Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΑΓΩΓΉ ΠΡΟΣ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Του Δημήτρη Καραπατά*
Ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης είχε πει την ακόλουθη διδακτική φράση: «Σβήνοντας κανείς ένα κομμάτι από το παρελθόν, είναι σαν να σβήνει και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον'». Συνεπώς, αν σβήσουμε και ξεχάσουμε το αμαρτωλό πολιτικό παρελθόν του Κώστα Λογοθέτη, που έχει μικροβιοποιήσει σαν θανατηφόρος μολυσματική νόσος την πολιτική ζωή του τόπου μας, είμαστε καταδικασμένοι, να ζήσουμε ένα ακατοίκητο μέλλον.
Γι’ αυτό, ειδικά σήμερα, που ο δακτυλοδεικτούμενος δήμαρχος και τα «άνθη ευλάβειας» που τον περιτριγυρίζουν, έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο της πολιτικής τους καταπτώσεως, δεν πρέπει επ’ ουδενί να παραβλέψουμε, πως για να κρατήσουν καπηλικά την εξουσία, όχι μόνο καταγγέλλουν αλλήλους για τα χάλια του τόπου, αλλά ως άλλοι χουλιγκάνοι, με δημώδη εκφορά, εξαπολύουν επιθέσεις, όχι μόνο σε δημοσιογράφους που δεν συνθηκολογούν με τα τεχνουργήματα της πολιτικής τους λοξομανίας, αλλά ακόμη και σε πολίτες, κατακρεουργώντας με αυτό τον τρόπο κάθε έννοια Δημοκρατίας, με συνέπεια να χρειάζονται εσπευσμένα περιαγωγή προς το ήθος και την δημοκρατία.
Πρόσφατο παράδειγμα, η ιταμή και απαράδεκτη συμπεριφορά της δημοτικής συμβούλου και οικογενειακής φίλης του Κώστα Λογοθέτη, Σταυρούλας Λέζου. Η συγκεκριμένη «κυρία», χωρίς να έχει προφανώς καμία αίσθηση του χώρου, του χρόνου, και του ρόλο που της έχουν αναθέσει οι πολίτες, αντί να λύνει κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τα προβλήματα των πολιτών, έλυνε σταυρόλεξα. Με αποτέλεσμα έκπληκτος πολίτης να της επιδώσει το προσωνύμιο Λέζου η σταυρουλ(α)εξού. Επιπρόσθετα η εν λόγω «κυρία» που φαίνεται πως της είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί ότι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι δημόσια και πως η ίδια ως δημοτικός σύμβουλος μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή για την συμπεριφορά της μέσα σε αυτόν, χωρίς να το πολυσκεφτεί, μόλις ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κακούρος την ενημέρωσε πως ο γράφων την είχε απαθανατίσει με την φωτογραφική κάμερα του κινητού του τηλεφώνου, υιοθέτησε τα πρότυπα κάποιας άλλης πατρώνας των ύβρεων που είναι μέλος στο Δ.Σ. του Προμηθέα και ανήκει και αυτή στην παράταξη του Κώστα Λογοθέτη. Η δημοτική σύμβουλος έκανε κτήμα της την κουλτούρα των ύβρεων και εξαπέλυσε εναντίον του γράφοντος μια απίστευτη λεκτική χυδαιότητα που οπωσδήποτε δεν στέκει στο στόμα μιας πραγματικής κυρίας, ερεθίζοντας έτσι το επιθετικό ένστικτο του υβριζόμενου, που ζήτησε ακαριαία την επέμβαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, που για την πρόσφατη συνεδρίαση ήταν ο Σωτήρης Πέρρας, προκειμένου να την επαναφέρει στην τάξη.
Δυστυχώς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου λειτουργώντας εξωσυμβατικά και μεροληπτικά, δεν έπραξε τα δέοντα ως όφειλε και δικαιολόγησε τόσο το σταυρόλεξο της, όσο και την χυδαία συμπεριφορά της «κυρίας» Λέζου, λέγοντας πως είναι κυρία.
Τα συμπεράσματα για αυτή την προκλητική συμπεριφορά του Σωτήρη Πέρρα που κυοφορούν τον κίνδυνο της περαιτέρω απαξίωσης του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου, επαφίενται στην κρίση των αναγνωστών.

Οι ύβρεις κατά των ΜΜΕ
Η συγκεκριμένη απρεπέστατη συμπεριφορά της Σταυρούλας Λέζου, είναι ακραιφνώς μια ακόμη δουλική μίμηση και μάλιστα αυτολεξεί, των ύβρεων που εξαπέλυσε προ ημερών ο βαρύθυμος Κώστας Λογοθέτης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Προμηθέα εναντίον του μέλους και αρθρογράφου στην εφημερίδα «Αλλαγή στο Λουτράκι» Παντελή Μνηματίδη, προφανώς ενοχλημένος από τις αποκαλύψεις του. Ο υβριζόμενος διέκοψε την συνεδρίαση και ζήτησε μετ’ επιτάσεως να καταγραφούν στα πρακτικά οι ακατονόμαστες εκφράσεις του υβριστή δημάρχου. Έτσι, ο Κώστας Λογοθέτης κιότεψε και αναγκάστηκε να ανακαλέσει τις ύβρεις κάνοντας νέο ρεκόρ είπα - ξείπα (χωρίς τσίπα).
Στο σημείο αυτό, πρέπει να υπογραμμιστεί πως λεκτικές επιθέσεις έχει εξαπολύσει ο Κώστας Λογοθέτης και οι όμοιοι του τόσο κατά του δημοσιογράφου Νίκου Νικολόπουλου όσο και κατά των διαχειριστών τοπικών ιστολογίων Γιάννη Αικατερίνη και Γιώργου Μπάκου.
Τόσο ο παραφθαρμένος πολιτικά Κώστας Λογοθέτης, όσο και ο πολιτικός σταυραδερφός του Παύλος Παύλου, φαίνεται πως έχουν συγκροτήσει μια ομάδα, που με διαρκή δράση, προσπαθούν με χλευαστικούς προσδιορισμούς (που αγγίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις τα όρια της συκοφαντίας), με φληναφήματα, με αχυρώδεις εκφράσεις, με τρέχουσα αργό, και κατηγορίες αστήρικτες και «ορφανές» από στοιχεία, να ισοπεδώσουν την προσωπικότητα του δημοσιογράφου Πάνου Ηλιακόπουλου, δρώντας σκοπιμοθηρικά με προφανή στόχο να μετριάσουν την διεισδυτικότητα των απόψεων του στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι και αν είναι εφικτό κάποτε να πετύχουν τον αναχωρητισμό και την φίμωση της δημοσιογραφίας του. Έτσι ώστε, να μπορούν ανεμπόδιστα να μας δείχνουν το σκήπτρο με την «ωραία θεωρία» που μέσα σε αυτό συγκαλύπτονται σχέδια που δεν συνάδουν με τα δημόσια συμφέροντα.
Ωστόσο, ο γράφων διαβλέπει πως αν η πλειοψηφία των δημοτών λάβει σοβαρά τις όρκο - υποσχέσεις που κάνει τον εν λόγω πολιτικό ντουέτο ως οι άλκιμοι νεανίες της αρχαίας Σπάρτης, αυτές θα μας ρίξουν εκ νέου σε δάκρυα θλιβερά. Και ας μην λησμονούμε πως η συγκεκριμένη ομάδα, έχει καταφερθεί μετά κομπασμού και αλαζονείας και κατά του εκδότη της εφημερίδας «Το Βήμα», Σπύρου Γιαλοψού, χαρακτηρίζοντας τον (άκουσον - άκουσον) εισαγγελέα, επειδή τολμά και γράφει την άποψη του για τις συμφοριασμένες πολιτικές τους, που έριξαν το Λουτράκι εν τάφω.
Χαρακτηρισμός, που προήλθε από αυτούς που έχουν ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου και που τα ίδια τα δικαστήρια σε έγγραφες αθωωτικές αποφάσεις των μηνυομένων τους, τους χαρακτηρίζουν στις αποφάσεις εμμέσως πλην σαφώς δικομανείς. Δεν είναι αναγκαίο να καταγραφεί κάτι περί αυτών των «δημοσιογράφων» που τους υποστηρίζουν, διότι θα πρέπει η γραφίδα να βουτηχθεί στον κωκυτό.
Συμπερασματικά, τα όσα κοπρώδη λέγονται πλέον από την δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη είναι αδύνατο να προσμετρηθούν και να δημοσιοποιηθούν, ενώ είναι φυσιολογικό όλα τα προαναφερόμενα να επισύρουν την αντιπάθεια των πολιτών.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να υπαχθούν στην παραμόρφωση της επικοινωνιακής διαμεσολάβησης των «καθεστωτικών» διερμηνέων του Κώστα Λογοθέτη. Ορατή στοχοθεσία έχουν την αποχώρηση από την πολιτική κονίστρα του τόπου των άριστων και την άνοδο των άχρηστων, ακριβώς όπως συμβαίνει με τα φρόκαλα. Οι απαράδεκτες πολιτικές ωμότητες, η λεκτική τους ακράτεια, η επαπειλούμενη συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, από τον μουστακοφόρο δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη και τα στελέχη του που γονυπετούν μπροστά του, θυμίζουν πλέον τιτοϊκούς τοπάρχες που δεν ανέχονται την αυτοβουλία, την αλήθεια κι την δημοκρατία, αφού είναι κατάδηλο πως την θεωρούν ανταρσία.
Αυτό, δυστυχώς, είναι μια πολύ δυσάρεστη διαπίστωση, η οποία δεν είναι καθόλου όμως ανερεισματική και οπωσδήποτε θα επισημανθεί όταν αμφότεροι οι προαναφερόμενοι θα κληθούν να περάσουν κάτω από τα Καυδιανά Δίκρανα της υποχρεωτικής αξιολόγησης των πολιτών.
Το σπαραξικάρδιο είναι ότι ενώ ο Κώστας Λογοθέτης κατάντησε την δημοτική του αρχή μνημείο ραγιαδισμού και εξαπάτησης των πολιτών, θέλει και από πάνω να παραστήσει τον τιμητή των πάντων.
Ο πολιτικός πρέπει να έχη το χάρισμα να βλέπη
πολύ πρωτύτερα αφ' όσον βλέπουν οι άλλοι.
Αν δεν έχει το χάρισμα αυτό είναι αδύνατον
να μην οδηγήσει την πατρίδα αυτό
εις συμφοράς και καταστροφή.
Ελ. Βενιζέλος
* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: