Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
           (Δ.Ε.Υ.Α.Λ-Π.)
ΧΗΜΕΙΟ-ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
                            Λουτράκι, 22-11-2012
                     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι το παρεχόμενο νερό του υδροδικτύου στις οικίες και στα καταστήματα του οικισμού Σχίνου του Δήμου Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων τα οποία υδρεύονται από τις δύο Δεξαμενές (Κεντρική και Καλυβιών) του Σχίνου, ύστερα από την τοποθέτηση και θέση σε λειτουργία αυτόματου συστήματος απολύμανσης και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων που διεξήχθησαν, βρέθηκε ότι:


πληροί όλους τους όρους της σχετικής νομοθεσίας για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης

(ΚΥΑ Υ2/2600/2001 όπως αυτή συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε) και συνεπώς είναι κατάλληλο για πόση και οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Το παρεχόμενο νερό προέρχεται αποκλειστικά από τις τρεις πηγές της περιοχής (Σερβέση, Μπελούσι και Βαρυκόκκα) και περιστασιακά από τη δημοτική γεώτρηση Γ-Α Σχίνου που βρίσκεται στην Κεντρική Δεξαμενή, η οποία τίθεται σε λειτουργία σε περίπτωση αύξησης της κατανάλωσης κατά τα σαββατοκύριακα. Καμία άλλη ιδιωτική γεώτρηση της περιοχής δεν χρησιμοποιείται στο υδροδίκτυο.

Οι σχετικές μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερομένου από την υπηρεσία μας και σύντομα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.ΑΛ-Π., όπου ήδη υπάρχουν οι πλήρεις χημικές αναλύσεις του μίγματος των τριών πηγών (δείγμα από κοινόχρηστη βρύση) και της δημοτικής γεώτρησης Γ-Α Σχίνου.

Το νερό του υδροδικτύου παρέχεται αποκλειστικά για ανθρώπινη κατανάλωση και όχι για άρδευση.

Στόχος της υπηρεσίας μας είναι η διατήρηση της ποσιμότητας του νερού σε όλη τη διάρκεια του έτους μέσω εξεύρεσης νέων πηγών υδροδότησης για να καλυφθούν και οι αυξημένες ανάγκες των θερινών μηνών της περιοχής σε συνδυασμό με την συνετή και λογική χρήση του από τους καταναλωτές, καθώς και τον περιορισμό των κάθε είδους απωλειών.

Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό για τον οποιοδήποτε λόγο θα ακολουθήσει έγκαιρα νέα ανακοίνωση από την υπηρεσία μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: