Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΝ Γ. ΚΑΚΚΑΒΑ











Σε μια αυθαίρετη ενέργεια προχώρησαν κάποια μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Λουτρακίου πριν από λίγες μέρες και μάλιστα στην πρώτη άτυπη συνεδρίαση ενημέρωσης του νέου έτους.

 
Ενώ είχαν συγκεντρωθεί όλα τα μέλη και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και αναμενόταν η άφιξη του Δημάρχου, ξαφνικά σύμβουλος έθεσε θέμα παραμονής στην αίθουσα, του πρώην προέδρου του Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κ. Γ. Κακκαβά και του πρώην προέδρου του Εμπορικού συλλόγου και εκλεκτού μέλους της κοινωνίας του Λουτρακίου κ. Γ. Μαρίνη. Η σύμβουλος μάλιστα δήλωσε και απαίτησε να εγκαταλείψουν την αίθουσα (!) οι δύο κύριοι, επειδή δεν είναι μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και δεν είναι αρμόδιοι! Την απαίτηση αυτή ασπάστηκε και άλλος σύμβουλος της πλειοψηφίας και μέσα στην αίθουσα έγινε το «έλα να δεις». Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κακκαβάς απόρησε με αυτή την τροπή που πήρε το θέμα της παρουσίας του ιδίου και του κ. Γ. Μαρίνη στην αίθουσα και σημείωσε ότι αν το Δ.Σ. αποφασίσει να αποχωρήσουν, δεν θα υπάρχει πρόβλημα και θα το πράξουν….
Ανοικτές εκ του νόμου οι συνεδριάσεις…
Οι σύμβουλοι που ήταν αντίθετοι με την παρουσία των ατόμων αυτών έφτασαν στο σημείο να δημιουργήσουν ολόκληρο θέμα και να θέσουν σε ψηφοφορία την παραμονή τους ή όχι στη συνεδρίαση! Κατόπιν της ψηφοφορίας και της ισοψηφίας που υπήρχε, με την ψήφο τελικά του ίδιου του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Άρη Μαρίνη, οι δύο κύριοι παρέμειναν στην αίθουσα, ενώ ήδη υπήρχε χρονοτριβή μισής περίπου ώρας για ένα τέτοιο θέμα. Να σημειωθεί το σημαντικότερο όλων στην υπόθεση αυτή που είναι το εξής: Οι συνεδριάσεις των Δ.Σ. των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων είναι ΑΝΟΙΚΤΕΣ στους πολίτες σύμφωνα με τον κανονισμό τους γιατί δεν είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Εκτός κι αν παρθεί διαφορετική απόφαση και άλλος κανονισμός κάτι το οποίο δεν υφίσταται σε αυτή την περίπτωση και σε μια πρώτη ενημερωτική συνεδρίαση. Αυτό μάλλον δεν το ήξεραν οι, κατά τα άλλα, λαλίστατοι σύμβουλοι του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου που εντελώς αυθαίρετα απαίτησαν κάτι τέτοιο. Και αφού πρόκειται για συνεδριάσεις ανοικτές σε πολίτες, πόσο μάλλον σε πρώην εκπροσώπους φορέων όπως είναι η Ένωση εμπόρων Λουτρακίου, αλλά και σε εν ενεργεία Δημοτικούς συμβούλους, άσχετα αν σήμερα είναι ανεξάρτητοι, αλλά εκλεγμένοι από το λαό του Δήμου. Στην προκειμένη περίπτωση, αν η απόφαση ήταν διαφορετική, ήταν υποχρεωμένος να αποχωρήσει και ο νομικός σύμβουλος, αλλά και ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι που ήρθαν λίγο αργότερα! Η ενέργεια κρίνεται τουλάχιστον ατυχής και πολλοί ήταν αυτοί που είπαν στο Λουτράκι, ότι κάποιοι προσπάθησαν για άλλη μια φορά να αφήσουν εκτεθειμένο τον Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή με αυτή τους την ενέργεια

axiontv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: