Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: "...προειδοποιούμε ότι θα έχουμε απώλεια ανθρώπινων ζωών"





 

"Προειδοποιούμε ότι θα έχουμε απώλεια ανθρώπινων ζωών"


Αγαπητοί συμπολίτες μου. Το νοσοκομείο Κορίνθου αυτή την στιγμή που μιλάμε δεν έχει σε ενεργή εφημερία Χειρουργό Παιδίατρο και Γυναικολόγο για δύο λόγους: 1ον γιατί δεν υπάρχουν ιατροί και οι ήδη ειδικευόμενοι,επιμελητές και διευθυντές δουλεύουν ηρωικά πάνω απο ανθρώπινα όρια και δεν αντέχουν άλλο και 2ον η διοίκηση αποφάσισε να λειτουργήσει το τμήμα Επειγόντων με ειδικευόμενους και έναν Γενικό Ιατρό χωρίς την κάλυψη χειρουργών παιδίατρων και γυναικολόγων. Οι Γενικοί Ιατροί που είναι στα Επείγοντα είναι όλοι εξαιρετικοί και άξιοι ιατροί. Έρχονται όμως σοβαρά περιστατικά που χρειάζονται άμεση επέμβαση απο χειρουργό ή παιδίατρο ή γυναικολόγο ,δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν και πρέπει να διακομισθούν. Και εκεί έρχεται το παράλογο της ελληνικής ιδιαιτερότητας. Τα νοσοκομεία της Αθήνας δεν τα δέχονται! Υπάρχουν περιστατικά που οι συγγενείς παίρνουν τους ασθενείς με ΙΧ και τους πάνε μόνοι τους!
Ένας νομός λοιπόν που αριθμεί 180 χιλιάδες κατοίκους,που έχει άπειρες παιδικές κατασκηνώσεις, που το καλοκαίρι ο πληθυσμός τριπλασιάζεται και που είναι πάνω στην εθνική οδό με αμέτρητα τροχαία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ σε ενεργή εφημερία.
Εμείς, το σωματείο των ειδικευομένων ιατρών, κάναμε καταγγελία και μήνυση στον Εισαγγελέα και προειδοποιούμε ότι θα έχουμε ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ !!!
Έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους να επιληφθούν του θέματος. 
Εμείς οι ειδικευόμενοι προχωράμε σε επίσχεση εργασίας για να προστατεύσουμε αυτό που ορκιστήκαμε,την ζωή των πολιτών μας. Κάνουμε επίσχεση εργασίας για να διαφυλάξουμε την προσωπική μας ακεραιότητα σωματική και πνευματική.
Θεωρούμε πως αυτό που γίνεται είναι ανήθικο και ως νέοι ιατροί δεν το επιτρέπουμε.
Ως Ιατροί δώσαμε όρκο στον Ιπποκράτη 
Όχι σε αρχηγό κόμματος , Όχι σε βουλευτή , Όχι σε Διοικητή Νοσοκομείου
Σας ευχαριστώ πολύ
Τα σέβη μου 
Θάνος Γιαννουλάκης 
Πρόεδρος Ειδικευόμενων Ιατρών
parakato.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: