Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Απάντηση στην Ερώτηση για τη Μαυρολίμνη από τον Χρήστο Δήμα

0069




Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου-Περαχώρας «πετάει το μπαλάκι» το Υπουργείο Εσωτερικών στην απάντηση του, στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, με θέμα «είσπραξη των τελών ελλιμενισμού στο λιμάνι Μαυρολίμνης».


 Στην απάντηση του το Υπουργείο Εσωτερικών υπογραμμίζει πως μόλις πριν από λίγους μήνες έλαβε γνώση του θέματος από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ). Ο ΓΕΔΔ διαβίβασε την έγγραφη απάντηση του Δήμου Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων επί σχετικού ερωτήματος που απήυθυνε στο Δήμο, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατή εκμέρους του Δήμου η είσπραξη τελών ελλιμενισμού. Στη συνέχεια το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε έγγραφο γνωστοποιώντας το θέμα και ζητώντας ενημέρωση για τις ενέργειες που θα λάβουν ώστε να λυθεί το πρόβλημα, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, ως εποπτεύουσα υπηρεσία των ΟΤΑ και το Υπουργείο Ναυτιλίας και το ΓΕΔΔ. Τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου όσο και το Υπουργείο Ναυτιλίας ζήτησαν ενέργειες και απόψεις από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου-Περαχώρας. Παρά το γεγονός πως έχουν περάσει πάνω από 3 μήνες, μέχρι σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει λάβει κάποια απάντηση. Το ζήτημα όμως παραμένει ακόμη εν εξελίξει.
Πιο συγκεκριμένα η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών λέει τα εξής:
Το εν λόγω ζήτημα περιήλθε σε γνώση του Υπουργείου Εσωτερικών με το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΓΕΔΔ Φ. 370.13/11790/07-06-2013 έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ), ο οποίος διαβίβασε την έγγραφη απάντηση του Δήμου Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων επί σχετικού ερωτήματος που απηύθυνε στον ανωτέρω Δήμο, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατή εκ μέρους του η είσπραξη τελών ελλιμενισμού.
Το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, απέστειλε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 24123/19-07-2013 έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ως εποπτεύουσας υπηρεσίας των Ο.Τ.Α., κοινοποιούμενο στο συναρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου καθώς και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, γνωστοποιώντας αφενός το θέμα και αφετέρου ζητώντας ενημέρωση περί των λαμβανόμενων ενεργειών εκ μέρους της.
Εν συνεχεία, τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 2554/44562/20-08-2013 έγγραφο) όσο και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου (με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 8122.1/23/13/30-08-2013 έγγραφο) ζήτησαν ενέργειες και απόψεις από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου- Περαχώρας, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών να έχει λάβει σχετική ενημέρωση.
Ως εκ τούτου, το ζήτημα είναι εν εξελίξει και, μόλις περιέλθουν οι σχετικές απόψεις ή ενέργειες των αρμόδιων φορέων, θα επανέλθουμε με νεότερο έγγραφό μας.
Κατά τα λοιπά, αρμόδιο να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία είναι το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι συναποδέκτης της ερώτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: