Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Με την Λαϊκή Συσπείρωση ο Πάντζος Παναγιώτης



Βιογραφικό Σημείωμα Υποψ. Δημοτικού Συμβούλου Πάντζος Παναγιώτης
Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων
Λαϊκή Συσπείρωση


Γεννήθηκα στην Κόρινθο τον Σεπτέμβρη του 1981. Μεγάλωσα και έζησα κυρίως στο Λουτράκι, αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως τη Ρόδο και τη Ξάνθη, λόγω του επαγγέλματος του πατέρα μου. Αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου το 1999. Σπούδασα στην Αθήνα και έλαβα το πτυχίο του Εκπαιδευτικού Μηχανολόγου Μηχανικού από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης το 2006. Επιστρέφοντας στο αγαπημένο μου νησί, τη Ρόδο, όχι ως μαθητής δημοτικού αυτή τη φορά, αλλά ως φοιτητής απέκτησα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με χρήση Νέων Τεχνολογιών του Π.Τ.Δ.Ε, του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 2007. Σήμερα, είμαι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας των σπουδών μου εργάστηκα ως εκπαιδευτής και επιτηρητής εκμάθησης Η/Υ, τόσο σε παιδικά όσο και σε τμήματα ενηλίκων σε διάφορα εκπαιδευτικά κέντρα στην Αθήνα. Από το 2011 διδάσκω παιδαγωγικά μαθήματα στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και αυτή τη περίοδο διδάσκω σε Δημόσιο ΙΕΚ. Επίσης, διατελώ πάρεδρο μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου δρούσα, ως μέλος και υποψήφιος πλάι στην Πανσπουδαστική (ΠΚΣ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ), καθώς και ως πρώτο εκλεγμένο μέλος μεταξύ των μεταπτυχιακών φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος στη Ρόδο. Είναι γεγονός ότι, οι εμπειρίες και τα βιώματα της ζωής δε μου άφησαν περιθώρια πολιτικής επιλογής πέρα από τη δράση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ήταν καθήκον ως προς τον εαυτό μου, αλλά πολύ περισσότερο ανάγκη για τους μαθητές και τη νεολαία που θα υπηρετούσα στο μέλλον.
Ποτέ μου δεν πίστεψα στο «Νέο» Σχολείο και στο «Πρώτα, ο μαθητής» εκ των άνω με στοιβαγμένα παιδιά μέσα σε κοντέινερ, όπως γίνεται στα σχολεία του Λουτρακίου που με θλίψη παρατηρώ εδώ και αρκετά χρόνια. Η οικονομία είναι συνυφασμένη με την πολιτική, όπως και ότι η εκπαίδευση δεν είναι ουδέτερη αλλά πράξη πολιτική. Όποιος προσπαθεί να τα διαχωρίσει, φαντάζομαι, θα είναι υποστηρικτής και του ότι η πείνα των μαθητών είναι «φυσικό» φαινόμενο. Ως πολίτες δεν μπορούμε να αποποιηθούμε την ευθύνη για το πρόβλημα της δημοκρατίας στην κοινωνία μας.
Ως υποψήφιος σύμβουλος για το δήμο μας, με τη Λαϊκή Συσπείρωση και με σήμα το γαρύφαλλο, θα είναι μεγάλη χαρά να βρεθούμε με τις νέες και τους νέους, τους άνεργους, τους πολίτες και τους εκπαιδευτικούς που αγαπώ του δήμου μας στην προσπάθεια που κάνω για την ποιοτική αναβάθμιση του τόπου που μεγάλωσα, σε μια τέτοια προοδευτική και ριζοσπαστική κατεύθυνση που θα μπορεί να εδραιωθεί ένα συνεκτικό πλαίσιο πάλης που θα συνδυάζει τις βασικές σύγχρονες ανάγκες στη μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό και στην εργασία με τα ιδιαίτερα ζητήματα της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: