Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ… ΚΑΙ Ο «ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ»


«Αν αλλάξεις ημερομηνία θα παραιτηθώ.»
«Είστε καραγκιόζηδες.»
«Αυτό είναι φασισμός. Ούτε η χούντα δεν έκανε τέτοια πράγματα!»
 
Τα παραπάνω ελέχθησαν, αντικατοπτρίζοντας πλήρως τον εξευτελισμό του σώματος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, όταν ετέθη στη συζήτηση των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων, η αναγκαιότητα αλλαγής της ημερομηνίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που προκλήθηκε από τη συλλογή δέκα υπογραφών δημοτικών συμβούλων για την προσεχή Τετάρτη, λόγω της μεγαλύτερης καταστροφής που έχει βρει τον τόπο στην ιστορία του με τις κατασχέσεις στα περιουσιακά στοιχεία της Λουτράκι Α.Ε..
Το αίτημα υποβλήθηκε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, δεδομένου ότι η ημερομηνία συνεδρίασης συμπίπτει με την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 20ης Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι πολύ σύμβουλοι επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα. Εκεί εκφράσθηκαν κάποιες ειρωνείες από τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Αγ. Θεοδώρων Δημήτρη Δέδε προς τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κακαβά, για τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να μην έχει αφήσει συγκέντρωση για συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.
Επικράτησε κομφούζιο με το δήμαρχο Λουτρακίου βλέποντας να εκτρέπεται η κατάσταση, δεδομένου ότι υπήρχε λόγω της ημέρας αποδοχή στην πρόταση, αναγκάσθηκε να το αποδεχθεί, αλλά αυτός που στύλωσε τα πόδια κι ήταν αμετακίνητος, ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Νικολάου, ισχυριζόμενος ότι έχει εξασφαλίσει την παρουσία πρακτικογράφου κι «αν αλλάξει η «ημερομηνία θα παραιτηθεί».
Πολίτης, που συνέλαβε αυτή τη μίνι λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών, τους είπε: «είστε καραγκιόζηδες», με τον Κώστα Λογοθέτη να βρίσκει την ευκαιρία για την… ερμηνεία ενός μικρού ρόλου να συγκινήσει τα πλήθη.
Ο Σπύρος Νικολάου παρέμενε αμετάπιστος στην αρχική του θέση, εξαναγκάζοντας άλλον πολίτη να πει προς το προεδρείο: «Αυτό είναι φασισμός. Ούτε η χούντα δεν έκανε τέτοια πράγματα!»
Παρ’ όλα αυτά ζητείτο έντονα η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί μία ημέρα νωρίτερα και τελικά ο πρόεδρος υποχώρησε και είπε αν θέλετε να το συζητήσουμε σήμερα, αλλά κανείς δεν κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση.
Επισημαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press που δεν ήταν δυνατόν να διασταυρωθούν λόγω του πεπερασμένου της ώρας, ότι έγινε απόπειρα ψηφοφορίας για την αλλαγή ημερομηνίας, με την αντιπολίτευση και ειδικότερα τους επικεφαλής της να επιδεικνύουν προκλητική αδιαφορία και περί άλλων να τυρβάζουν. (Κατά την εκτίμηση του γράφοντος, ενδεχομένως να αναβληθεί λόγω της απεργίας η «προγραμματισμένη» συνεδρίαση της προσεχούς Τετάρτης).
Πάντως, ο Κώστας Λογοθέτης, επιθυμώντας, αλλά και μην διαθέτοντας τα κότσια να κοντράρει με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου έβγαλε και το «επαναστατικό» του. Να κάνουμε συνεδρίαση εκείνη την ημέρα και να εκδώσει το δημοτικό συμβούλιο και σχετικό ψήφισμα. Τότε ακούσθηκε σε άκρη της αίθουσας και η ατάκα: «Σουλεϊμάν ο επαναστάτης»!
Κατά τα λοιπά, η συνεδρίαση με τα θέματα ημερήσιας διάταξης δεν ολοκληρώθηκε, ενώ και πάλι θέματα για το θεαθήναι και για εντυπώσεις, δεδομένου ότι δεν είχε προηγηθεί η απαιτούμενη μελέτη σκοπιμότητας.
Ο λόγος φυσικά για την επέκταση της ΔΕΥΑΛ και στις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες του δήμου Λουτρακίου, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press ετοιμάζεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς το νέο «πραξικόπημα» -ανάλογο μ’ εκείνο που είχε πραγματοποιηθεί στη Λουτράκι Α.Ε. την εκπαραθύρωση των Δημήτρη Κοντού και Χαράλαμπου Δοσσαρά- για την αύξηση των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας και ταυτόχρονη εκπαραθύρωση του προέδρου της Χαράλαμπου Δοσσαρά και κάποιων μελών αυτής.
Υ.Γ.: Κώστα Λογοθέτη το loutraki-press ξέρει και τον άσο που νομίζεις ότι έχεις στο μανίκι σου, αλλά δεν θα είναι αυτό που θα προκαλέσει την καταστροφή. Την καταστροφή στη Λουτράκι Α.Ε. εσύ την ξεκίνησες κι εσύ θα προσπαθήσεις πάλι να την ολοκληρώσεις καίγοντας τον άσο! Ωστόσο, έχουν γνώση οι φύλακες…
 
 loutraki-press
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: