Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Tα Windows 8 πλήττουν τη Microsoft

Microsoft Building
Η Microsoft έχει δώσει το ισχυρότερο σήμα μέχρι σήμερα για μια αλλαγή νοοτροπίας έναντι του νέου λειτουργικού συστήματος των Windows 8 καθώς αποκάλυψε ότι η αδύναμη ανταπόκριση στο λογισμικό έχει εξαλείψει την υποκείμενη ανάπτυξη του πυρήνα της επιχείρησης κατά το τρίτο τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο ορκίστηκε να «απαντήσει στα σχόλια των πελατών», όταν κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση των Windows, με την κωδική ονομασία μπλε, αργότερα μέσα σε αυτό το έτος. Ο Peter Klein, ο απερχόμενος γενικός οικονομικός διευθυντής, είπε επίσης ότι η Microsoft συνεργάζεται με κατασκευαστές hardware για να καταλήξει σε μικρότερα, φθηνότερα PCs, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν ορισμένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα των μηχανών Windows 8.
Το νέο λειτουργικό σύστημα έχει ευρέως επικριθεί για το νέο περιβάλλον εργασίας χρήστη, το οποίο βρίσκεται μακριά από το γνωστό "Start" κουμπί στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης υπολογιστή και εισάγει μια νέα οθόνη με εικονίδια στη θέση του γνωστού desktop όταν το μηχάνημα είναι ενεργοποιημένο.
Μια πτώση στις πωλήσεις PC το 2013 ανέδειξε επίσης την τιμή και τα μειονεκτήματα της τεχνολογίας των υπολογιστών, καθώς οι αγοραστές στρέφονται σε φθηνότερες ταμπλέτες με οθόνες αφής και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Ανακοινώνοντας τα κέρδη, ο κ. Klein απέφυγε να υποσχεθεί την επιστροφή στο κουμπί έναρξης. Ωστόσο, έκανε σαφές ότι η Microsoft είχε ακούσει τις επικρίσεις και ότι οι αλλαγές αυτές έρχονται να διευρύνουν την απήχησή του λογισμικού.
“Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους [κατασκευαστές hardware] για να τους βοηθήσουμε να φέρουν τα Windows 8 σε διαφορετικούς παράγοντες μορφής,” πρόσθεσε, με τα μικρότερα, φθηνότερα μηχανήματα να έρχονται σε προτεραιότητα τους επόμενους μήνες.
Η αργή απορρόφηση του νέου λειτουργικού συστήματος και η διαφάνεια στις πωλήσεις PC το τρέχον έτος εξάλειψαν την υποκείμενη ανάπτυξη στο τμήμα του πυρήνα των Windows στο τελευταίο τρίμηνο.
Η Microsoft δήλωσε ότι τα καταγεγραμμένα έσοδα από τα Windows είχαν αυξηθεί κατά 23 % σε $ 5,7 δις. Αλλά σχεδόν $ 1,1 δισ. από αυτά, ήρθε με τη μορφή των αναβαλλόμενων εσόδων από προηγούμενες περιόδους, με αποτέλεσμα τις επίπεδες πωλήσεις των Windows, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Τα αριθμητικά στοιχεία που υπογράμμισαν την αργή εκκίνηση για τον πολύ σημαντικό κύκλο των Windows 8, είναι κεντρικής σημασίας για τις προσπάθειες της Microsoft να κάνει το λογισμικό της πιο ανταγωνιστικό στις ταμπλέτες και τις λοιπές συσκευές αφής.
Όμως, παρά την αδυναμία των Windows, η αύξηση από το Office καθώς και οι εφαρμογές διακομιστή και εργαλείων επέτρεψαν στην εταιρεία να αυξήσει τα υποκείμενα έσοδα κατά 8 % σε $ 18,8 δισ., με τα κέρδη ανά μετοχή των 72 σεντ να συμπληρώνουν την πρόβλεψη των 68 σεντ της Wall Street.
Οι πιο πρόσφατοι αριθμοί της Microsoft συμπεριλαμβάνουν σχεδόν $ 1,7 δισ. των αναβαλλόμενων εσόδων που συνδέονται με το λανσάρισμα νέων προϊόντων, καθώς και πρόστιμο ύψους $ 733 εκ. που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παράλειψή της να τηρήσει τους όρους του αντιμονοπωλιακού διακανονισμού που αφορά τον Internet Explorer.
Η Microsoft δήλωσε ότι ο κ. Klein θα αποχωρήσει από την εταιρεία στο τέλος του οικονομικού έτους τον Ιούνιο, μετά από τέσσερα χρόνια ως οικονομικός διευθυντής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: