Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ



ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ 


  ΕΞΩΔΙΚH ΔΗΛΩΣΗ,  ΟΧΛΗΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
(με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος)

1) Του μη κερδοσκοπικού οργανισμού με  την επωνυμία «ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Απόλλωνος αρ. 23Β και επροσωπείται νόμιμα.
2) Του Ιωάννη Αναγνωστοπούλου, επιχειρηματία, Βόννη Γερμανίας, Προέδρου και νομίμου εκπροσώπου του ανωτέρω υπό τον αριθμό 1) μη κερδοσκοπικού οργανισμού, διαμένοντος προσωρινά στο Π. Ψυχικό  Αττικής, επί της οδού Μουσών αρ. 14.

Π Ρ Ο Σ
1] Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο "ΜΕΓΚΑ ΤΣΑΝΕΛ" ("MEGA CHANNEL"), η οποία εδρεύει  στον Δήμο Αθηναίων,  επί της συμβολής της οδού Ρούσου 4 και της Λεωφόρου  Μεσογείων (Αμπελόκηποι), νόμιμα  εκπροσωπούμενη.
2] Τον Ιωάννη Πρετεντέρη, δημοσιογράφο, με επαγγελματική κατοικία, στον Δήμο Αθηναίων,  επί της συμβολής της οδού Ρούσου 4 και Λ. Μεσογείων (Αμπελόκηποι).


Ι.       1.1. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε:
α) την 24η Φεβρουαρίου του έτους 2014, μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel ιδιοκτησίας  της  α΄ εξ υμών - Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» (εφεξής καλούμενης «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.») και συγκεκριμένα από την εκπομπή - «Ανατροπή» του προστηθέντος  από την α΄ εξ υμών,  β΄ εξ υμών   Δημοσιογράφου, Ιωάννη Πρετεντέρη, ρεπορτάζ σε  σχέση με Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (Μ.Κ.Ο.), οι οποίοι παρουσιάστηκαν στην άνω εκπομπή ως καταχραστές επιδοτήσεων δοθεισών από το Ελληνικό Δημόσιο∙
β)  μεταξύ των άνω υπό την περίπτωση α)  μη κερδοσκοπικών Οργανισμών, περιλήφθηκε παρανόμως και ο πρώτος  εξ ημών - μη κερδοσκοπικός οργανισμός με  την επωνυμία «ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», του οποίου Πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος  τυγχάνω ο δεύτερος  εξ ημών
γ) ειδικότερα στην ανωτέρω  εκπομπή ο  πρώτος  εξ ημών παρουσιάστηκα από τον δεύτερο εξ υμών ψευδώς και απατηλώς ως ένας  Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ο οποίος δεν επιτέλεσα δήθεν τον ρόλο, για  τον οποίο συνεστήθην και ο οποίος δήθεν καταχράστηκα σημαντικό ποσό επιδοτήσεων και συγκεκριμένα  ποσό 1.600.000 ευρώ. Ειδικότερα, ενδεικτικώς και  μεταξύ άλλων ελέχθη:

«Ο Διορθόδοξος Σύνδεσμος Ο Απόστολος Παύλος, πως λέμε Δήμητρα, έχουμε και τον Παύλο, πήρε 1.600.000 διότι έχει αποστείλει στο εξωτερικό υλική βοήθεια άνω των 6.000 τόνων φάρμακα, τρόφιμα κ.λπ. και μέχρι εδώ λες καλά ρε παιδί μου έστειλαν φάρμακα τρόφιμα, αλλά και πνευματική τροφή πολλές δεκάδες εκατομμύρια σταυρουδάκια, εικόνες, προσευχητάρια σε διάφορα χρόνια και Ευαγγέλια εις τα σερβικά, ρουμανικά, γεωργιανά, ρωσικά, κουχούγια και σουαχίλι. Πέστε μου που μιλάνε τα κουχούγια, εαν μου πείτε που μιλάνε τα κουχούγια είμαι διατεθειμένος... Με ενημερώνει η Μυρτώ Λοβέρδου ότι Ο Απόστολος Παύλος τα πήρε αυτά το 2001-2002 δια τα κουχούγια και σουαχίλι.»

«Ο Διορθόδοξος Σύνδεσμος επίσης Ο Απόστολος Παύλος, ο ίδιος είναι, πήρε άλλες 40.000 για να κάνει χοιροτροφείο στο χωριό Nadaselu της Ρουμανίας. Δεν φτάνει που τους έστειλε στα Σουαχίλι τα Ευαγγέλια θέλησε να κάνει και χοιροτροφείο στη Ρουμανία. Δηλαδή μιλάμε για πολυσχιδέστατο…»


1.2. Ωστόσο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε και όπως σε κάθε περίπτωση οφείλατε όπως γνωρίζετε, αν ο β΄ εξ υμών – προστηθείς  της α΄ εξ υμών  εκτελούσατε  προσηκόντως  τις  υποχρεώσεις σας ως  δημοσιογράφου για ακριβή, πλήρη και ορθή ενημέρωση των θεατών της  άνω  τηλεοπτικής  εκπομπής σας:
α) ο  πρώτος  εξ ημών δεν έλαβα οιαδήποτε κρατική επιχορήγηση (επιδότηση), αλλά τουναντίον απορρίφθηκαν όλες οι υποβληθείσες από μέρους μου εμπεριστατωμένες προτάσεις και μελέτες, με  αποτέλεσμα συνεπεία  της εν λόγω ολιγωρίας του Ελληνικού Δημοσίου να παρέχω και επιτελώ επί σχεδόν δύο δεκαετίες ανεκτίμητης αξίας ανθρωπιστικό έργο εξ ιδίων πόρων, έχοντας συνδράμει πληθώρα ανθρώπων, όπως αντίστοιχη πληθώρα  ευχαριστήριων επιστολών αλλά και λοιπών αποδεικτικών εγγράφων πλήρως και δίχως αμφιβολία πιστοποιεί∙
β) ο πρώτος εξ ημών ουδέποτε καταχράστηκα οιοδήποτε ποσό, αλλά τουναντίον επιτέλεσα και ανέκαθεν επιτελώ τον υψηλό σκοπό, για τον οποίο συνεστήθην∙ και
γ) συνεπεία των ανωτέρω, άπαντα τα αποδοθέντα σε βάρος  του πρώτου εξ ημών στο πλαίσιο της άνω εκπομπής σας – «Ανατροπή»  της 24ης Φεβρουαρίου 2014 είναι όλως ανακριβή, συκοφαντικά και όλως προσβλητικά για  ημάς και για την άριστη και υποδειγματική δράση μας, η οποία ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπων.  

1.3. Επιπροσθέτως, όπως ομοίως  πολύ καλά γνωρίζετε, αντιδρώντας άμεσα  στην ανωτέρω αδικοπρακτική, παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά σας, η οποία έπληξε βαρύτατα την άριστη φήμη και τιμή μας, αποστείλαμε  στον β΄ εξ υμών την υπ’ αριθμόν πρωτ. 36/2014 επιστολή μας, στην οποία και παραπέμπουμε προς  αποφυγή επαναλήψεων και με την οποία μεταξύ άλλων: α) θέσαμε στη διάθεσή σας όλα τα  έγγραφα και στοιχεία, τα  οποία οφείλατε όπως έχετε διερευνήσει πριν την εκδήλωση της άνω αδικοπρακτικής  συμπεριφοράς σας σε βάρος μας∙ και β) σας καλέσαμε όπως μας δώσετε  τη δυνατότητα να συμμετέχουμε  άμεσα στην άνω εκπομπή σας «Ανατροπή» προς αποκατάσταση  της αλήθειας και της από υπαιτιότητά σας σφοδρότατα πληγείσας  εικόνας, τιμής και υπόληψής μας. Ωστόσο, υμείς ενεργώντας όλως προκλητικώς και πρόδηλα μεθοδευμένα, κωφεύσατε και  σε αυτήν την κατατείνουσα στην ανάδειξη  της αλήθειας πρόσκλησή μας.

ΙΙ.    Επειδή το περιεχόμενο της  ανωτέρω εκπομπής σας – «Ανατροπή» της  24.02.2014 είναι όλως προσβλητικό και συκοφαντικό για ημάς, και διαλαμβάνει όλως περιπαικτικό και προσβλητικό ύφος του  β΄ εξ υμών σε βάρος  του α΄ εξ ημών, ως  επίσης και όλως  αναληθείς δηλώσεις του β΄ εξ υμών, στις οποίες προέβητε δολίως και οι  οποίες είναι ικανές να βλάψουν - και πράγματι έβλαψαν - σοβαρά την τιμή και την υπόληψή μας.
Επειδή η προσβολή της προσωπικότητάς μας είναι παράνομη και υπαίτια, δια της άνω δε εκπομπής σας παραβιάσατε σφόδρα  το καθήκον αληθείας και τις απορρέουσες από την κείμενη νομοθεσία υποχρεώσεις σας για αντικειμενική, αμερόληπτη και ακριβή ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού και για αποχή από την προσβολή  της προσωπικότητας μας.
Επειδή για τους λόγους αυτούς, ο δεύτερος από εσάς ευθύνεται κατά νόμον απέναντί μας.
Επειδή, επιπλέον του δεύτερου από εσάς, ευθύνεται κατά νόμον απέναντί μας αντικειμενικά και η πρώτη από εσάς, λόγω της υποκειμενικής ευθύνης του δεύτερου από εσάς.
Επειδή από την  ανωτέρω εκπομπή σας και τους περιεχόμενους σε αυτήν όλως  ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς υπέστημεν τεράστια ηθική βλάβη.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
1ον] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εντόνως για  την ως άνω παράνομη, υπαίτια, άκρως κακόπιστη και μεθοδευμένη συμπεριφορά σας  και  για  τα  κίνητρα και  τους λόγους που   υποκίνησαν  την εκδήλωση αυτής.
2ον] ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ και δια του παρόντος όπως συμμετάσχουμε άμεσα στην άνω μεταδιδόμενη από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel ιδιοκτησίας  της α΄ εξ υμών  εκπομπή του β΄εξ υμών– «Ανατροπή», για  την ισότητα των όπλων, ήτοι προκειμένου να  αναδείξουμε στο πλαίσιο αυτής ποια είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ σε σχέση με τα  όσα όλως ανακριβώς και συκοφαντικώς προσάψατε σε βάρος μας και να θέσουμε  υπόψιν κάθε ενδιαφερόμενου όλα τα έγγραφα και στοιχεία  που πιστοποιούν  και  αποδεικνύουν αυτήν.
3ον] ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ  ΡΗΤΩΣ να  ασκήσουμε  ενώπιον  των αρμοδίων Δικαστηρίων και Αρχών κατά παντός κατά  νόμον υπευθύνου όλα  τα  νόμιμα  δικαιώματά  μας, στρεφόμενοι και κατά παντός άλλου πλέον των ανωτέρω, υπεύθυνου κατά τον νόμον και ίδιως Ν.1178/1981 και Ν.2328/1995 προσώπου, τα οποία απορρέουν από την ως άνω πρόδηλα άκρως κακόπιστη, αδικοπρακτική, παράνομη, υπαίτια και ποινικώς κολάσιμη συμπεριφορά που εκδηλώθηκε σε βάρος μας και να αξιώσουμε νομίμως την πλήρη  αποκατάσταση της ηθικής βλάβης και  της ζημίας, την  οποία υπέστημεν εκ της  ως   άνω αιτίας.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται όπως επιδώσει την παρούσα προς έκαστο εκ των προσώπων  προς  τα οποία απευθύνεται, προς γνώση εκάστου εξ  αυτών και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφων αυτήν ολόκληρη στην οικεία έκθεση επιδόσεως.

  Οι εξωδίκως δηλούντες, καλούντες &  διαμαρτυρόμενοι

 Αθήνα, 14 Μαρτίου 2014

1) Για τον  μη κερδοσκοπικό Οργανισμό με  την επωνυμία  
   «ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»



       2) Ιωάννης Αναγνωστόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: