Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνησε ο διεθνής αγώνας δρόμου «Σπάρταθλον 2014» 3 BINTEO ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ

Ξεκίνησε ο διεθνής αγώνας δρόμου «Σπάρταθλον 2014»

E
Με τη συμμετοχή 380 αθλητών και αθλητριών από 42 χώρες και κάτω από ένα βροχερό Αττικό


ουρανό ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά, ο διεθνής αγώνας δρόμου υπεραποστάσεως «Σπάρταθλον 2014», που διεξάγεται σήμερα και αύριο, στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, απόστασης 246 χιλιομέτρων.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 7 στην Ακρόπολη, μπροστά από το Ηρώδειο. Οι πρώτοι αθλητές αναμένεται να τερματίσουν μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα, στη Σπάρτη, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Εκπρόσωποι των δήμων Αθήνας και Σπάρτης βρέθηκαν από το πρωί της Παρασκευής στην εκκίνηση. Παράλληλα, η Σπάρτη προετοιμάζεται για την υποδοχή των Σπαρταθλητών και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου, έχει ετοιμάσει εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης για το Σάββατο το βράδυ, όπου θα γίνει η απονομή στους αθλητές και στις αθλήτριες.

Έπαθλο για τους αθλητές που θα τερματίσουν στην Σπάρτη, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, είναι ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα, που θα τους προσφέρουν η Δημοτική Αρχή της Σπάρτης και ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Σπάρταθλον Παναγιώτης Τσιακίρης.

Και φέτος παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον από τα διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, για να καλύψουν από κοντά το «32ο Σπάρταθλον». Ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα αρκετά ξένα ραδιοτηλεοπτικά συνεργεία και προβάλουν τον αγώνα σε όλο τον κόσμο.

Η διοργάνωση του θεσμού πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.





Ο δεύτερος αθλητής που φθάνει στον Ισθμό


Δεν υπάρχουν σχόλια: