Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Φίλες και Φίλοι,


     Αποτελούμε μία ομάδα ή αν θέλετε πολλές ξεχωριστές μονάδες νέων, που αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.
     Η σφοδρή κοινωνικοοικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, έχει επηρεάσει αρνητικά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Η οικονομική ευρωστία του Δήμου ανήκει πλέον στο παρελθόν, ενώ η «βαριά» βιομηχανία της περιοχής (Τουρισμός, Εμπορία Νερού, Casino, Εστίαση), «αδυνατίζει» συνεχώς. Οι λάθος ή οι υπερβολικά αισιόδοξες πολιτικές των Δημοτικών Αρχών των τελευταίων ετών, οδηγούν τον τόπο μας στην παρακμή και ο Δήμος τείνει να σταθεροποιήσει φθίνουσα πορεία σε όλους τους τομείς.
     Το χρονικό διάστημα που διανύουμε, έχοντας μπει σε προεκλογική περίοδο, ακούμε τους υποψήφιους Δημάρχους και τις δημοτικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στο σχηματισμό δημοτικών συνδυασμών, να καλούν τη νεολαία να ενεργοποιηθεί και να ασχοληθεί με τα τοπικά κοινά.
     Αποδεχόμαστε την πρόσκληση, με διαφορετικό βέβαια τρόπο, καθώς επιθυμούμε να μη συνδεθεί η κίνηση αυτή με οποιονδήποτε υποψήφιο ή πολιτικό κόμμα. Πιστεύουμε ότι ο ρόλος των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν πρέπει να περιορίζεται σε μια συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των ίδιων δημοτικών συνδυασμών, με τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πρακτικές, που οδήγησαν το Δήμο στη σημερινή κατάσταση. Δεν οραματιζόμαστε τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των νέων στα κοινά, ως προεκλογικό τρικ για την έλξη ψήφων ή σημάδι δήθεν αλλαγής και ανανέωσης.
     Είναι απαραίτητο να μεταφερθεί το κυρίως θέμα της προεκλογικής συζήτησης, από την ανάδειξη των υποψηφίων Δημάρχων και τη μεταγραφολογία ή την εύρεση νέων Δημοτικών Συμβούλων, στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Μόνος στόχος μας είναι να δώσουμε βήμα ελεύθερης έκφρασης σε κάθε δημότη, μακριά από κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα. Να αποδείξουμε με διαφορετικούς όρους, ότι οι νέοι είναι ενεργοί πολίτες, αντιλαμβάνονται την κατάσταση, συζητούν, προβάλουν τα προβλήματα και καταθέτουν προτάσεις με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων.
     Για όλα τα παραπάνω, καλούμε τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν στον «Κύκλο Συναντήσεων Νεολαίας», σχετικά με το μέλλον του Δήμου μας.  Με τον όρο νέος δεν προσδιορίζουμε κατά ανάγκη την ηλικιακή ομάδα, αλλά όσους έχουν νέες αντιλήψεις, ιδέες και ανατρεπτικό τρόπο σκέψης. Όσους  θεωρούν αναγκαία την αλλαγή στα περισσότερα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου και αναζητούν ουσιαστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων των πολιτών. 
      Η θεματολογία, ο αριθμός και η διάρκεια των συναντήσεων θα καθοριστούν από τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους. Για την ανάλυση της εκάστοτε θεματικής ενότητας, θα προσπαθήσουμε να ακουστούν και γνώμες ειδικών, εκτός από τις απόψεις και το διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων. Επίσης, θα τεθούν προς συζήτηση θέματα μείζονος σημασίας, που εδώ και χρόνια αποτελούν ταμπού για την τοπική αυτοδιοίκηση.
     Ο κύκλος των συναντήσεων θα  ολοκληρωθεί, όταν εξαντληθεί  η θεματολογία που θα έχουν θέσει οι συμμετέχοντες. Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν οι προτάσεις και οι θέσεις των δημοτών, θα δημοσιευθούν και θα κατατεθούν στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και σε κάθε υποψήφιο.
     Ελπίζουμε ότι η συγκεκριμένη δράση της νεολαίας, θα αναδειχθεί σε έναν ώριμο κύκλο συναντήσεων, που θα λειτουργήσει ως πεδίο ουσιαστικού διαλόγου, πολιτικού πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης, για τα δημοτικά δρώμενα. Οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που τους απασχολούν, να εκφράσουν τη γνώμη τους και να προτείνουν λύσεις.
     Πιστεύουμε στη μαζική σας συμμετοχή, καθώς είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, παρά τα όσα μας χωρίζουν. Ο τόπος μας χρειάζεται ενωμένους και ενεργούς τώρα… στα δύσκολα.
     Θα σας ενημερώσουμε άμεσα με νέα ανακοίνωση για τον τόπο, την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής της πρώτης συνάντησης, από την οποία θα προκύψει και η θεματολογία του διαλόγου που θα ακολουθήσει.

Οι διοργανωτές των Συναντήσεων:
Ζαχαρίας Αγγιστριώτης
Παναγιώτης Αντώνακας
Έλενα Βακουφτσή
Μηνάς Γκίκας
Θάνος Θεοχάρης
Φωτεινή Θυμή
Ιωάννης Καπνιστής
Δημήτρης Θυμής
Βασίλης Κατσαμάκης
Χαράλαμπος Μαρινάκης
Δημήτρης Μπίμπος
Κωνσταντίνος Πρωτοπαππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: