Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: 1 ΜΑΗ 2024: ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩTOΜΑΓΙΑ (Φώτο & βίντεο)

 


Το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου σύσσωμο και συμμετέχοντας στην Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά  για μια ακόμα φορά τίμησε την  αποψινή μέρα  καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων του Λουτρακίου  



                                              


Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τά­ξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων.

Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει και τιμά τις επιτυχίες και τις θυσίες των εργαζομένων στην ιστορία, όπως η μείωση των ωρών εργασίας, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, και η θέσπιση του οκταώρου. Αναδεικνύει το δικαίωμα στην εργασία και στις δίκαιες εργασιακές συνθήκες, κάτι που είναι θεμελιώδες για την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική ασφάλεια.

Απεργούμε για:

 

ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες.

 

Απαιτούμε:

- ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ

- ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

- ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

                   - ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΤΟΜΙΚΑ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ   ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

- ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Διεκδικούμε:

 

-         Αποκατάσταση των εργατικών δικαιωμάτων και της εργατικής προστασίας, με σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκι­ση του 40ωρου και κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας.

-         Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρα­τικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

-         Κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο από την Εθνική Γενική ΣΣΕ με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

-         Αύξηση μισθών μέσα από ΣΣΕ σε κλάδους και επαγγέλματα, βελτίωση των όρων εργασίας, προστασία των επαγγελματικών ειδικοτή­των, αναγνώριση συνολικής προϋπηρεσίας, απρόσκοπτη καταβολή επιδόματος γάμου.

-         Άρση φιλεργοδοτικών εμποδίων στη διαδι­κασία επέκτασης των ΣΣΕ και την μονομερή πρόσβαση στη Διαιτησία, επαναφορά στην 6μηνη παράταση των ΣΣΕ και στην πλήρη μετενέργεια των όρων τους.

-         Αποκατάσταση της θεσμικής συλλογικής ερ­γατικής συμμετοχής και κοινωνικού ελέγχου για τη διαφάνεια και λογοδοσία των εργοδο­τών, των Κυβερνήσεων και των κρατικών πολιτικών και της Επιθεώρησης Εργασίας.

-         Αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας, της ψευδο-αυτοαπασχόλησης και των (υπ)εργολάβων.

-         Άμεσα συντονισμένα μέτρα υγείας και ασφά­λειας προσαρμοσμένα στις ανάγκες πρόλη­ψης, τις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά των επαγγελμάτων.

-         Άμεση λήψη κατάλληλων μέτρων για την αυ­στηρή τιμωρία των υπεύθυνων σεξουαλικής και ηθικής παρενόχλησης στην εργασία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των θυμάτων και των σωματείων τους στις Αρχές.

-         Μέτρα αναχαίτισης των αυξήσεων των τιμών στην ενέργεια, των δαπανών στέγασης και των βασικών καταναλωτικών αγαθών και προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το σοκ της ακρί­βειας.

-         Μείωση τιμολογίων κοινωφελών υπηρεσι­ών, έμπρακτη πάταξη μονοπωλίων και ακρί­βειας στα καταναλωτικά αγαθά.

-         Αποτροπή αποβιομηχάνισης, ιδιωτικοποι­ήσεων – εκποιήσεων εθνικού πλούτου και θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επι­χειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας.

-         Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων – πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εκτεταμένης παραβατικότητας.

-         Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία πρώ­της κατοικίας. Διεύρυνση δικαιούχων επιδό­τησης ενοικίου.

-         Δημόσιο και καθολικό ισχυρό σύστημα υγεί­ας - πρόσβαση όλων σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμα­κευτικής περίθαλψης, προστασία κατοίκων μειονεκτικών περιοχών της ηπειρωτικής και νησιωτικής περιφέρειας.

-         Δημόσιο και δίκαιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με εγγυημένες συντάξεις και πα­ροχές. Επαναφορά των κύριων και των επι­κουρικών συντάξεων στα επίπεδα αξιοπρε­πούς διαβίωσης. Αναπροσαρμογή τιμαριθ­μική όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών.

-         Προστασία της μητρότητας και της οικογένει­ας, ενίσχυση των δημόσιων υποστηρικτικών δομών για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλι­κιωμένων και των ατόμων με αναπηρία.

-         Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, αποτελε­σματική και συνεκτική αντιμετώπιση των ζητημάτων μετανάστευσης, ασύλου και ιθα­γένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του αν­θρώπου.

-         Προστασία του περιβάλλοντος και των φυ­σικών αγαθών και πόρων με έμφαση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Θέσπι­ση σταθερού νομοθετικού πλαισίου για την εργατική προστασία σε ακραία καιρικά φαι­νόμενα και φυσικές καταστροφές.

 

Ζητούμε την

ΑΜΕΣΗ ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων

 

Αγωνιζόμαστε για:

 

ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

 

ΠΑΝΤΟΥ ΟΚΤΑΩΡΟ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΩΜΑΓΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: