Όλα τα βίντεο είναι HD. Ρυθμίσεις από το youtube

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Απόσπασμα του τοπικού συμβουλίου από τον Δημήτρη Αικατερίνη 31/5/2024 (2 ΒΙΝΤΕΟ)

 
Σημαντικές  τοποθετήσεις του Δημήτρη Αικατερίνη στο τοπικό συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων για θέματα που αξίζουν την προσοχή σας ..   

ΑΙΤΗΜΑ προς τη Δημοτική Κοινότητα Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων, του Δημήτρη Αικατερίνη, κατοίκου Περαχώρας.

 

Κυρία Πρόεδρε και Κύριοι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου μας, θα ήθελα μέσω αυτού του κειμένου να ελκύσω την προσοχή σας και την ευαισθησία σας προς τους ανθρώπους αυτούς που κάποτε θυσιάστηκαν για τη δική μας ελευθερία και σήκωσαν ψηλά το λάβαρο της Δημοκρατίας.

Πρόσφατα μια εκδήλωση στους Αγ. Θεοδώρους στο μνημείο των 50 πατριωτών που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς πραγματοποιήθηκε κάτω από τη σκέπη και την επίβλεψη του Δήμου μας, την οποία οφείλω με ειλικρίνεια να συγχαρώ.

Σε αντίθεση με το γεγονός αυτό όμως, το ίδιο δεν συντελέστηκε από τον Δήμο μας για τους Λουτρακιώτες αγωνιστές Σπυρογιαννάκη και Μελέτη που εκτελέστηκαν στην περιοχή του Αγ. Φανουρίου στο Μνημείο που έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο αλλά έχει αφεθεί στην εγκατάλειψη εδώ και πολλά χρόνια και με την παντελή απουσία Δημοτικών αρχόντων στις καθιερωμένες επετείους που διοργανώνονται στο σημείο αυτό. Άραγε γιατί;

Στην Περαχώρα απ’ την άλλη και συγκεκριμένα στην πάνω πλατεία των Ταξιαρχών, στον μικρό λόφο απέναντι, υπάρχει μια τιμητική μαρμάρινη επιγραφή που τοποθετήθηκε επί δημαρχεία Γιωτάκη και χαιρετήθηκε από την τότε Περιφέρεια για τον ήρωα και αγωνιστή Μήτσο Αικατερίνη, που θανατώθηκε από τους Γερμανούς προσπαθώντας να ειδοποιήσει τους συγχωριανούς του για την επικείμενη έλευσή τους, στις 8 Δεκεμβρίου του 1943. Από τότε αυτή η επιγραφή λησμονήθηκε, πνιγμένη μέσα στο δάσος.

Παρακαλώ να εξεταστεί το αίτημά μου για καθαρισμό του δρόμου και του σημείου της επιγραφής ώστε να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση στον χώρο αυτό ώστε να συνεχίσουμε να τιμούμε τη μνήμη των πατριωτών μας και να μην ξεχνάμε το παρελθόν. Ευχαριστώ πολύ.

 

Ο Αιτών,

Αικατερίνης Δημήτριος

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα επιτρέπονται μόνο όταν τηρούν τον ουσιώδη κώδικα δεοντολογίας.