Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Συνδυασμός «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»


Συνδυασμός «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 4
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά στην πόλη της Κορίνθου γίναμε μάρτυρες μιας αποτρόπαιης ενέργειας όπως είναι αυτή της θανάτωσης με δηλητήριο (φόλα) από ασυνείδητο (ους)  πέντε  αδέσποτων ζώων.
Οι ευθύνες των ιδιοκτητών που εγκαταλείπουν τα ζώα τους λόγω αδιαφορίας και προς αυτά αλλά και προς τους συμπολίτες τους, είναι δεδομένες.
Όμως πλέον οι ευθύνες κάθε Δήμου της χώρας είναι τεράστιες για την προστασία των αδέσποτων ζώων και κατά συνέπεια και των δημοτών τους από πιθανές επιθέσεις.
Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Νόμου 4039/2012 (Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό), οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και είναι υποχρεωμένοι σε συνεργασία με όμορους ή συνεργαζόμενους Δήμους ή φιλοζωικά σωματεία και απλούς εθελοντές, να ιδρύσουν και να λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων.
Οι ενέργειες της Δημοτικής αρχής της Κορίνθου για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος αλλά και την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Νομοθεσίας κατά τη γνώμη μας αμελητέες.
Η προσπάθεια ελέγχου μέσω του διαδικτύου που έγινε προκειμένου να διαπιστώσουμε τα ποσά που δαπανά ο Δήμος ως υποχρεούται για την υλοποίηση των εντελλομένων από το Νόμο 4039/2012 έπεσε στο κενό, αφού ο Δήμος μας μάλλον πιστεύει ότι δεν οφείλει να παρουσιάζει στους δημότες το πώς διαχειρίζεται τους πόρους που διαθέτει και δεν αναρτά στο διαδίκτυο τους προϋπολογισμούς και τα άλλα οικονομικά στοιχεία.
Ο επικεφαλής και τα μέλη της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ,
Καλούμε τον Δήμο Κορινθίων να εφαρμόσει επιτέλους τους Νόμους του κράτους και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει ο Νόμος 4039/2012.
Ζητάμε από την Ελληνική Αστυνομία να ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα ώστε οι δράστες αυτής της απάνθρωπης ενέργειας να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη.
Ζητάμε από τους δημότες του Δήμου μας να καταλάβουν ότι διαχείριση των κοινών δεν είναι η διοργάνωση λαμπρών και πολυέξοδων εορτών και τελετών όπως αυτές που παρακολουθούμε εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης στην προσπάθεια υφαρπαγής ψήφων, αλλά η ενασχόληση και με τα απλά καθημερινά που καθορίζουν όμως το επίπεδο πολιτισμού ενός λαού, μίας τοπικής κοινωνίας.
Και εμείς δεν έχουμε λόγο να μην πιστεύουμε ότι οι Δημότες του Δήμου Κορινθίων είναι μια έντονα ευαισθητοποιημένη τοπική κοινωνία με αρχές και τεράστια αποθέματα ήθους και ηθικής.
Γιαυτό λοιπόν θα αποδεχθεί και την βασική μας αρχή,
ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: