Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ισπανία-Ιταλία ο απόλυτος τελικός!..




Ισπανία-Ιταλία ο απόλυτος τελικός!..



Ο απόλυτος τελικός είναι ο αποψινός. Προς πλήρη διάψευση πολλών που έβλεπαν αντίπαλο της Ισπανίας τη Γερμανία ή ακόμα και την Αγγλία, προέκυψε -δικαίως- Ιταλία. Αναμένεται μεγάλη μάχη χωρίς ξεκάθαρο φαβορί. Πριν από την έναρξη του EURO η Ισπανία ήταν μαζί με τη Γερμανία τα φαβορί. Οι Ιταλοί πήγαν στο τουρνουά στη σκιά του σκανδάλου σικέ που (ξανά) συγκλόνισε τη χώρα τους. Ουδείς ή ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορούσε να πάει τόσο μακριά. Κυρίως μετά το 1-1 με τους Κροάτες, όπου έπαιζε πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Κι όμως οι «ατζούρι» είχαν φροντίσει να προειδοποιήσουν. Στην πρεμιέρα έκαναν ντέρμπι το ματς με τη Ισπανία, παίζοντας φοβερή μπάλα, με την Κροατία έδειξαν καλά στοιχεία και με την Ιρλανδία έκαναν αυτό που έπρεπε. Νίκησαν με δύο γκολ διαφορά και άκουσαν τα ευχάριστα από το Ισπανία-Κροατία. Στον προημιτελικό έπαιξαν την Αγγλία όπως «η γάτα το ποντίκι» και στον ημιτελικό απέδειξαν γιατί εδώ και δεκαετίες οι Γερμανοί είναι «πελάτες» τους.
Οι Ισπανοί είχαν φρεσκάδα με την Ιταλία, έκαναν επίδειξη δύναμης με την Ιρλανδία αλλά απ’ εκεί και πέρα έδειξαν σημάδια κόπωσης. Δυσκολεύτηκαν με τους Κροάτες, κινδύνεψαν από τους Πορτογάλους και μόνο με τους Γάλλους είχαν το «πάνω χέρι». Οι δύο ομάδες κατεβαίνουν με καλή ψυχολογία στον αποψινό τελικό. Δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν, θέλουν μόνο το τρόπαιο. Για την Ιταλία η παρουσία στον τελικό είναι από μόνη της τεράστια επιτυχία γιατί σ’ αυτήν τη διοργάνωση δεν ήταν φαβορί. Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα λογικά προγνωστικά και πάει για την απόλυτη κυριαρχία στην Ευρώπη και στον κόσμο. Θα έχει ενδιαφέρον στο πώς θα παρατάξουν την ομάδα τους Πραντέλι και Ντελ Μπόσκε. Ο ενθουσιασμός ενός προπονητή που ποτέ στην καριέρα του δεν σήκωσε τρόπαιο, κόντρα στην πείρα του Ισπανού που έγινε συλλέκτης τίτλων. Ο ήρωας της Ιταλίας και κορυφαίος του EURO Αντρέα Πίρλο κόντρα στον μέγιστο Ινιέστα. Στη χειραψία πριν από τη σέντρα δύο κορυφαίοι πορτιέρο. Ο καλύτερος της περασμένης δεκαετίας (Μπουφόν) με τον καλύτερο αυτής της δεκαετίας (Κασίγιας). Μπροστά ο Μπαλοτέλι για την Ιταλία με Ντι Νατάλε έτοιμο για όλα, κι από την άλλη γυαλίζει το μάτι των Πέδρο, Τόρες αλλά και του Αλόνσο. Η σημερινή Ιταλία καμιά σχέση δεν έχει με τις προηγούμενες πρόσφατες διοργανώσεις. Άφησε στα αποδυτήρια το «κατενάτσιο» (για την ακρίβεια προσπάθησαν άλλοι να το ακολουθήσουν αλλά απέτυχαν) και η Ισπανία με το γνωστό «πάσινγκ γκέιμ» που σπάζει κόκαλα.
Κοντολογίς, οι Ιταλοί φαντάζουν πιο φρέσκοι και αποφασιστικοί, οι Ισπανοί φαντάζουν πιο ομάδα και ίσως έφτασε η ώρα να (ξανά)κεντίσουν αγωνιστικά. Η προϊστορία λέει περισσότερο Ιταλία. Θα επιβεβαιωθεί; Όλα παίζονται σ’ έναν τελικό, που ελπίζουμε να μην ξεχάσουμε σύντομα.
Καλή Κυριακή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: