Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Γύπες έφαγαν τουρίστρια σε 45 λεπτά!

Γύπες έφαγαν τουρίστρια σε 45 λεπτά!
 
Γύπες έφαγαν τουρίστρια σε 45 λεπτά!
Το πτώμα μιας τουρίστριας που έπεσε από ένα γκρεμό στα Πυρηναία καταβρόχθισε ένα σμήνος από γύπες. Και μάλιστα στα μόλις 45 λεπτά που χρειάστηκαν οι διασώστες για να φτάσουν στο χώρο του ατυχήματος.

«Όταν φθάσαμε είχαν μείνει μόνο τα κόκαλά της, τα ρούχα και τα παπούτσια της. Μάλιστα όταν μπήκαμε στο ελικόπτερο και αρχίσαμε να την ψάχνουμε, είδαμε μια μεγάλη συγκέντρωση γυπών σε ένα σημείο, χωρίς να συνειδητοποιήσουμε τι γίνεται». Αυτό δήλωσε στους Times of London ο δήμαρχος του χωριού στα Γαλλικά Πυρηναία που έλαβε χώρα το περιστατικό.

Ο θάνατος της 52χρονης, που έπεσε από ένα γκρεμό 500 μέτρων, αναμένεται να πυροδοτήσει ξανά αντιδράσεις από τους αγρότες της περιοχής που θέλουν άδεια για να αρχίσουν να πυροβολούν τους γύπες. Οι οποίοι, επειδή θεωρούνται προστατευόμενο είδος, έχουν δει τον πληθυσμό τους να αυξάνεται δραματικά.

Μάλιστα πλέον υπάρχουν καταγγελίες ότι οι γύπες έχουν αρχίσει να επιτίθενται και να αρπάζουν και ζωντανά ζώα. Κάτι που έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία που υποχρεώνει τους αγρότες να καίνε τα σώματα των νεκρών τους ζώων, στερώντας τους γύπες από την βασική πηγή τροφής τους.
ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: