Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
Μπορεί από το ξεκίνημα της θητείας ως δημοτική αρχή, η παράταξη του ολέθριου δημάρχου Κώστα Λογοθέτη να εκτράπηκε εντελώς από την αποστολή της και με μια σειρά θνησιγενών επιλογών να μην επέδειξε ποτέ πνεύμα αυτονομίας, αλλά ούτε και η πιο ευτραφής φαντασία δε θα μπορούσε να προβλέψει πως στους 27 μήνες του «αμαρτωλού» της βίου (αμέτρητες υποθέσεις όζουν), θα είχε μετατραπεί σ’ ένα τεράστιο χειρουργικό τραύμα που ασταμάτητα πυορροεί για τα συμφέροντα του τόπου.
Κραυγαλέο παράδειγμα, οι κινήσεις του τρισμέγιστου μικρού πολιτικά δημάρχου, Κώστα Λογοθέτη για το έργο της σύνδεσης της πόλης μας με την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι. Αντί με την ανάληψη των καθηκόντων του να αναπτύξει διατοπική πρωτοβουλία και διεκδικητικό πλαίσιο για ένα έργο που σύμφωνα με έγκαιρη μελέτη θα εξασφάλιζε στον τόπο μας, ημερήσια επισκεψιμότητα 5.000 ανθρώπων από την πρωτεύουσα, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, το λιμάνι του Πειραιά, αύριο της Πάτρας και θα λειτουργούσε ευεργετικά για την χειμαζόμενη τοπική επιχειρηματικότητα, εκτός από τους προφανείς συγκοινωνιακούς λόγους, αλλά επιπλέον θα απέτρεπε δυσμενέστατες καταστάσεις εις βάρος των συμφερόντων του δήμου, όπως η κατάσχεση του υδροθεραπευτήριο ή οι παραχωρήσεις - σκάνδαλο του Δημοτικού Κολυμβητικού Κέντρου Λουτρακίου που προκύπτουν από την έλλειψη επισκεψιμότητας εξ’ αιτίας τέτοιων έργων.
Το ανακτοβούλιο του Κώστα Λογοθέτη συνωμότησε και με μια πραξικοπηματική κίνηση, που αποτελεί την περίληψη και την επιτομή της πολιτικής τους αθλιότητας, μετέτρεψαν την δημοτική τους αρχή σε ένα άθλιο, γκεμπελίστικο δίκτυο, συκοφαντικών διαρροών, φημών και ψευδών ειδήσεων. Ενώ σ’ αγαστή συνεργασία με «λαχανοφυλλάδες» της αθεράπευτης και βλακώδους ματαιοδοξίας των σαβουροανίκανων χαχόλων εκδοτών τους, οι οποίοι αδυνατούν να συγκρατήσουν τη ψωμόλυσσα τους για μερικά ευρώ, ενορχήστρωσαν αθλιότητες και προσπάθησαν να διχάσουν τους πολίτες και να εμφυσήσουν στην τοπική κοινωνία μια άνευ προηγουμένου έριδα, ευτυχώς ανεπιτυχώς. Παρεμπιπτόντως, ο γράφων, αναρωτιέται αν γνωρίζουν τι πάει να πει (έχει ελυτεία πάμφωτη συνείδηση), καθώς κι όλες οι παρόμοιες πολιτικές «ζακέτες» της φθίνουσας πολιτικής του Κώστα Λογοθέτη, τι πραγματικά υπηρετούν;
Στο πανάθλιο αυτό αρχιτεκτόνημά του, όπου δεσπόζει η ασυνέπεια, η δημοκρατική στειρότητα, το όργιο των παρανομιών και των αυθαιρεσιών, αυτό μπατάρισε. Αφού οι εχέφρονες, άμεμπτοι και αμόλυντοι πολίτες, έχουν κατανοήσει πλέον πολύ καλά το ποίοι είναι οι προαναφερόμενοι πολιτικά αλλοπρόσαλλοι, από που έρχονται και που σκοπεί το αλλόκοτο σκηνικό που στήνουν. Ενώ είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας πως στο Λουτράκι δεν θα μπορέσουν να πετύχουν τα σχέδια τους αβρόχοις ποσί. Το σπαραξικάρδιο είναι ότι ενώ ο Κώστας Λογοθέτης και οι φιλόδοξοι του «ανθοί» με τη νοοτροπία Κουίσλιγκ κινούνται εμφανώς στα όρια της δολιοφθοράς και επενδύουν στην καταστροφή του τόπου για λογαριασμό τρίτων παριστάνουν και τους αδικημένους, ενώ είναι οι μόνοι και αποκλειστικά υπεύθυνοι για τραγικές καταστάσεις όπως αυτής της έναρξης της διαδικασίας κατάσχεσης του υδροθεραπευτηρίου. Με μια διαβρωτική ειρωνεία διασαλπίζουν νανουριστικές δικαιολογίες του τύπου «δεν φταίμε εμείς, οι προηγούμενοι φταίνε, ο δύσκολος «Καλλικράτης» φταίει, η οικονομική κρίση φταίει» κ.λπ., για να μπλέξουν το γαϊτανάκι των ευθυνών ρίχνοντας καρβουνόσκονη στα μάτια των πολιτών, θεωρώντας ότι έτσι θα ξεφύγουν των πελώριων ευθυνών τους.
Υπνωτικό των επαναστάσεων, πρέπει να εκλαμβάνεται και το μοιρολόι με τις φανταστικές αφηγήσεις του Κώστα Λογοθέτη που ξεπέρασαν σε καημό, ακόμη και το μοιρολόι της παπαδιαμαντικής φώκιας. Ο Κώστας Λογοθέτης που μέχρι στιγμής πουλάει χιόνι στη σούβλα και αέρα στο πιρούνι, ανήκει στην συνομοταξία των δημάρχων που αγαπούν τόσο πολύ την κακοτυχία τους, ώστε τρέχουν να την απαντήσουν πρώτοι. Τέτοιοι πολιτικοί καταστρέφουν τον τόπο μας και συνυπεύθυνοι γι’ αυτή την καταστροφή είναι οι συμπορευόμενοι μαζί τους «δημοσιογράφοι». Δήθεν ενημερώνουν την κοινή γνώμη, ενώ στην ουσία καταστρέφουν, εκτός από τον τόπο και τη δημοσιογραφία. Με τον ''τεϊλορισμό'' της ανθρώπινης σκέψης σκοπούν στο να αποτρέψουν τον πολίτη να γίνει αυτεπίτακτος, αυτοπροαίρετος, ελευθερόφρων και αυτεξούσιος, του εαυτού του.
Την ώρα που οι πάντες εκόντες άκοντες, ασχολούνται με τα ακραιφνώς οικονομικά (και όχι μόνο) σκάνδαλα του Κώστα Λογοθέτη και των «ευαγών καθιδρυμάτων του», όποιος κάνει το «λάθος» να εκφράσει δημόσια την αντίθεση του σε αυτά, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για συρρίκνωση των δημοκρατικών του δικαιωμάτων, αφού είναι βέβαιο πως θα πέσουν πάνω του διαποτισμένοι από μίσος αμφότεροι οι προαναφερόμενοι, σαν λυκόρνια να τον «φάνε. Είναι απορίας άξιο, τί τους επιτρέπει να μιλάνε με τέτοιο χυδαίο τρόπο; Μήπως οι σκοπιμότητες που εξυπηρετούν;
Όποιος, μετά από όλα αυτά, θεωρεί ακόμη την δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη βαθμίδα πολιτισμού, δημοκρατίας, άθληση ηθικής και άσκηση αρετής, όχι μόνο πλανάται πλάνην οικτράν, αλλά δεν θα πρέπει να εμπιστεύεται το μυαλό του. Τα ίδια τα στελέχη του Κώστα Λογοθέτη, έστω κι αν δεν θα το ομολογήσουν ποτέ, ex silentio, ξέρουν πως έχουν δίκιο όσοι τους οικτίρουν.
Υ.Γ.: Ξέρω πως αν μπορούσαν κάποιοι από αυτούς θα με ρωτούσαν βλοσυρά γιατί τα γράφω όλα αυτά. Κι εγώ θα απαντούσα ψυχρά, δεν τα γράφω εγώ, εσείς τα γράφετε. Το δίδαγμα είναι προφανές. Εγώ αυτά μπορώ, να γίνω άλλος δεν μπορώ . Άλλο δεν δύναμαι, εδώ ίσταμαι χρέος μου είναι να προειδοποιώ!
Του Δημήτρη Καραπατά*

Δεν υπάρχουν σχόλια: