Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΦΥΤΕΥΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ (BINTEO)




ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑ








Ο Δημοτικός Οργανισμός «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» με την αρωγή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και την ουσιαστική συμμετοχή του Κυνηγετικού Συλλόγου Λουτρακίου, φορέων και εθελοντών, στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεών του, συνεχίζει την προσπάθεια αναβάθμισης προστασίας και δημιουργίας χώρων πρασίνου στην καρδιά του Υδροφόρου Ορίζοντα.

Ήδη υπάρχει πλήθος δένδρων σε πλήρη ανάπτυξη και συγκεκριμένα:
100 φοίνικες ηλικίας 5 ετών, 200 φοίνικες ηλικίας 1-2 ετών, ελιές, κάκτοι, πικροδάφνες, ευκάλυπτοι και περίπου 400 κουκουναριές, ηλικίας 2 ετών.


Ανταποκρινόμενοι στην καμπάνια για καλλιέργεια βοτάνων και αρωματικών φυτών, ξεκινάμε μια νέα δράση για την καλλιέργεια τους. Σε χώρο πλησίον της αναδασωτέας έκτασης, δημιουργήσαμε τις υποδομές – καθαρισμός ξερόχορτων, δυνατότητα ποτίσματος κ.λ.π. – για να φυτευτεί ένα πασίγνωστο αρωματικό φυτό, η ΡΙΓΑΝΗ.

  
Θα υπάρχουν σε πρώτο στάδιο 150 (εκατόν πενήντα) φυτά ρίγανης και αμέσως μετά το πανηγύρι της Παναγίας της Γιάτρισσας άλλα τόσα.
Στις προθέσεις μας είναι η αύξηση της καλλιεργούμενης έκτασης με τσάι και παρεμφερούς ποιότητας φυτά.


 Η επιλογή όλων των φυτών και δένδρων έγινε με το κριτήριο της εύκολης ανάπτυξης τους και με το ελάχιστο στην κατανάλωση νερού, επιτυγχάνοντας την δημιουργία πάρκου με ελάχιστο κόστος.

Την πιθανολογούμενη παραγωγή ρίγανης στα μέσα Ιουλίου θα την διαθέσουμε αποκλειστικά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
 
Καλούμε όσους δημότες έχουν τη δυνατότητα και τον απαιτούμενο χρόνο να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια, να επικοινωνήσουν μαζί μας, στα παρακάτω τηλέφωνα:
 
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - 27440 67000,
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ - 27443 60193




Δεν υπάρχουν σχόλια: