Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ευρωπαϊκό Κύπελλο/Μεσογειακό Πρωτάθλημα Τριάθλου Εξαιρετικές συνθήκες-οργανωτική πληρότητα για τους σπουδαίους αγώνες




 

 

Με τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουτράκι, άνοιξε ουσιαστικά η αυλαία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου/Μεσογειακού Πρωταθλήματος τριάθλου που θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στην λουτρόπολη της Κορινθίας.
Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν οι Αλέξης Μακρόπουλος, διευθυντής αγωνιστικού, ο MiguelAlejandroFernandezVazquez, τεχνικός επιτετραμένος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τριάθλου, ο Νοτιοαφρικανός αθλητής και ένας από τους διεκδικητές του χρυσού μεταλλίου, TravisJohnston αλλά και η Αγγελική Θωμά, αθλήτρια και βοηθός του Vazquez στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Όλοι εξήραν τη δουλειά που έχει κάνει η οργανωτική επιτροπή όλο αυτόν τον καιρό, αναφέρθηκαν στις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή ειδικά και εποχή και εξέφρασαν την ελπίδα για αγώνες υψηλού επιπέδου που θα αποτελέσουν προάγγελο για μια ακόμη μεγαλύτερη αγωνιστική εκδήλωση του τριάθλου τα προσεχή χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
Οι δηλώσεις:
Αλέξης Μακρόπουλος (διευθυντής αγωνιστικού): «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση τριάθλου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Είναι σημαντικό ότι η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από τους δήμους που εμπλέκονται στον αγώνα, αλλά και από τους τοπικούς φορείς. Ελάχιστες φορές ένας τόσο σημαντικός αγώνας συνδέει δύο πόλεις. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος 150 αθλητές και αθλήτριες από 22 χώρες. Πρόκειται για έναν αγώνα που βοηθάει στην περαιτέρω προβολή της περιοχής μας, η οποία ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου προσφέρεται για αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου. Τόσο οι συνθήκες θάλασσας, η θερμοκρασία αλλά και οι γενικότερες ανέσες που προσφέρει η περιοχή, ενδείκνυται γι` αυτούς τους σπουδαίους αγώνες. Επιθυμία μας είναι να αποτελέσει θεσμό κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Το Λουτράκι αποτελεί εξαιρετικό προορισμό για τρίαθλο»
MiguelAlejandroFernandezVazquez (τεχνικός επιτετραμένος ΕΤU): «Διαπιστώνω με χαρά ότι έχει γίνει σπουδαία δουλειά στην περιοχή. Είμαι βέβαιος ότι θα χαρούμε τη διεξαγωγή σπουδαίων αγώνων και ελπίζω ότι όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μεγάλες επιδόσεις».
TravisJohnston (Ν. Αφρική, αθλητής): «Αποτελεί μεγάλο προνόμιο για εμένα να μπορώ να μετάσχω στους αγώνες που διοργανώνονται σε αυτή την ωραία χώρα, την οποία επισκέπτομαι για πρώτη φορά. Νοιώθω τυχερός που μπορώ να αγωνιστώ σε μια περιοχή με τόσο σπουδαία υποδομή για τους τριαθλητές. Χαίρομαι γιατί οι συνθήκες είναι εξαιρετικές, η θάλασσα γλυκιά και ο καιρός ιδανικός για αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου».
Αγγελική Θωμά (αθλήτρια, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία): «Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά οργανωτικά. Οι διαδρομές που ήδη επισκεφθήκαμε, αλλά και οι συνθήκες είναι ιδανικές. Η θάλασσα είναι φιλική, ο χώρος των αλλαγών άπλετος, ενώ και οι ποδηλάτες θα μπορέσουν να διατρέξουν τα χιλιόμετρα, σε μία επίπεδη άσφαλτο που  είναι σε καλή κατάσταση. Ενδιαφέρουσα εικόνα θα είναι αυτή των αθλητών να αγωνίζονται και να περνούν από τη γέφυρα του Ισθμού». 
Να θυμίσουμε ότι η διοργάνωση θα εκκινήσει στις 9:30 το πρωί της Κυριακής με το αγώνισμα της κολύμβησης (750μ.). Θα ακολουθήσει η ποδηλασία στη κεντρική λεωφόρο του Λουτρακίου συνολικής απόστασης 20.1 χιλιομέτρων και θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα δρόμου (5χλμ.) που θα τερματίσει περίπου 2.5-3 ώρες αργότερα στη κεντρική πλατεία της Κορίνθου. Το Loutraki ETU Triathlon European Cup & Mediterranean Championship πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων και το Δήμο Κορινθίων. Επίσημοι υποστηρικτές είναι ο Τουριστικός οργανισμός ανάπτυξης και προβολής Λουτρακίου (LTO), η Μυθική Πελοπόννησος, η Ελληνική Αστυνομία Κορίνθου, το Λιμενικό Σώμα Λουτρακίου, το Πυροσβεστικό Σώμα Κορίνθου και η Ολυμπία Οδός.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Για περισσότερες πληροφορίες:
T: +30 27440 23999, 66860, F: +30 27440 26930
E: info@ triathlon1.netU: www.triathlon1.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: