Την άποψη ότι η Χρυσή Αυγή δέχεται «πόλεμο» λόγω της δημοσκοπικής ανόδου της, εξέφρασαν ο γενικός γραμματέας της, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση της Χ.Α.


Ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε ότι «όλα αυτά περί εγκληματικής οργάνωσης δεν είναι μια ιστορία ολίγων ημερών, είναι μια ιστορία, τουλάχιστον, των τελευταίων 10 χρόνων. Και όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε, να απολογηθούμε. Εκτός, βέβαια, εάν μας καταδικάσουν, χωρίς καν να απολογηθούμε, πράγμα, το οποίο ελπίζω, είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί».
Όπως σημείωσε «έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να βρει ατράνταχτα στοιχεία. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα που εδώ και δύο χρόνια, τρία, τέσσερα, βρίσκεται στο προσκήνιο της δημοσιότητας, με δεκάδες γραφεία σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία λειτουργούν νόμιμα και δημόσια, με 18 βουλευτές, δεν είναι δυνατόν, να είναι εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι δυνατόν να είμαι εγώ ο Αλ Καπόνε, ο οποίος στέλνω τους πληρωμένους εγκληματίες σε κάθε άκρη της Ελλάδος και να συνδέονται με περιπτώσεις, οι οποίες είναι, πραγματικά αστείες, και δεν έχουν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή».
Ο βουλευτής της Χ.Α., Ηλίας Κασιδιάρης σημείωσε πως «ο βρώμικος πόλεμος γίνεται γιατί έχουν δει ότι η Χρυσή Αυγή έχει μια τεράστια δημοσκοπική άνοδο το τελευταίο διάστημα, μια δημοσκοπική άνοδο που δεν την περίμεναν, ήλπιζαν αυτό που έλεγε η Παπαρήγα, ότι θα συρρικνωθούμε, ότι θα μπούμε στο σύστημα, θα φορέσουμε γραβάτες και θα λέμε ψέματα. Δεν το κάναμε αυτό, για αυτό και ανεβαίνουν τα ποσοστά μας. Φοβήθηκαν ότι πολύ σύντομα, στις ευρωεκλογές, οι εφημερίδες είχαν προβλέψει ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα, και ότι στις δημοτικές εκλογές θα αναλάβουμε τη διοίκηση δήμων».
Στη συνέχεια, ο κ. Κασιδιάρης, κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι συκοφαντούν τη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι «είναι πληρωμένοι αυτοί που κάνουν τις δήθεν αποκαλύψεις», ενώ κατηγόρησε και τις αρχές επειδή, όπως είπε, δεν συνέλαβαν, βάσει του αυτοφώρου, τους δημοσιογράφους τους οποίους μήνυσε η Χρυσή Αυγή. Επιπλέον ο κ. Μιχαλολιάκος σχολίασε πως «η ιστοσελίδα του κινήματός μας αποτελεί, πλέον, το μοναδικό ελεύθερο βήμα για τους Έλληνες εθνικιστές».
Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως «θα μείνουμε σταθεροί στις ιδέες μας και στον αγώνα μας» και εξέφρασε την ελπίδα ότι πολύ σύντομα «θα μας δοθεί η δυνατότητα, σε ένα κοινό ευρύτερο, ακόμα και από το εδώλιο του κατηγορουμένου αν χρειαστεί, να αποδείξουμε την αθωότητα μας. Να αποδείξουμε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια εγκληματική οργάνωση, είναι μια εθνικιστική οργάνωση. Αλλά για αυτούς ο εθνικισμός είναι έγκλημα, το να αντιστέκεσαι στον ξένο, είτε είναι ο δανειστής, είτε είναι ο εισβολέας που δολοφονεί».
Τέλος, ο κ. Μιχαλολιάκος ισχυρίστηκε πως «η Χρυσή Αυγή δεν θέλει εμφύλιο πόλεμο» και πως «θέλουμε τον ελληνισμό ενωμένο και τα συνταγματικά μας δικαιώματα ακέραια».