Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 74 ετών ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Κίελ,


που ενσάρκωσε στην ταινία «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» δίπλα στον Ρότζερ Μουρ, τον χαρακτήρα του «Σαγόνια».
Σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Κέλι Σάντσες, ο Κίελ πέθανε την Τετάρτη σε νοσοκομείο του Φρέσνο, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την αιτία θανάτου, επικαλούμενη το ιατρικό απόρρητο του ασθενούς.
Ο γιγαντόσωμος επιβλητικός Κίελ με ύψος περίπου 2,20 μέτρα ήταν ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους κακοποιούς στην ιστορία των ταινιών του πράκτορα 007, παίζοντας το 1977 στη μεγάλη επιτυχία « Η κατάσκοπος που με αγάπησε» και στο «Moonraker» του 1979 και τις δυο φορές στο πλευρό του Ρότζερ Μουρ.
«Ήταν ένας πολύ πιστός φίλος και πελάτηw για πάνω από 35 χρόνια, ένας καταπληκτικός σύζυγος και πατέρας. Δεν ήταν μόνο ένας γίγαντας ηθοποιός, αλλά και ένας γίγαντας άνθρωπος», δήλωσε ο Στιβ Στίβενς ατζέντης του Κίελ.
Ο ίδιος είπε ότι ο ηθοποιός είχε αποτραβηχτεί από την υποκριτική εξαιτίας ενός ατυχήματος με φορτηγό πριν από μερικά χρόνια που του προκάλεσε δυσκολίες στο περπάτημα. Παρέμεινε όμως ενεργός στο «κύκλωμα» των φανατικών οπαδών του Τζέιμς Μποντ υπογράφοντας χιλιάδες αυτόγραφα.