Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Είναι η σχέση σας αρμονική;


armoniki












Όταν είμαστε στην αρχή μιας σχέσης και ο έρωτας και ο ενθουσιασμός μας έχουν 


κατακλείσει όλα φαίνονται ιδανικά στην σχέση μας. Ακόμα κι αν οι δύο άνθρωποι που έχουν σχέση δεν δείχνουν τα συναισθήματά τους με όμοιο τρόπο και έχουν ουσιαστικές διαφορές το πάθος που υπάρχει στην αρχή κάθε σχέσης κάνει αυτά τα προβλήματα απαρατήρητα. Αλλά υπάρχουν αρκετά ζευγάρια που ζουν μια ευτυχισμένη σχέση, ακόμη και μετά από πολλά χρόνια που είναι μαζί. Υπάρχουν 4 «σήματα» που δείχνουν πόσο καλή είναι η σχέση σας ακόμη και αν έχουν περάσει χρόνια.
Τα 4 χαρακτηριστικά μιας αρμονικής σχέσης:
1. Άγγιγμα
Το να αγγίζεις κάποιον είναι συνήθως ένα σημάδι οικειότητας. Τα ζευγάρια που αγγίζουν συχνά ο ένας τον άλλον σε δημόσιο χώρο -είτε κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, είτε με ένα φιλί, είτε με μια αγκαλιά – δείχνουν πως είναι καλά μαζί. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, τους ανθρώπους που αγαπάμε είμαστε πιο πρόθυμοι να τους αγγίξουμε αλλά και να μας αγγίξουν.
2. Αναζητώντας ο ένας τον άλλον
Τα άτομα που αγαπιούνται αναζητούν συχνά την αμοιβαία επαφή με τα μάτια. Κοιτώντας ο ένας τον άλλον μέσα στο πλήθος σε μια μεγαλύτερη απόσταση, για παράδειγμα, ή ακόμα και σε ένα γεύμα που το μόνο εμπόδιο ανάμεσα τους είναι το τραπέζι τα μάτια τους ψάχνουν να ανταλλάξουν βλέμματα. Όταν αγαπάς κάποιον θέλεις να τον κοιτάζεις.
3. Συζήτηση
Αρκετά ζευγάρια δεν έχουν τι να πουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Το να συμφωνήσουν στα λεγόμενα μιας συζήτησης δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, αφού αυτό που είναι σημαντικό είναι να υπάρξει συζήτηση. Σε αρμονικές σχέσεις βλέπουμε η συζήτηση να διατηρείται παρά το πέρασμα του καιρού. Η συζήτηση με τον άλλον δείχνει ενδιαφέρον και θέληση να επικοινωνήσεις μαζί του. Όταν αγαπάς κάποιον θέλεις να του μιλήσεις και να σου μιλήσει.
4. Γελάστε παρέα
Το να γελάς και να διασκεδάζεις με το άτομο που έχεις σχέση είναι πάρα πολύ όμορφο. Το γέλιο είναι ένα σημάδι της αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης μέσα στο ζευγάρι. Συχνά οι ερωτευμένοι χαμογελούν ο ένας στον άλλον χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο και αυτό αντανακλά την αρμονία της σχέσης τους. Όταν αγαπάς κάποιον θες να τον βλέπεις να γελάει.
Αν έχετε μια σχέση που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά σημαίνει πως τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Κάθε σχέση θέλει προσπάθεια, δουλειά, πίστη και από τους δύο για να είναι πάντα αρμονική.

Η μόνη δύναμη, η μόνη αξία, η μοναδική αξιοπρέπεια: να σ’ αγαπάνε.
Charles Péguy
Βιβλιογραφία: Διατηρήστε ζωντανή τη σχέση σας, Nick Duffell – Helena Lovendal,

Δεν υπάρχουν σχόλια: