Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΥΡΗΝΑ Ε.ΠΑ.Μ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ κ. Ν. ΡΕΜΑΝΤΑ






       Χθές 07/08/2013 και ώρα 19:00 στο χώρο του ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου ο διαχειριστής της επιχείρησης κ. Ρεμαντάς είχε, με δημόσια ανακοίνωση-πρόσκληση του, καλέσει φορείς, συλλόγους, εργαζομένους και κάθε ενδιαφερόμενο προκειμένου να ενημερώσει για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στα οικονομικά της επιχείρησης, τις επιπτώσεις για το τόπο μας και τις τυχόν λύσεις που μπορούν να επιλεγούν.


      Δυστυχώς, τα πρώτα δείγματα της αυταρχικής νοοτροπίας του εν λόγω προσωρινού συμβασιούχου αλλά πλούσια αμειβομένου υπαλληλίσκου φάνηκαν από την πρώτη στιγμή όταν κατά την προσέλευση των φορέων διαπιστώθηκε ότι είχαν επιδοθεί ατομικές προσκλήσεις σε συγκεκριμένους φορείς, εξαιρώντας επιδεικτικά όλους τους πολιτικούς φορείς της πόλης μας, με αποτέλεσμα να απαγορευθεί η είσοδος στους εκπροσώπους του Ε.ΠΑ.Μ. Ποιος είναι ο κ. Ρεμαντάς που αποφασίζει ποιος είναι αρεστός και ποιος όχι για να εισέλθει σε ένα κτίριο που αποτελεί δημοτική περιουσία; Με ποια κριτήρια; Διαπιστώσαμε επίσης ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των υπαλλήλων του Δήμου και άλλων φορέων δεν είχαν προσκληθεί. Προφανώς ο κ. Ρεμαντάς κάλεσε τους φορείς που του ήταν περισσότερο αρεστοί υποτιμώντας όλους τους άλλους θέλοντας προφανώς να δημιουργήσει έναν διχαστικό κοινωνικό αυτοματισμό αποσκοπώντας μελλοντικά σε αποπροσανατολισμό της συζήτησης επί των ουσιαστικών θεμάτων του τόπου μας.
       Η αυταρχική συμπεριφορά του συγκεκριμένου ατόμου έφθασε στο αποκορύφωμα της εντός της αιθούσης, όπως ενημερωθήκαμε, όταν εισερχόμενος δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί ερωτήσεις επί των λεγομένων του από τους παριστάμενους και κατηγόρησε όλες τις δημοτικές αρχές του τόπου μας για την επί σειρά ετών πορεία της επιχείρησης εξαναγκάζοντας όλους τους παριστάμενους δημοτικούς άρχοντες σε αποχώρηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια κατάσταση όπου ο “Άρχοντας” Ρεμαντάς θα έδινε παράσταση για ένα ρόλο σε ένα πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο μονόπρακτο εμπλέκοντας σε αυτό το παιχνίδι του εκπροσώπους των φορέων που είχε επιλέξει να καλέσει και κυρίως τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που είχαν ως μοναδική επιλογή την καταγραφή και αναμετάδοση των απόψεων μόνο της μιας πλευράς ώστε σε περίπτωση που θα κατηγορούνταν για μονόπλευρη πληροφόρηση ο κ. Ρεμαντάς θα ήταν εκεί να απλώσει προστατευτικά τις φτερούγες του για να προστατεύσει τους πάντες από καταστάσεις που ο ίδιος δημιούργησε θέτοντας ουσιαστικά τις βάσεις για τον κοινωνικό διχασμό.
       Κε Ρεμαντά σας ενημερώνουμε ότι τέτοιου τύπου διχαστικά παιχνίδια έχουν χιλιοπαιχθεί και έχουν μάθει να τα ξεχωρίζουν ακόμα και μικρά παιδιά, επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι όλοι εμείς που μένουμε σε αυτό το τόπο ούτε υποτακτικοί-ιθαγενείς είμαστε, ούτε επαίτες και έχουμε ως μοναδικό μέλημα την ευημερία του Δήμου μας και όχι το ξεπούλημα του επί πινακίου φακής εν μέσω εκβιασμών. Να σας γνωστοποιήσουμε επίσης ότι όλοι εμείς, φορείς, ΜΜΕ, εργαζόμενοι, απλοί πολίτες, είμαστε μαζί γιατί πάνω απ΄ όλα έχουμε μεγαλώσει σε αυτό το τόπο και τον αγαπάμε παρά τις όποιες διαφορές μας, γι αυτό μην ψάχνετε εσείς και τα αφεντικά σας για σύγχρονους Εφιάλτες.
       Σε αυτό το σημείο επειδή θεωρούμε ότι αρκετά ασχοληθήκαμε με τον συγκεκριμένο κύριο θέλουμε να θέσουμε οκτώ ερωτήματα που θα θέταμε και στην ενημέρωση εάν δεν είχαμε «φάει πόρτα» από την επιχείρηση του ανωτέρου υπαλλήλου-αφεντικού.
1)     Σε περίπτωση μετατροπής της Ο.Ε. σε Α.Ε. τα περιουσιακά της στοιχεία σε ποιόν θα ανήκουν; (και δεν εννοούμε το Καζίνο και το Ξενοδοχείο του αλλά το spa, τους καταρράκτες, το κτίριο του ΚΕΠ, και το κτίριο πάνω από την Αγροτική Τράπεζα)
2)     Εάν τα κτίρια αυτά θα ανήκουν στην Α.Ε., είναι δυνατόν η Ο.Ε. να μετατραπεί σε Α.Ε. αφού τα κτίρια αυτά κατασκευάστηκαν με κοινοτικές επιδοτήσεις και ανήκουν στο Δήμο και όχι σε ιδιώτη;
3)     Εάν γίνει τελικά Α.Ε. το ποσοστό του Δήμου μας που αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 16% με μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία δεν θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε μπορεί να γίνει ακόμα και 0.6%;
4)     Εφόσον η Κ/ξια Ο.Ε. μετατραπεί σε Α.Ε. και εισρεύσουν 30 εκατομμύρια ευρώ κεφάλαια στην επιχείρηση όπως λέει ο κ. Ρεμαντάς τη στιγμή που οι οφειλές της ανέρχονται σε 47 εκατομμύρια (42 το ΚΑΖΙΝΟ και 5 η ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.) που θα βρεθούν τα υπόλοιπα 17; Μέσω δανείου και υποθήκευσης της ακίνητης περιουσίας ή με άλλο τρόπο και ποιος είναι αυτός;
5)     Η Α.Ε., εάν δημιουργηθεί, θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να πουληθεί από τους μετόχους της;
6)     Εφόσον το ΚΑΖΙΝΟ διοικείται από διαχειριστή-πρόεδρο γιατί κατηγορεί ο κ. Ρεμαντάς τους Δημάρχους για τα χρέη της επιχείρησης;
7)     Εφόσον η επιχείρηση του ΚΑΖΙΝΟ έχει κλείσει με ζημίες 9 και 14,5 εκατομμυρίων ευρώ για τα έτη 2011 και 2012 αντίστοιχα και οφείλει 42 εκατομμύρια ευρώ φόρο τυχερών παιγνίων στην Εφορία γιατί ο διαχειριστής-πρόεδρος δεν έχει δώσει λόγο όχι μόνο για την αποτυχημένη θητεία του στην επιχείρηση αλλά και στην ελληνική δικαιοσύνη ως νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης;(μεροκαματιάρηδες άνθρωποι συλλαμβάνονται για 10000€ χρέη)
8)     Ο ΘΟΛΟΣ και το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ του ΚΑΖΙΝΟ φτιάχτηκαν με χρήματα των επενδυτών ή με χρήματα της κοινοπραξίας;




Ο ΠΥΡΗΝΑΣ Ε.ΠΑ.Μ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

      

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κατακρίνω τον κύριο Λογοθετη που έφυγε απο την συνέντευξη γιατί ο δήμαρχος δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του αλλά είναι είναι θεσμικό όργανο. Σας μιλώ σαν εφτά γενεές Λουτρακιωτης, ευχαριστώ τον κύριο Ρεμαντά που μου άνοιξε τα ματιά και θελουμε έναν Ρεμαντά για δήμαρχο και να φύγουν οι εργατοπατέρες και τα λαμόγια που κατέστρεψαν τον τόπο.