Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Προς: το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου




Προς: το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου Υπόψη κου Προέδρου

  Κύριε Πρόεδρε
Σχετικά με την έναρξη των έργων της «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ» γνωρίζουμε ότι για το Νομό Κορινθίας στη Μ.Π.Ε. έχουν θεσμοθετηθεί 5-6 λατομικές ζώνες πλησίον της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ απ' όπου θα ληφθούν τα υλικά που απαιτούνται.
Ταυτόχρονα για το νομό Αχαΐας προβλέπει ότι τα απαιτούμενα αδρανή θα ληφθούν από πέντε ποτάμια, δηλαδή για την Αχαΐα προετοιμάζεται η εξαφάνιση των ακτών του Κορινθιακού από τη διάβρωση (μελέτη κ. Μουτζούρη).
Ο «ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ» αλλά και η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ «ΑΛΚΥΩΝ», είμαστε αντίθετοι με τη συγκεκριμένη χωροθέτηση και προτείνουμε:
Για την Κορινθία οι λατομικές ζώνες να μην έχουν όψη στους μεγάλους δρόμους και στη θάλασσα δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε την καταστροφή της αισθητικής της πανέμορφης αυτής περιοχής, όταν όλες οι προσπάθειες στοχεύουν στην τουριστική ανάδειξη της. Πολύ περισσότερο όταν γνωρίζουμε ότι, μετά τη λήψη των αδρανών οι ζώνες αυτές θα παραμείνουν μια ανοιχτή πληγή, σεληνιακό τοπίο, αφού οι επιχειρηματίες αυτοί δεν ελέγχοναι και δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα στις Μ.Π.Ε.
Προτείνουμε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως υπόστρωμα στο έργο αυτό η κόκκινη λάσπη (στερεά μορφή τώρα), απόβλητο της «Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε.», η οποία σύμφωνα με τη μελέτη του Ωκεανογραφικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελεί κατάλληλο υλικό για την επίστρωση δρόμων.
Ση μειώνουμε ότι, εάν αγνοηθούν οι προτάσεις μας, θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Βασίλης Κελλάρης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1.  ΥΠΕΚΑ
2.           Περιφ/ρχη κο Τατούλη
3.           Αντιπ/ρχη κο Δέδε
4.           Αντιπ/ρχη κο Παπαφωτίου
5.           Περιφ/κούς Συμβούλους
Άγγελο Παπαγγελόπουλο
Μ. Σούκουλη
Κ. Λέγκα
Σπ. Παπαθεοφάνους
6.  Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά




Δεν υπάρχουν σχόλια: