Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αερωπό-ρος στην 5η θέση της βαθμολογίας ο Ποσειδώνας στο Χάντμπολ





Τo   Σάββατο 15 Δεκεμβρίου έγινε η 8η αγωνιστική της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Χάντμπολ με τα εξής αποτελέσματα: ΠΑΟΚ – Κικλίς 41-21, ΑΕΚ – Άρης Νίκαιας 36-22, ΧΑΝΘ – ΔΟΥΚΑΣ 19-23, Φοίβος Συκεών – Διομήδης Άργους 15-28 και Ποσειδών Λουτρακίου – Αερωπός Έδεσσας 33-32. Το τελευταίο παιχνίδι Πανελληνίου – Φίλιππου Βέροιας θα γίνει την Τρίτη 18/12/2012.


Τι να πρωτοπεί κανείς. Συγκλονιστικό; Εκπληκτικό; Μοναδικό παιχνίδι;
Ήταν από τα πιο όμορφα παιχνίδια που έχουμε ζήσει ποτέ.
Όπως είχαμε ξαναπεί το προβάδισμα στο παιχνίδι το είχαν οι Εδεσσαίοι λόγω εμπειρίας.
Και όντως έτσι ξεκίνησε. Από την αρχή του παιχνιδιού η ομάδα που κυριάρχησε ήταν ο Αερωπός. Πολύ καλή συνεργασία των παικτών με το πίβοτ τους και με διεισδύσεις, δυνατές άμυνες και με σωστή αλληλοκάλυψη. Πολύ ωραίο χάντμπολ
Ο Ποσειδώνας έδειχνε να μπορεί, αλλά αντιδρούσε σπασμωδικά και τμηματικά  ενώ το άγχος των αθλητών έβγαινε στο γήπεδο με λίγα λάθη.
Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η διαφορά ξέφυγε και έγινε 8-13. Εκεί πίστεψαν οι παίκτες του Αερωπού ότι τελείωσε το παιχνίδι. Όμως σε μια ρελάνς αποφασιστικότητας και πάθους η ομάδα του Λουτρακίου κατάφερε με ένα 8-4, να κλείσει στο ημίχρονο την διαφορά μόλις στο ένα γκόλ 16 - 17. Είχαν μπει τα θεμέλια της ανατροπής. Είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος και περίμενε με αγωνία την εξέλιξη.

Στο δεύτερο ημίχρονο και χωρίς να χρονοτριβεί κανείς η αντίστροφή μέτρηση είχε ξεκινήσει. Το ένα γκολ μετά το άλλο για το Λουτράκι, του έδωσε το προβάδισμα και τον έλεγχο του αγώνα. Καταπληκτικό χάντμπολ και από τις δύο ομάδες. Δυνατές άμυνες ωραίες κινήσεις στους χώρους οι τερματοφύλακες να δίνουν τα ρέστα τους και ο κόσμος να αγωνιά για την άμυνα και να πανηγυρίζει για την επίθεση.

Στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου ενώ η ομάδα μας είχε αποκτείσει μια διαφορά δύο τερμάτων με δύο σερί δίλεπτα μείναμε με 4 παίκτες. Ευτυχώς δεν το εκμεταλλεύτηκε αυτό ο Αερωπός αλλά υπήρξε και συνέχεια ξανά. Πάλι άλλες δύο δίκαιες αποβολές στους παίκτες της ομάδας μας, μας άφησαν εκτεθειμένους στις ορέξεις του Αερωπού για ανατροπή.
Με βεβιασμένες επιλογές και λανθασμένες τελικές επιλογές οι παίκτες του Αερωπού έκαναν τα εύκολα δύσκολα για τους ίδιους . Και η ομάδα του Ποσειδώνα να βάζει γκόλ και με 4 παίκτες. Εκπληκτική η αυτοθυσία των παιδιών. Συνεχόμενα να καλύπτουν επίθεση-άμυνα και χώρους. Ο Βλαχογεώργος σε πολύ καλή μέρα έπιανε τα άπιαστα και τον πρόδιδαν μερικές φορές τα σίγουρα. Την δουλειά του την πέτυχε και με το παραπάνω όμως. Σταθερός και με σωστές τοποθετήσεις κατέβαζε τα ρολά. Έτσι ήρθε το τελευταίο λεπτό που η ομάδα μας έχει την επίθεση και διαφορά ενός γκόλ. Ο Αερωπός άλλαξε τακτική και έπαιξε μαν του μαν σε όλους τους χώρους.
Αυτό απέδωσε, πιέζοντας τον Ποσειδώνα να κάνει λάθος πάσα, και να φύγουν στον αιφνιδιασμό και να ισοφαρίσουν το παιχνίδι 32-32, 15 δεύτερα πριν τελειώσει ο συναρπαστικός αγώνας. Στην επίθεση μας, ο αμυντικός του Αερωπού παρεμποδίζοντας αντικανονικά τον παίκτης μας να κινηθεί στο χώρο αποβλήθηκε σωστά από τους Διαιτητές με δίλεπτη αποβολή. Η ένταση της στιγμής κορυφώθηκε για όλους μέσα και έξω από το γήπεδο.

Η απαράμιλλη ψυχραιμία του πλέϊ Μάκερ του Ποσειδώνα του Γιώργου του Πέρρου και τα συνθήματα των φίλων της ομάδας μας….Πέρρο βάλε τώρα ένα γκόλ... ένα γκόλ έπιασαν τόπο.
Με επαγγελματισμό πήρε την μπάλα από τον συμπαίκτη του και σηκώθηκε μπροστά από τους αμυντικούς του Αερωπού και κάρφωσε την μπάλα στο βάθος της εστίας κάνοντας το 33-32 μεσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς ενώ ο χρόνος που είχε απομείνει ήταν 3 δεύτερα που κύλησαν αργά και βασανιστικά μέχρι που σφύριξαν τη λήξη του παιχνιδιού οι διαιτητές.
Όλοι οι φίλαθλοι όρθιοι στις κερκίδες χειροκροτούσαν τους αθλητές μας ενώ εκείνοι ένα κουβάρι να στριφογυρίζουν μέσα στο γήπεδο. Η χαρά ήταν απερίγραπτη μέσα στο γήπεδο. Οι ιαχές χαράς και των πανηγυρισμών ακούστηκαν μέχρι το Λουτράκι.
Η νίκη αυτή επι της πολύ καλής ομάδας του Αερωπού Έδεσσας ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.
Ο μοναδικός λόγος της πολύ μεγάλης μας χαράς ήταν γιατι έγινε στο Λουτράκι και με κόσμο.
Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι που σίγουρα θα φέρει και περισσότερους φίλους στο γήπεδο την επόμενη φορά. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την πορεία της ομάδας του Ποσειδώνα αλλα κυρίως για την αγωνιστικότητα των αθλητών. Τέτοιο πάθος και τέτοια ένταση έχω πολλά χρόνια να δώ μου εκμυστηρεύτηκε ένας φίλος της ομάδας.
Δεν έχω λόγια να πω για τους Vladan Vujanovic που εάν ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα είχε κάνει απίστευτη ζημιά στον Αερωπό, ο Παπαδόπουλος που με το πάθος του έχει ξεσηκώσει όλους τους συμπαίκτες του, ο Ρουμελιώτης για πρώτη φορά στην Α1 τα δίνει όλα για όλα και χωρίς να είναι 100% έτοιμος, ο Βαμβακάς που έχει γίνει ο σάκος τους μπόξ σε άμυνα και επίθεση δίνοντας παλικαρίσιες λύσεις πάντα, ο Χατζηκωνσταντίνου που μετά από σοβαρό τραυματισμό και χωρίς να είναι απολύτως καλά ήταν διαρκή απειλή στην άκρη ενώ ο Βασιλειάδης και αυτός για πρώτη φορά στην Α1 νιώθει τι σημαίνει δύναμη και χάντμπολ. Ο Χατζηκωνσταντίνου Ν. κράτησε την μπάλα όσο χρειάστηκε, ενώ ο τερματοφύλακας Γιώργος Μπάρμπας χρησιμοποιήθηκε μόνο σε δύο περιπτώσεις πέναλτι αφού τα 9 ράμματα στο στόμα του δεν του επέτρεπαν να πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής ενώ ο Τούρκια ήταν εκτός πλάνων αφού ήταν τραυματίας.
Τέλος για μια ακόμη φορά η συνεργασία όλης της ομάδας μας έδωσε στον Πέρρο την δυνατότητα να ηγείται επιθετικά με απόλυτη επιτυχία.
Συγχαρητήρια που μας κάνατε υπερήφανους και συγχαρητήρια και στον Αερωπό Έδεσσας που και με την δική τους συμβολή έγινε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το άθλημα μας.

Η ομάδα μας την επόμενη αγωνιστική παίζει στο Άργος με τον Πρωταθλητή Ελλάδας Διομήδη Άργους.
Ελπίζουμε σε μια καλή εμφάνιση γιατί περαιτέρω βλέψεις δεν υπάρχουν. Η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια. Ελπίζουμε να παίξουμε ένα ωραίο παιχνίδι και να διατηρήσουμε την καλή εικόνα που έχουμε και να το χαρεί ο κόσμος που γεμίζει το κλειστό του Άργους. Να έχουμε υγεία πάνω από όλα για να μην υπάρχουν τραυματισμοί.


Τα δεκάλεπτα: 4-6, 8-13, 16-17( ημχ), 23-22, 28-28, 33-32
Πέναλτι: 1/1, 4/5 Δίλεπτα:  4-4
Διαιτητές: Τσακανίκας- Κολλάρος,


ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ (Κώστας Χατζηκωνσταντίνου): Βλαχογεώργος, Σκρόμπιτς 2, Βαμβακάς 6, Πέρρος 12, Μουτσάι, Δημητρόπουλος, Τούρκια, Μπάμπης, Μπάρμπας, Μπένας, Χατζηκωνσταντίνου Ν. 1, Βουγιάνοβιτς 7, Βασιλειάδης 1, Παπαδόπουλος 2, Χατζηκωνσταντίνου Θ., Ρουμελιώτης 2.

ΑΕΡΩΠΟΣ (Χρήστος Τζουβάρας): Κότσιφας, Τζουβάρας Π. 4, Γιόσμου 6, Πετρίδης, Τζουβάρας Θ. 2, Κράλλης 5, Άντρεγιτς 7, Αθανασίου, Μπακιρτζής, Τσάπας 2, Αρβανιτίδης, Βαφειάδης, Μούσιος 6, Ροδοβίτης.



Υ.γ.
Πολύ καλή ανταπόκριση είχε ο κόσμος στην κλήρωση για 5 τυχερούς φιλάθλους να κερδίσουν τα ζυμαρικά μιας ολόκληρης χρονιάς.
Μια προσφορά της Ελληνικής Εταιρίας Ζυμαρικών ΜΕΛΙΣΣΑ – ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ που μας υποστηρίζει όπως και οι υπόλοιποι χορηγοί μας.
Η κλήρωση θα επαναληφθεί στις 19 Ιανουαρίου σε εκ νέου 5 τυχερούς φιλάθλους, με αντίπαλο τον Άρη Νικαίας στο Λουτράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: