Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ!



  Δημήτρης Αγγελόπουλος-Έλενα Βακουφτσή-Φαίη Θυμής




Επιμέλεια: Γιάννης Β. Καραπανάγο

Ο Κύκλος Συναντήσεων Νεολαίας του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή, 6 Απριλίου 2014. 
Ο εποικοδομητικός διάλογος στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού και οι καίριες τοποθετήσεις ήταν
τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και της 4ης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου ΄΄ΜΑΝΤΑΣ΄΄.    
                             
Δημήτρης Μακρίδης
Βασικά θέματα, που συζητήθηκαν κατά την 4η συνάντηση, η ταυτότητα του Δήμου και οι γενικότερες προοπτικές ανάπτυξής του.
Για δύο μήνες, η νεολαία βρέθηκε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, συζητώντας τα θέματα που απασχολούν το Δήμο μας. 
Μαριλένα Σούκουλη
Τελικά αποδείχτηκε ότι η συγκεκριμένη δράση της νεολαίας αναδείχθηκε ως ένα βήμα ουσιαστικής, μεστής και εμπεριστατωμένης ελεύθερης έκφρασης, για τα δημοτικά δρώμενα και ευκαιρία για την υποβολή πληθώρας προτάσεων, οι οποίες, αφού αξιολογηθούν και ταξινομηθούν, θεωρείται βέβαιο ότι μπορούν να συμβάλουν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων του.       
Γιάννης Κακούρος
Το αποτέλεσμα αυτό διέψευσε κατηγορηματικά μία μερίδα της κοινής γνώμης, η οποία αρχικά αντιμετώπισε επιφυλακτικά την πρωτοβουλία της νεολαίας και έδωσε πειστικές απαντήσεις στα ερωτηματικά δημοτών σχετικά με την ανιδιοτέλεια των προθέσεων των διοργανωτών και την απουσία οποιασδήποτε προεκλογικής σκοπιμότητας.
Δημήτρης Θυμής στο βήμα
Οι διοργανωτές, με τη στάση και το λόγο τους, κατέστησαν σαφές ότι αποτελούν δεξαμενή σκέψης και όχι δεξαμενή άντλησης υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ότι παράγουν πολιτική και ότι δεν ΄΄κάνουν΄΄ πολιτική και το κυριότερο τόνισαν προς κάθε κατεύθυνση πως ʽʽ Όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμεʼʼ την ανάπτυξη του Δήμου μας. 
Ο Γιώργος Μαρίνης στο βήμα
Οι νέοι και οι νέες, που διακρίνονται για το όραμα και τον ενθουσιασμό τους, έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να σχεδιάζουν το μέλλον τους γιατί αξίζουν ένα καλύτερο αύριο, από κοινού με όσες και όσους αισθάνονται νέοι και θέτουν τις εμπειρίες τους στη διάθεση των νέων αυτών ανθρώπων.
Ζάχος Αγγιστριώτης
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος, με υποδειγματικό τρόπο, σε συνεργασία με την κα Έλενα Βακουφτσή, η οποία αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της 3ης συνάντησης και την κα Φαίη Θυμή.                                 
Χρήστος Ντούσικος
Στην εκδήλωση παρόντες οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Δέδες και Γιάννης Κακούρος, ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Δημήτρης Μακρίδης, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του Νομού Κορινθίας κ. Μαριλένα Σούκουλη, οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Γιωτάκης, Γιώργος Γκιώνης και Τάσος Ροντζώκος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Γαστρονομίας Εστίασης και Συμποσίου του Νομού Κορινθίας κ. Χρήστος Ντούσικος και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λίμνης Ηραίου κ. Παναγιώτης Θώδης.
Ο Παναγιώτης Θώδης στο βήμα
Αρχικά ο κ. Δημήτρης Μακρίδης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα έργα που έχουν προταθεί, για τις τέσσερις μελέτες που έχουν ενταχτεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και για το νέο πολεοδομικό κανονισμό, ενώ ο κ. Κακούρος αναφέρθηκε συνοπτικά στις εξελίξεις της ενδεχόμενης διαδικασίας μετατροπής του Καζίνο, από κοινοπραξία σε ανώνυμη εταιρεία, καθώς και στον οδικό κόμβο του κολυμβητηρίου.         
                                     
Γιάννης Ανδρέου
Ακολούθως έλαβαν το λόγο, κατά σειρά, η κ. Σούκουλη, οι κ.κ. Θάνος Αγγιστριώτης, Δημήτρης Θυμής, Γιώργος Μαρίνης, Παναγιώτης Θώδης, Θάνος Θεοχάρης, Χρήστος Ντούσικος, Γιάννης Ανδρέου, Δημήτρης Γλυκοφρύδης, ο συντάκτης του παρόντος, η κα Μαρία Μελέτη, οι κ.κ. Γιώργος Γκιώνης, Αθανάσιος Στυλιανού και Γιώργος Φύττας, καθώς και η κ. Μαρία Λάμπρου. 
                                      
Δημήτρης Γλυκοφρύδης
Εντυπωσιακός ήταν ο λόγος του κ. Φύττα, ο οποίος πρότεινε τη συνεργασία μονάδας μηχανικού του στρατού με το Δήμο για την κατασκευή έργων. 
                                          
Γιώργος Φύττας
Όσες και όσοι τοποθετήθηκαν κατέστησαν σαφές ότι η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία των νέων μόνο θετικά αποτελέσματα θα μπορούσε να έχει για το Δήμο μας. Πολύ δε περισσότερο εάν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της νεολαίας ληφθούν υπόψη από τη νέα Δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.                                           
Μαρία Μελέτη
Για την ταυτότητα του Δήμου και τις γενικότερες προοπτικές ανάπτυξης του οι ομιλητές υπογράμμισαν πως θέλουμε ένα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, όπως προσδιορίστηκε και από τις προτάσεις της νεολαίας, που έμπρακτα να δείχνει το πραγματικό του ενδιαφέρον για το δημότη και την καθημερινότητά του, δημοκρατικό, δίνοντας προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική, στην αλληλεγγύη και στον εθελοντισμό, ενώ ο τουρισμός, η χρηματοδότηση από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, η ισομερής ανάπτυξη και προβολή όλων των περιοχών του Δήμου, η δημιουργία ʽʽΚέντρουʼʼ πόλης στο Λουτράκι, οι επενδύσεις στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, η αγροτική ανάπτυξη, η αξιοποίηση-εκμετάλλευση υπαρχόντων δημοτικών κτιρίων και η αξιοκρατία, με την τοποθέτηση κατάλληλων προσώπων στις κατάλληλες θέσεις, θα μπορούσαν, μεταξύ των άλλων, να συμβάλουν στην ανάπτυξή του.                                             
Γιώργος Γκιώνης
Όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, προτίθενται να λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης, προς τη νέα δημοτική αρχή, για την υλοποίηση των προτάσεων τους.      
                                   
Θανάσης Στυλιανού
Επιπλέον, ανήγγειλαν ότι, μετά το Πάσχα, θα προσκληθούν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι για να τοποθετηθούν πάνω στα συμπεράσματα και στις προτάσεις της ημερίδας.  
                                   
Θάνος Θεοχάρης στο βήμα
Φυσικά, μια τέτοια εκδήλωση, αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: