Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΛΟΗΣ


Στο στόχαστρο μερίδας της κοινής γνώμης που έχει άποψη κι εμπλοκή άμεση ή έμμεση με τα πολιτιστικά δρώμενα στο δήμο Λουτρακίου, έχει βρεθεί από την πολιτική που ακολουθεί στη διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Άθλησης - Περιβάλλοντος ο «Προμηθέας» Νίκος Λόης.
 
Σίγουρα, αν και ο Νίκος Λόης από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του βρισκόταν στο στόχαστρο των μελών του συνδυασμού που συνέβαλε υπέρ του δέοντος καθοριστικά για να εκλεγεί δημοτική αρχή, ωστόσο, του έριχναν λάσπη αφήνοντας υπονοούμενα ακόμη και παράνομη διακίνηση χρήματος.
Παρ’ όλα αυτά έμεινε στη θέση του, το παλεύει με το δικό του τρόπο που μπορεί να μην συμβαδίζει με τις απόψεις άλλων μελών ή και πολλές φορές να υπερβάλλει με τις αντιδράσεις του στην άσκηση των καθηκόντων του, όμως η πραγματικότητα είναι ότι έχει δημιουργήσει απέναντί του ένα ποικιλότροπο θερμό μέτωπο, το οποίο δεν τον κάμπτει από τις πεποιθήσεις του και συνεχίζει αυτό που πιστεύει.
Ο πρόεδρος του «Προμηθέας»Νίκος Λόης, όπως ακριβώς η κάθε μία και ο καθένας που εκτίθενται, δεν μπορεί να αποφύγει την κριτική της κοινής γνώμης και μ’ αφορμή τα φάλτσα που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, βρέθηκε στην ανάγκη να παραθέσει τις δικές του απόψεις, εκδίδοντας ανακοίνωση -δεν μπορεί να λειτουργήσει σε καμία των περιπτώσεων ως πανάκεια- στην οποία τονίζει τα ακόλουθα:
Ειδικότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Νίκος Λόης, αναφέρεται σε επτά σημεία στα οποία τονίζει τα ακόλουθα:
1 Καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια με πενιχρά έσοδα για να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές πολιτιστικό πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε κάθε περιοχή του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.
2 Είναι εύκολο να παρουσιάζεσαι ως «σπουδαίος» όταν έχεις να διαθέσεις € 300.000 για το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων κι άλλα τόσα για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Αυτό εμείς δεν το συναντήσαμε.
Είναι δύσκολο να οργανώσεις τις ίδιες εκδηλώσεις και μάλιστα με την προσθήκη των Αγ. Θεοδώρων, περισσότερες για το καλοκαίρι και τις Απόκριες, με ελάχιστο κόστος. Αυτό εμείς το καταφέραμε.
3 Όλα τα τμήματα του Οργανισμού τ’ αντιμετωπίζουμε επί ίσοις όροις και παλεύουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες λειτουργίας τους και να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες οργάνωσής τους. Δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια.
4 Αναγνωρίζουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας και με παρρησία ζητάμε συγγνώμη γι’ αυτές. Αυτό πράξαμε και για την άτυχη στιγμή της συναυλίας της Φιλαρμονικής Περαχώρας στο Παραλιακό πάρκο.
5 Η συναυλία της ίδιας Φιλαρμονικής στους Αγ. Θεοδώρους έτυχε της καλύτερης δυνατής οργάνωσης και της αντίστοιχης διαφήμισης, αφού σχετικά δελτία τύπου είχαν αποσταλεί σε όλα τα blogs και ΜΜΕ μέσω του δήμου, ενώ είχε αναρτηθεί και αριθμός αφισών σε εμφανή σημεία.
6 Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Ρίζο και τα παιδιά-μέλη της Φιλαρμονικής Περαχώρας που ανταποκρίνονται χωρίς διαμαρτυρία σε κάθε κάλεσμα μας και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.
7 Οι εκδηλώσεις μας μπορεί να χαρακτηρίζονται ως «μικρές», αλλά ακόμα κι αν ισχύει αυτό, ανταποκρίνονται πλήρως στην αναβάθμιση του τοπικού πολιτισμού. Προτιμάμε μια μικρή εκδήλωση από το να παρουσιάσουμε οτιδήποτε πολυδάπανο χωρίς όμως την ανάλογη ποιότητα, αποτέλεσμα και φιλοσοφία. Το σπουδαιότερο; Χωρίς την ανάδειξη των δικών μας παιδιών που ασχολούνται με τον Πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: