Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Απάντηση στα όσα καταλογίζουν στη δημοτική αρχή Λογοθέτη, για το θέμα των απευθείας αναθέσεων, έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος, Γ. ΓλυκοφρύδηςΝΑΘΕΣΕΙΣ

 
  
«Οι απευθείας αναθέσεις, για το έτος 2012, αγγίζουν το ποσό των 800.000. Το 2010, το αντίστοιχο ποσό ήταν 430.000.


Μόνο που τότε στο Δήμο δεν υπήρχαν οι Αγ. Θεόδωροι. Μόνο που ο Δήμος τώρα δεν έχει τη ΔΕΚΕΛΠ (σ.σ. η Δημοτική Κατασκευαστική Εταιρεία), που έκανε τεράστιες δαπάνες για λογαριασμό του Δήμου. Μόνο που ο Δήμος δεν έχει μια ΔΑΕΤ (σ.σ. η Α.Ε. του Δήμου που διαχειρίζεται τα έσοδα από το καζίνο, η σημερινή Λουτράκι Α.Ε.), που οι δαπάνες της υπερέβαιναν το ένα εκατομμύριο. Μόνο που οι επαγγελματίες, σήμερα, αδυνατούν να πληρώσουν και να εκδώσουν εγγυητικές επιστολές και, όταν ο προϋπολογισμός είναι μικρός, ερχόμαστε στις προβλέψεις του νόμου για τις απευθείας αναθέσεις, οι οποίες γίνονται αφότου υπάρξει διαπραγμάτευση, κάτι που μπορώ να σας αποδείξω.
Επιπλέον, πολλοί από τους προμηθευτές είναι οι ίδιοι, που συνεργάστηκαν με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Επίσης, μέσα από τις απευθείας αναθέσεις, σε πολλές περιπτώσεις, έχουμε επιτύχει σημαντική οικονομία».
Στη συνέχεια, ο Γ. Γλυκοφρύδης αναφέρθηκε αναλυτικά σε συγκεκριμένα παραδείγματα.
AΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: