Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ! ΒΙΝΤΕΟ

ΤΑ «ΒΑΛΣΑΜΩΜΕΝΑ ΠΟΥΛΙΑ» ΑΝΤΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ
ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Η απογευματινή αποκάλυψη από το loutraki-press των προθέσεων της δημοτικής αρχής οι σύμβουλοί της στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να προβούν σε ομαδική παραίτηση, οδήγησε την Ιάσωνος να αναπροσαρμόσει την τακτική της και οι σύμβουλοί της να είναι δογματικά αντίθετοι απορρίπτοντας ένα προς ένα τα κονδύλια του προϋπολογισμού για το 2013.
Ωστόσο, επειδή το μυαλό ξεχειλίζει στην εν λόγω δημοτική αρχή έκαναν κατά λάθος κι ένα καλό στον τόπο, χαλώντας τους σχεδιασμούς της «πολιτικής ομερτά» του Κώστα Λογοθέτη. Πιο συγκεκριμένα προς το τέλος της συζήτησης, αν όχι το τελευταίο κονδύλι αφορούσε τις € 200.000 που προορίζονταν για τη μελέτη του πανεπιστημίου της Πεσκάρα κατόπιν επιθυμίας του δημάρχου Λουτρακίου, γεγονός που δεν ήθελε να αποκαλύψει ο πρόεδρος του ταμείου Άρης Μαρίνης. (Άλλος Δοσσαράς μας βρήκε;)
Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης για την πρόθεση που προσήλθαν στη συζήτηση οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ήταν το αίτημα για αναβολή ενός εκ των συμβούλων της του Αναστάσιου Μούτσου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αν δεν γίνει αποδεκτό θα παραιτηθεί. Υποστηρίζοντας την πρόθεσή του ο σύμβουλος της πλειοψηφίας είπε ότι πρέπει να τα βρουν ο πρόεδρος με το δήμαρχο, και να επέλθει συμφιλίωση. Με το αίτημα για αναβολή συμφώνησε και ο πρόεδρος του ταμείου, το θέμα ετέθη σε ψηφοφορία, συγκεντρώθηκαν τέσσερις ψήφοι και τελικά ο Αναστάσιος Μούτσος από εκείνη τη στιγμή διαχώρισε τη θέση του. Είναι ξεκάθαρο, γίνεται αντιληπτό πλέον και από αδαείς τι μεθοδεύσεις είχαν προηγηθεί, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μετά το τέλος οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, μαζί παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους, όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο γραφείο του δημάρχου για τα επινίκια.
Αξιοσημείωτη ήταν και η αντίδραση του έντονα ενοχλημένου με όσα έβλεπε, αλλά κι αντιλαμβανόταν ότι γίνονταν ήταν του εκπροσώπου του Λιμεναρχείου Κορίνθου, υπολιμενάρχη Παναγιώτη Πολυζωίδη, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτα όσων έγινε μάρτυρας, τους τόνισε ότι η διαδικασία είναι τυπική και μέσα σε μισή ώρα έπρεπε να έχουν τελειώσει όπως συνέβη και σε άλλα λιμενικά ταμεία του νομού, αλλά ψειρίζουμε τη μαϊμού!
Παναγιώτη Πολυζωίδη, θα πρέπει κι εσείς να αντιληφθείτε με τη σειρά σας ότι οι άλλοι δήμοι του νομού δεν διαθέτουν το προνόμιο να έχουν δήμαρχο τον Κώστα Λογοθέτη, ενώ είναι διπλά τυχεροί και δεν διαθέτουν αυτού του επιπέδου συμβούλων.
Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας επιδόθηκαν σε μία ακατάσχετη γκρίνια υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν ενημερωθεί και δεν γνώριζαν την πρόθεση για κάθε κονδύλι. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν συμφώνησαν από τους τόσους κωδικούς με κανένα απολύτως νούμερο, προτείνοντας αλλού υψηλότερα κι αλλού χαμηλότερα ποσά.
Το χορό της αντίδρασης και των διαφωνιών είχαν αναλάβει να σύρουν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας από τους Αγ. Θεοδώρους Μιχαήλ Βουγιούκαλος (επιστήθιος φίλος του αντιδημάρχου Δημήτρη Δέδε) ο οποίος τα ήξερε όλα και η οικογενειακή φίλη του δημάρχου Σταυρούλα Λέζου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός παρουσιάζει αδυναμίες, έχει ανάγκη αναπροσαρμογών κονδυλίων και ειδικότερα του κονδυλίου που βγάζει μάτια των € 200.000 που είναι επιθυμία του δημάρχου προς ικανοποίηση των άτυπων συμβούλων του Γιώργου Γιαννιτσόπουλου και Γιάννη Γκεζερλή με  το βλέμμα στραμμένο στην Πεσκάρα.
Από την πλευρά της η σύμβουλος της αντιπολίτευσης Εβίτα Κούτμου θεώρησε υψηλό το κονδύλι και συμφωνήθηκε αυτό να μειωθεί στις € 100.000 πλούσιο για όποια μελέτη επιλεγεί από τις τρεις δωρεάν προμελέτες που έχει διάθεση να προβεί το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Η ψήφιση του προϋπολογισμού αναβλήθηκε με σκοπό να επανέλθει σε νέα συνεδρίαση προς ψήφιση, ενώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αηδιασμένος και απηυδισμένος από τα τερτίπια της πλειοψηφίας παραιτήθηκε και το αναπληρωματικό μέλος του συμβούλου Σωτήρη Πέρρα, Κώστας Μαντηλάρης.
Στη συνεδρίαση που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρευρίσκονταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Νικολάου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Γκιώνης με σημαντικές παρεμβάσεις, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Δέδες και Γιώργος Δέδες και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γιώργος Κακαβάς και Σπύρος Ράττης.
Ήταν άλλη μια δραματική συνεδρίαση, που δεν περιποιεί τιμή για τα τοπικά πολιτικά πράγματα. Οπισθοδρόμηση και χάος από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: