Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΛΟΥΤΡΑΚΙ :ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ





ΓΡΑΦΕΙ Η  ΚΙΚΗ ΣΕΓΔΙΤΣΑ

Μέλη της Πολιτιστικής Ομά­δας του δήμου μας, μου εξο­μολογήθηκαν, πώς ο αρμόδιος επί των πολιτιστικών, δεν συζη­τάει κανένα από τα πολιτιστικά θέματα, μαζί τους.

Κοντολογίς, όλες οι εκδηλώ­σεις που διοργανώνονται είναι δικές του επιλογές. Όποιες κι αν είναι αυτές οι επιλογές και όποια τα αποτελέσματα, εμφα­νίζονται στην ομάδα τελεσίδι­κες, ώστε αυτή να ακυρώνεται.
Παράπονα μου εξέφρασαν κι αυτοί όχι με πρόθεση κα­ταγγελίας. Αυτή η συζήτηση

μου ξύπνησε μνήμες, κάποιων εποχών που στο Λουτράκι μας ξεπηδούσαν ομάδες ερα­σιτεχνικών θιάσων, σαν και κείνη που απετέλεσαν γιατροί, σιδεράδες, υδραυλικοί κ.ά. άν­θρωποι με μεράκι, που με δικά τους έξοδα δημιουργούσαν. Για τη συγκεκριμένη μάλιστα, άγρια βροχερή νύχτα, έφτασα εδώ για να καλύψω παράσταση τηλεοπτικά.
Ομάδα που έδωσε το παρών και σε μεγάλο αθηναϊκό θέα­τρο και καταχειροκροτήθηκε. Αναρωτιέμαι και σήμερα γιατί,
αυτοί οι ταλαντούχοι άνθρωποι δεν φρόντισαν να δημιουργή­σουν ένα φυτώριο νέων ώστε να μπορούν να διαγωνίζονται ακόμα και διεθνώς;
Μήπως το δηλητήριο της διχόνοιας τους διέλυσε. Ότι και να προέκυψε, τι έκαναν οι αρμόδιοι των Δημαρχιών και ειδικά τι κάνουν στις μέ­ρες που περνάμε; Μέρες που επιτάσσουν την δημιουργία πνευματικών εστιών, που έχουν χαρακτηρισθεί και υπέρμετρης πνευματικής διάστασης.
Τούτες οι ώρες επιβάλλουν
τη δημιουργία τέτοιων ομάδων. Έτσι η νεολαία θα απομακρύ­νεται από τάσεις μελαγχολίας ή οργής, από τη λαίλαπα των ναρκωτικών των ακραίων κα­ταστάσεων.
Επιτακτική η ανάγκη κ. Λογο­θέτη. Ας μην ξεχνάμε αυτό που υποστηρίζεται διεθνώς πώς «Η Ελλάδα γέννησε ήρωες και ποιητές, υπηρέτες όλων των τεχνών». Ανάψτε λοιπόν αυτή τη δάδα. Ας μεταλαμπαδεύ-σουμε την αγάπη για το ωραίο και το αληθινό. Και σεις, οι όποιοι πολιτιστικοί σύλλογοι
της πόλης μας ξυπνήστε και κάποιοι από τους ανθρώπους του πνεύματος είμαστε στο πλάι μας. Η βάρβαρη εποχή που διανύουμε εκπέμπει 305. Επιτέλους, αφουγκραστείτε το!

ΤΟ ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: