Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ



                                        « Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) « Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία» (που υλοποιείται με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007-2013), θα πραγματοποιηθεί στο 1Ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου (το οποίο επιλέχθηκε ανάμεσα σε άλλα 70 περίπου δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα), με τη συμμετοχή των καλλιτεχνικών εκπαιδευτών της ΕΛΣ αλλά και με τη συνεργασία του προσωπικού του Σχολείου και τους μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί οτι για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια παράσταση όπερας παρουσιάζεται σε δημοτικά σχολεία.

Η σκηνοθέτης της Κρατικής Τηλεόρασης κα. Βάσια Χατζηγιαννάκη επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό  Σχολείο Λουτρακίου και είχε συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Μιχαήλ Πολυχρονόπουλο, τις εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων κ.κ. Ευαγγελία Μπαρλιά (Μουσικός) και Σταματίνα Καλκανδή (Εικαστικός) και τον κ. Παναγιώτη Τσαρσιταλίδη (Θεατρολόγος) με σκοπό την καλύτερη τηλεοπτική κάλυψη της διοργάνωσης των εκδηλώσεων βιωματικής δράσης όπερας που θα διεξαχθεί στο χώρο του σχολείου σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και θα κορυφωθεί με την κεντρική  παράσταση  "Ο Κουρέας της Σεβίλλης" στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου με τη συνδρομή του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.

Σύμφωνα με την ΕΛΣ, στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον μαγικό κόσμο της Όπερας, μέσα από τη συμμετοχή τους στην διαδικασία παραγωγής μιας παράστασης όπερας, ενώ με την ευκαιρία της πολυήμερης παρουσίας του συνεργείου εξωτερικών μεταδόσεων της Κρατικής Τηλεόρασης οι μαθητές θα ζυμωθούν και με την πολύπλοκη,  διαδικασία υλοποίησης μιας τηλεοπτικής παραγωγής.

Στις δύο μέρες που θα διαρκέσει το πρόγραμμα, τα παιδιά θα λάβουν μέρος σε όλα τα στάδια παραγωγής. Την πρώτη μέρα θα ετοιμαστούν τα σκηνικά και τα κοστούμια, θα γίνουν οι πρόβες με την χορωδία του σχολείου και την ορχήστρα, ενώ την δεύτερη μέρα θα πραγματοποιειθεί η κεντρική παράσταση στο Συνεδριακό Κέντρο στην οποία θα συμμετέχουν και οι μαθητές.
Η τριήμερη παρουσία των μελών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Τηλεόρασης στο Λουτράκι περιποιεί ξεχωριστή τιμή όχι μόνον για την σχολική κοινότητα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου, αλλά και για την ευρύτερη τοπική κοινωνία, ενώ αποτελεί και μία σημαντική ευκαιρία προβολής της πόλης  και των ευρύτερων περιοχών του δήμου μας αφού η παραγωγή είναι της Eurovision και θ' αναμεταδοθεί διεθνώς!

  Η παράσταση  "Ο Κουρέας της Σεβίλλης" θα πραγματοποιηθεί, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου στις 30 Νοεμβρίου 2012, στις 11:00 π.μ. .

Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων επαινεί και συγχαίρει αυτές τις προσπάθειες και εύχεται μέσω αυτών των ενεργειών να καλλιεργηθούν οι μελλοντικοί μας καλλιτέχνες αλλά και φίλοι των τεχνών οι οποίοι θα συντελέσουν στην πολιτιστική μας συνέχεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: