Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η επιτροπή της Βουλής είπε "ναι" στην άρση της ασυλίας των 6 χρυσαυγιτών βουλευτών - Στο κάδρο και η Ζαρούλια

 

 

   Την προσεχή Τετάρτη η συζήτηση και η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής
- Ο βουλευτής Γερμενής δήλωσε πως ποτέ δεν περίμενε πως θα κατηγορείτο για ανατροπή του πολιτεύματος
- Ο ίδιος ο βουλευτής αποκάλυψε επίσης ότι ο παππούς του διάβαζε Ριζοσπάστη
- Ο βουλευτής Αλεξόπουλος κατηγορείται για λειτουργία παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού
- Ο Άρειος Πάγος ζητά και την άρση της ασυλίας της κας Ζαρούλια για τη σφαίρα που πήγε στον άνδρα της στη φυλακή

 

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα, για τους οποίους οι ανακριτικές αρχές ζητούν να παραπεμφθούν για εγκληματική δράση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και για εγκληματική δράση, η οποία αφορά την προσβολή του πολιτεύματος.

Θετική επίσης, είναι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας άλλων τριών βουλευτών της ΧΑ, για τους οποίους οι δικαστικές αρχές διαβίβασαν αίτημα για παραπομπή: του Ηλία Κασιδιάρη για τα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης, του Ηλία Παναγιώταρου για διατάραξη κοινής ειρήνης και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου για παράνομη λειτουργία ραδιοερασιτεχνικού σταθμού.

Η Επιτροπή έλαβε την απόφαση με ψήφους 8 υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών και ένα «παρών» εκ μέρους της Χρυσής Αυγής.

Θεωρείται βέβαιο πως η ψηψοφορία θα είναι εις βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και το ερώτημα είναι εάν θα υπερψηφίσουν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που σήμερα κάποιοι ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους.

Ο βουλευτής της Χ.Α. κ. Γερμενής δήλωσε πως η δίωξή του είναι πολιτική και πως δεν περίμενε ποτέ πως θα ερχόταν η εποχή που θα κατηγορείτο για ανατροπή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία, "εγώ που έχω την ελληνική σημαία στο σπίτι μου".

Ο κ. Γερμενής ξεκαθάρισε πως δεν έχει ούτε τανκς και έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως "θυμάμαι τον παππού μου που τη δεκαετία του ’60 έστελνε τη μητέρα μου να αγοράσει τον Ριζοσπάστη και να τον κρύψουν να μην τη δουν".

Από την πλευρά του, ο κ. Αλεξόπουλος όπως και ο κ. Γερμενής ζήτησε και αυτός την άρση της ασυλίας τους. Ο ίδιος τόνισε πως έχει νόμιμα την άδεια ραδιοερασιτέχνη, την οποία έλαβε μετά από εξετάσεις του υπουργείου Μεταφορών.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ



ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ:  Αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης
ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ:
α) Αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης
β) Επίθεση στον δήμαρχο Κορίνθου
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Απειλές κατά αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ηράκλειο Κρήτης
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Επεισόδια έξω από το θέατρο Χυτήρειο
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Λειτουργία παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού
ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Η σφαίρα που μετέφερε στις φυλακές Κορυδαλλού στον σύζυγό της

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ



Η άρση της ασυλίας της κ. Ζαρούλια ζητείται προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση της σφαίρας που εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο κατά την επίσκεψή της στον σύζυγό της κ. Μιχαλολιάκο στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όταν κρατείτο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 και περί ώρα 16.40 και κατά την επίσκεψή της στα κρατητήρια της ΔΑΕΒ (γνωστή ως Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) εντοπίστηκε στην πλαϊνή θήκη ταξιδιωτικού σάκου ένα «φυσίγγιο με ενδείξεις πυθμενίου "Geco 7,65"…». Τα αδικήματα για τα οποία θα κληθεί να λογοδοτήσει -εφόσον η Βουλή άρει την ασυλία της- είναι της παράνομης κατοχής πυρομαχικών και της εισαγωγής αυτών σε κρατητήρια. (σ.σ πρόκειται για διατάξεις του Ν. 2168/1993 περί παράνομης οπλοφορίας-οπλοκατοχής).

Εξάλλου, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά την άρση της ασυλίας του κ. Μπούκουρα προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής κατά συναυτουργία και της κακόβουλης βλασφημίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στις 28 Ιανουαρίου 2012 στα Εξαμίλια Κορινθίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με περίπου 20 άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες της ΧΑ επιτέθηκαν στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: