Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Έκκληση προς την Google να «παύσει» τη Χρυσή Αυγή



Διαδυκτιακή έκκληση προς την Google να ακολουθήσει το παράδειγμα της Wordpress και να σταματήσει την παροχή πλατφόρμας για την Χρυσή Αυγή προωθεί η οργάνωση Δράση κατά του Ρατσισμού (Act against Racism). Ήδη περίπου 500 άνθρωποι έχουν υπογράψει την έκκληση που απευθύνεται στην διεύθυνση της Google



H έκκληση σημειώνει ότι οργανώσεις της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Blogger της Google για να προωθήσουν μηνύματα μίσους και ρατσισμού.
Θυμίζει ότι στις 10 Μαΐου, ως απάντηση στις βίαιες απειλές εναντίον της δημοσιογράφου Ξένιας Κουναλάκη, η Wordpress ανέστειλε τη λειτουργία του επίσημου ιστολογίου του κόμματος.
Μεταφέρει ρεπορτάζ των New York Times που επισημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή εκφοβίζει τους έλληνες δημοσιογράφους που γράφουν για την άνοδο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Την ίδια στιγμή εξακολουθεί να πουλά αντίγραφα του «Mein Kampf» στα γραφεία της, ενώ η σημαία της είναι διακοσμημένη με ένα σύμβολο που μοιάζει με σβάστικα.
Η έκκληση επισημαίνει ότι η οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» εξέδωσε επίσης μια ανακοίνωση στην οποία εξέφρασε την ανησυχία της για τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Η πολιτική της Google-σημειώνει- δεν επιτρέπει περιεχόμενο μίσους και απειλών.
Η έκκληση περιλαμβάνει μια λίστα με τα ιστολόγια της Χρυσής Αυγής:

Δεν υπάρχουν σχόλια: