Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ, ΕΓΙΝΕ!




 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Η επαναλειτουργία  του αρχαιολογικού μουσείου της Παραχώρας είναι γεγονός!

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού και την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κα Λία Μενδώνη, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον Δήμαρχου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστα Λογοθέτη και το Διοικητικό Συμβούλιο των φίλων Μουσείου Περαχώρας κ. Σωτήρη Πρωτοπαππά, κ. Γιάννη Καραπανάγο και τον κ. Κώστα Παπαδημητρίου. Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν πολύ σημαντικό μιας και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες μελέτη για την κατασκεύη του Μουσείου. Ο κ. Δήμας για το συγκεκριμένο θέμα έχει καταθέσει και επίσημη ερώτηση στο Υπουργείο.
Ο κ. Τζαβάρας και η κα Μενδώνη ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα μας για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας τονίζοντας πως θα προχωρήσουμε στην μελέτη κατασκευής του κτηρίου του Μουσείου. Μετά τον σεισμό του 1981 όπου καταστράφηκε το κτήριο όπου στεγαζόταν το Μουσείο, φαίνεται πως η επαναλειτουργία του Μουσείου παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Πρέπει να αναφερεί ο καθοριστικός ρόλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το έντονο προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του Περιφερειάρχη που εξασφάλισε τα χρήματα ώστε να γίνει η απαιτούμενη μελέτη κατασκευής του Μουσείου. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι όταν οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να επιτύχουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους που κατάφεραν με συνεχείς προσπάθειες να επαναλειτουργήσει το Μουσείο!

Φλοισβος Λουτρακι είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους δουλεύουν για την επαναλειτουργία του Μουσείου Περαχώρας και ιδιαίτερα στον ακούραστο φίλο τον Σωτήρη Πρωτοπαππά . Ευχόμαστε ολόψυχα οι διαδικασίες να προχωρήσουν γρήγορα και ένα όνειρο δεκαετιών να γίνει πραγματικότητα.
Κώστας Μεταξάς