Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!


Αν και η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είχε να γεμίσει μήνες, χθες οι πολίτες που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, δέχθηκαν ή καλύτερα λούσθηκαν άλλη μια απογοήτευση, όχι μόνον από τη σημερινή δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, αλλά και από την αντιπολίτευση.

Από την αρχή της συνεδρίασης η μπάλα πετάχθηκε στην κερκίδα με κυρίαρχο σκοπό τον αποπροσανατολισμό του ενδιαφέροντος, από το πλέον καυτό ιστορικά πρόβλημα στον τόπο, δεδομένου ότι φρόντισαν να φέρουν έκτακτα προ ημερησίας διάταξης θέματα, με αποτέλεσμα να δυσαρεστηθεί ο κόσμος και να αποχωρεί πλήρους αηδίας, των όσων για κακή του τύχη έγινε μάρτυρας.
Το πρόβλημα του Κώστα Λογοθέτη ήταν πώς γίνονται οι αποκαλύψεις στις παράτυπες, παράνομες, παραβατικές ενέργειές του από το loutraki-press, ειδικότερα όταν οι αποκαλύψεις αυτές άπτονται με τα δύο σκάνδαλά του, το οποία προσπάθησε να υποβαθμίσει και να δώσει την αίσθηση ότι η πραγματικότητα είναι αυτή που προβάλλει ο ίδιος κι όχι τα γεγονότα! Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός, ότι ενώ η αντιπολίτευση θα έπρεπε να «τρώει σίδερα», κινείτο σε πολύ ήπιους τόνους, ανοχής, δίνοντας την αίσθηση ότι αυτό που την ενδιαφέρει κυρίαρχα, είναι να κυλήσει ο καιρός για να φθάσουμε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Η συμμαχία που έχει στηθεί μεταξύ Παύλου Παύλου και Κώστα Λογοθέτη, με τα στελέχη του πρώτου να πανηγυρίζουν από τώρα ότι ερχόμαστε να πάρουμε τα ηνία του δήμου και τον δεύτερο οι σκέψεις να παραπέμπουν ότι δείχνει σαν να ενδιαφέρεται να κυλήσει ο χρόνος για να απολάβει της ασυλίας του πρώτου. Εκτίμηση δημοτικών παρατηρητών που θεωρούν ότι εξυπηρετείται αφάνταστα το σαθρό πολιτικό πεδίο που με τόση επιμέλεια έχει στηθεί στο δήμο Λουτρακίου τις τελευταίες δεκαετίες.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Γκιώνης απελπιστικά μόνος με τη μαχητικότητά του, χωρίς να είναι πλαισιωμένος από νέα στελέχη που θα δείχνουν ότι πήραν το μάθημά τους και αλλάζουν, ενώ ο νεαρότερος όλων, με τη πολύ ήπιων τόνων στάση του Γιώργος Πετρίτσης, δείχνει σαν να μην ενδιαφέρεται να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο.
Φωτεινή εξαίρεση, χθες, ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς, ο οποίος και ενδελεχή γνώση των θεμάτων έχει, αλλά και ήταν ο μόνος που στρίμωξε αποτελεσματικά τον Κώστα Λογοθέτη, στα εγκλήματα που έχει επιφέρει η κακοδιοίκησή του στη Λουτράκι Α.Ε.
Στα εγκλήματα του Κώστα Λογοθέτη στη Λουτράκι Α.Ε. αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Χαράλαμπος Δοσσαράς, που υπήρξε μέλος του Δ.Σ. και στην προανακριτική διαδικασία, ως ελεγχόμενος λόγω της μηνυτήριας αναφοράς για το σκάνδαλο που «έπνιξαν» τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, παρουσίασε κάποια στοιχεία για την τραγική κατάσταση της εταιρείας, που έχει οδηγήσει σε κατασχέσεις ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Αναφορά από το Χαράλαμπο Δοσσαρά έγινε και στο σκάνδαλο της ματαίωσης της αγωγής, που στέρησε από την εταιρεία τουλάχιστον από € 2.300.000 ζεστού χρήματος.
Ο… καλός ο μαθητής, αν και με διετή καθυστέρηση
Στο πολιτικό κλίμα που όζει και… ψεκάζουν με αποσμητικά για να μην λιποθυμούν οι πολίτες από τη μπόχα των σκανδάλων, ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης  προσπάθησε να υποβαθμίσει τόσο το σκάνδαλο με το «πνίξιμο» της Γνωμοδότησης Τσοβόλα, όσο και το σκάνδαλο με τη ματαίωση της αγωγής.
Ο ίδιος ο Κώστας Λογοθέτης λόγω του αδιεξόδου του από τις εγκληματικές σε βάρος του τόπου ενέργειές του πέφτει σε αντιφάσεις ή τοποθετείται κατά το δοκούν, νομίζοντας ότι έτσι δεν θα στοιχειοθετηθούν αδικήματα.
Αν ανατρέξει κανείς στην αποκάλυψη των πρακτικών των δύο συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε., ο πρόεδρος της εταιρείας κάνει λόγο στην ανάγκη πρόσληψης δικηγόρων γιατί έχουμε να διεκδικήσουμε ποσά με τους τόκους περίπου € 9.000.000! Πρόκειται για ποσό -κεφάλαιο και τόκους μέχρι εκείνη την ημέρα- που προκύπτει από την πρώτη έρευνα που οδήγησε στη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, αλλά επιμελώς ο Κώστας Λογοθέτης δεν την αναφέρει, καθ’ ότι όπως αποδεικνύεται προφασίζεται τα ποσά για να προσλάβει το «συγγενή» κουμπάρο του νομικό Κορίνθου Δημήτρη Κονομόδη.
Με δύο χρόνια καθυστέρηση, ενώ τότε που βρισκόταν σε κόντρα με τον σημερινό πολιτικό του συνέταιρο βετεράνο δήμαρχο Παύλο Παύλου υπερθεμάτιζε της Γνωμοδότησης Τσοβόλα κι εκείνος επεσήμαινε την ανάγκη να αναζητηθεί και νέα εκτίμηση από δικηγορικό γραφείο, σήμερα -προ καιρού για την ακρίβεια- ο δεύτερος είναι που λέει ότι πρέπει να διεκδικήσουμε μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ενώ ο πρώτος αναθεματίζει τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα.
Ο Κώστας Λογοθέτης έχει ακουσθεί να λέει ότι ο Δημήτρης Τσοβόλας μας πήγαινε στο γκρεμό, ενώ στα δημοσιοποιηθέντα πρακτικά ισχυρίζεται πόσο τυχεροί είναι που έχουν τη νομική συνδρομή (παραμύθι ήταν αυτό) του Δημήτρη Τσοβόλα.
Ο δήμαρχος Λουτρακίου την υποβάθμιση της Γνωμοδότησης Τσοβόλα δεν την κάνει τυχαία, δεδομένου ότι όταν αποφάσισε να την «πνίξει» με την υπόδειξη των συμβούλων του δεν ανέμενε να υπάρξει αυτή η εξέλιξη με την έναρξη κι ολοκλήρωση μέχρι στιγμής του πρώτου σταδίου της ποινικής διαδικασίας.
Το σκάνδαλο του «πνιξίματος» της Γνωμοδότησης Τσοβόλα, εμπεριέχει και το σκάνδαλο με την απόσυρση της αγωγής. Το δεύτερο εμπεριέχεται ως μέρος του πρώτου, αλλά παράλληλα δεν παύει να αποτελεί ένα ανεξάρτητο σκάνδαλο που έχει επιφέρει καταστροφική ζημία στη Λουτράκι Α.Ε.
Σήμερα, με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της ποινικής διαδικασίας, αν οι ανομοτί καταθέσεις που έχουν δοθεί, σε συνδυασμό με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν προσκομισθεί, αν πείθουν την Εισαγγελία Κορίνθου ότι υπάρχουν αδικήματα που στοιχειοθετούν το σκάνδαλο, τότε θα προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο με την απαγγελία κατηγοριών και την έναρξη της κύριας ανάκρισης.
Στην περίπτωση που ενδεχομένως αξιολογηθεί να προωθηθεί η υπόθεση στο δεύτερο στάδιο, τοπικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι εκεί θα σπάσει ο οχετός και η μπόχα θα είναι τόσο μεγάλη, που πάρα πολλοί είναι αυτοί που θα τρέχουν να κρυφτούν, ενώ η τοπική κοινωνία δεν θα πιστεύει στα όσα θα πληροφορείται να συμβαίνουν.
Εξάλλου, στην ελληνική επικράτεια ένας από τους μεγάλους ασθενείς είναι η τοπική αυτοδιοίκηση και στο δήμο Λουτρακίου η Γνωμοδότηση Τσοβόλα ανοίγει πεδίο δόξης λαμπρόν, προκειμένου να σπάσει το απόστημα και ο τόπος με διαφορετική αντίληψη και νοοτροπία να βαδίσει προς το μέλλον που δικαιούται και του ανήκει.
Τραγική ημέρα για το μέλλον του τόπου
Η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση που να δίνει λύση ή τουλάχιστον την ελπίδα για να σωθεί το στολίδι του τόπου, το οποίο όχι μόνον είναι προσημειωμένο και μπορεί να βρεθεί έναντι ευτελούς αξίας σε σχέση με το κόστος του στα χέρια τρίτων, αλλά να απολεσθούν κι άλλα περιουσιακά στοιχεία της Λουτράκι Α.Ε. καθ’ ότι και οι καταρράκτες, άλλο σημείο αναφοράς του τόπου είναι επίσης προσημειωμένο.
Επιβάλλεται όλοι να αντιλαμβάνονται και να γνωρίζουν ότι αν προχωρήσει ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός, στο Loutraki Thermal Spa μπαίνει λουκέτο και λόγω της στασιμότητας του ιαματικού νερού, αρχίζει η καταστροφή σε μηχανολογικό εξοπλισμό και στις υποδομές, με συνέπεια αύριο να απαιτηθεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για αποκαταστάσεις, προκειμένου να επαναλειτουργήσει ομαλά.
Όσοι υποστηρίζουν, τα μέλη κατ’ εξοχήν της δημοτικής αρχής του Κώστα Λογοθέτη, που συνεχίζουν να επικροτούν τα δύο καταστροφικά για τον τόπο σκάνδαλά του, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με τη στάσης τους παραπέμπουν τις σκέψεις των εχεφρόνων πολιτών σε πρακτικές ανάλογες με αυτές της τοπικής μειοδοσίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: