Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ



    

Λουτράκι, 28/8/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχετικά με την ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στις 28/8/2012 για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης Ν. ΠΡΟΒΗΣ Α.Ε. (Βιοτεχνικό Πάρκο Λουτρακίου) σας ενημερώνουμε ότι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Λουτρακίου δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα και παραμένει ασφαλές και υγιεινό όπως πάντα, και ελέγχεται με δεκαπλάσια συχνότητα, από αυτή που καθορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αφορά μόνο τη συγκεκριμένη επιχείρηση και τον τρόπο παραγωγικής διαδικασίας που αυτή εφαρμόζει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εν λόγω επιχείρηση έχει απασχολήσει τις Υγειονομικές Αρχές της χώρας αλλά και του εξωτερικού για τρίτη φορά το φετινό καλοκαίρι (υπενθυμίζεται η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ στις 6/6/2012 και η δέσμευση της παρτίδας της εξαγωγής της στην Κύπρο).

Επειδή τα εργοστάσια εμφιάλωσης της πόλης που εμφιαλώνουν το «ΛΟΥΤΡΑΚΙ» και κάθε δίκαιο ή άδικο δυσφημιστικό σχόλιο απέναντί τους, πλήττει την εικόνα του Δήμου, να είστε βέβαιοι ότι για την συγκεκριμένη περίπτωση – αλλά και σε κάθε παρόμοια περίπτωση στο μέλλον – θα επανεξετάζεται η χορηγούμενη από τον Δήμο άδεια εμφιάλωσης νερού και θα επιβάλλονται κυρώσεις που προβλέπονται από τον σχετικό κανονισμό, ανεξάρτητα από τις κυρώσεις που ενδεχομένως επιβληθούν από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΕΦΕΤ, Υπουργείο Υγείας κλπ).

Σας ενημερώνουμε τέλος, ότι μετά από την τελευταία ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου, με εντολή της Δ.Ε.Υ.Α.Λ-Π η παροχή υδροδότησής του έχει διακοπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: