχειρήσεις που κάνουν…. επιχειρήσεις με άλλες…. επιχειρήσεις ή με πολιτικούς.
Για τα περισσότερα μέλη, το WEF θα υποστήριζε το προσωπικό κέρδος αντί να είναι ένα μέσο για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου.
Άλλωστε θα υπήρχαν πολλά παγκόσμια προβλήματα εάν οι ηγέτες της βιομηχανίας, οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί από το 1971 και μετά συγκεντρώνονταν κάθε χρόνο για να λύσουν τα παγκόσμια προβλήματα;
Δεν είναι παράλογο, το ότι μετά από 50 χρόνια συναντήσεων μεταξύ περιβαλλοντολόγων και διευθυνόντων συμβούλων των πιο ρυπογόνων εταιρειών, η φύση σταδιακά πάει χειρότερα, όχι καλύτερα;
Συνεπώς αυτοί οι κριτικοί έχουν δίκιο, είναι ξεκάθαρο, όταν εξετάζουμε τους κύριους εταίρους που μαζί αποτελούν τον περισσότερο από το μισό του προϋπολογισμού του WEF.
Επειδή πρόκειται για το BlackRock, το Ίδρυμα Open Society, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates και πολλές μεγάλες εταιρείες, από τις οποίες οι Vanguard και BlackRock κατέχουν τις μετοχές.
Πρόεδρος και ιδρυτής του WEF είναι ο Klaus Schwab, Ελβετός καθηγητής και επιχειρηματίας. Στο βιβλίο του, The Great Reset, γράφει για τα σχέδια της οργάνωσής του.
Ο κοροναϊός είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, μια μεγάλη «ευκαιρία» για επαναφορά των κοινωνιών μας. Το αποκαλεί “Build Back Better”. Το σύνθημα είναι τώρα στα χείλη όλων των παγκοσμιοποιημένων πολιτικών στον κόσμο.
Η παλιά μας κοινωνία πρέπει να αλλάξει σε μια νέα, λέει ο Schwab. Οι άνθρωποι δεν κατέχουν τίποτα άλλο, αλλά εργάζονται για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους και το κράτος.
Το WEF λέει ότι είναι απαραίτητο για την κοινωνία της κατανάλωσης η ελίτ που μας επιβάλλει να μην είναι πλέον βιώσιμη.
Ο Schwab λέει στο βιβλίο του ότι δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στο παλιό κανονικό και το WEF δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο για να καταστήσει σαφές ότι μέχρι το 2030, δεν θα έχουμε τίποτα, αλλά θα είμαστε ευτυχείς.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ = Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
Ίσως έχετε ακούσει για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θέλουν να πιστέψουμε ότι αυτή είναι μια θεωρία συνωμοσίας, αλλά εδώ και δεκαετίες συζητήθηκε από τους ηγέτες.
Όχι μόνο οι George Bush Senior, Bill Clinton και Nelson Mandela, αλλά και παγκοσμίως διάσημοι φιλάνθρωποι, όπως ο Cecil Rhodes, ο David Rockefeller, ο Henry Kissinger και ακόμη και ο George Soros.
Ο ΟΗΕ παρουσίασε το 2015 την αμφιλεγόμενη Ατζέντα του 2030. Είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τη Μεγάλη Επαναφορά του Klaus Schwab.
Ο ΟΗΕ θέλει να διασφαλίσει, όπως και ο Schwab ότι το 2030, η φτώχεια, η πείνα, η ρύπανση και οι ασθένειες δεν θα μαστίζουν πλέον τη Γη.
Ακούγεται ωραίο αλλά περιμένετε μέχρι να διαβάσετε τα μικρά γράμματα. Το σχέδιο είναι ότι η Ατζέντα 2030 θα πληρωθεί από εμάς, τους πολίτες.
Ακριβώς όπως μας ζητούν τώρα να δώσουμε τα δικαιώματά μας για τη δημόσια υγεία, θα μας ζητήσουν να δώσουμε τον πλούτο μας για να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια. Αυτές δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας.
Είναι στον επίσημο ιστότοπό τους. Καταλήγει σε αυτό: Ο ΟΗΕ θέλει να χωριστούν οι φόροι στις δυτικές χώρες από τις μεγάλες εταιρείες της ελίτ για να δημιουργήσουν μια ολοκαίνουργια κοινωνία. Η νέα υποδομή, επειδή τα ορυκτά καύσιμα θα έχουν χαθεί το 2030.
Για αυτό το έργο, ο ΟΗΕ λέει ότι χρειαζόμαστε μια παγκόσμια κυβέρνηση,…….. συγκεκριμένα τον….. ΟΗΕ.
Ο ΟΗΕ συμφωνεί με τον Schwab ότι μια πανδημία είναι μια χρυσή ευκαιρία να επιταχυνθεί η εφαρμογή της Ατζέντας 2030.
Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι το WEF και ο ΟΗΕ παραδέχονται ανοιχτά ότι οι πανδημίες και άλλες καταστροφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση της κοινωνίας. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ελαφριά για αυτό και πρέπει να κάνουμε εμπεριστατωμένη έρευνα.
capnews.me
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια σας θα επιτρέπονται μόνο όταν τηρούν τον ουσιώδη κώδικα δεοντολογίας.