Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΕΙΣ!


Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Τι είχες Κώστα - και Δημήτρη, τι ’χα πάντα…
Αν και οι δύο έχουν θεσμικό ρόλο, η εφαρμογή της νομιμότητας και των κανόνων δικαίου, αποτελούν κενό γράμμα στις ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

 
Ο λόγος για τον «υπηρεσιακό» δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη και τον αγιοθοδωριτάρχη αντιδήμαρχο Δημήτρη Δέδε, οι οποίοι έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την αρμόδια εταιρεία διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Λουτρακίου -πλην ιαματικού ύδατος- ΔΕΥΑΛ και βάζουν δίκτυα υδροδότησης προς άγραν ψήφων.
Χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου, χωρίς απόφαση Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λουτρακίου, με μηχανήματα και δύο υπαλλήλους του δήμου Λουτρακίου δημιουργού δίκτυο υδροδότησης και παροχές σε εκατόν πενήντα σπίτια στον οικισμό Αγ. Χαράλαμπος - Πανόραμα. Πρόκειται για οικισμό πρώην αυθαιρέτων που κανείς δεν γνωρίζει πόσα έχουν νομιμοποιηθεί και πόσα όχι.
Το ζητούμενο είναι ότι ενώ δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι ύδατος, η υδροδότηση θα γίνει από γεώτρηση κάτω από τη νέα εθνική οδό, με το νερό να προέρχεται από γεώτρηση και να μην είναι κατάλληλο ούτε για τριτεύουσα χρήση.
Όσον αφορά την κατασκευή του δικτύου χρησιμοποιούν αγωγούς φυσικού αερίου, που όπως ισχυρίζονται, τους έχουν διαμηνύσει ότι είναι κατάλληλοι και για υδροδότηση.
Πρόκειται για καραμπινάτη παρανομία και καλόν θα είναι αν υπάρχει αντιπολίτευση σ’ αυτό το δημοτικό συμβούλιο να φανεί όχι μόνον ποιος θα το καταγγείλει σε συνεδρίαση του σώματος, αλλά και ποιος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη;
Επιπρόσθετα, στη ΔΕΥΑΛ τί κάνουν; Έχουν αναλάβει κάποια δράση; Πώς σκέπτοντι να αντιδράσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: