Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΙΣΣΙΑ - ΜΑΥΡΟΛΙΜΝΗ

.
Ξεκινάει σήμερα συντεταγμένα και σύννομα με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πρασίνου - Καθαριότητας Σωτήρη Πέρρα, καθώς επίσης και με την προσθήκη πάρα πολλών εθελοντών ο καθαρισμός των πεύκων εκατέρωθεν του κοινοτικού δρόμου Πισσίων - Σχίνου,


 δεδομένου ότι ο δρόμος έχει να καθαρισθεί σε ολόκληρη τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής του τεράστιου τίποτα, που κατάφερε να αδρανοποιήσει ακόμα και τον εθελοντισμό!
Ειρήσθω εν παρόδω της ίδιας ανάγκης χρήζουν κι όλοι οι κοινοτικοί δρόμοι στα βορειοδυτικά του δήμου, όπου τα πεύκα που έχουν φυτρώσει στο δρόμο, αποτελούν «δαδί αναμμένο» να γίνει αυτός ο σπάνιος φυσικός πλούτος παρανάλωμα του πυρός. Επισημαίνεται ότι και η Σχολή Μηχανικού έχει πρόθεση να διαθέσει μηχάνημα με την προϋπόθεση ότι θα καλύπτονται από το δήμο Λουτρακίου οι δαπάνες καυσίμων. Κυρίαρχα η δουλειά του μηχανήματος θα είναι να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον κι όχι όπως έγινε επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής του τεράστιου τίποτα, ιδιωτική περιουσία δημοτικού συμβούλου, που δήθεν υπηρετούσε το δημοτικό συμφέρον.
Στην προσπάθεια που θα ξεκινήσει συντεταγμένα σήμερα για την προστασία του φυσικού πλούτου του τόπου και του οικοσυστήματος των Γερανείων έχουν ληφθεί οι απαιτούμενες άδειες από το δασαρχείο μετά από πρωτοβουλία του Σωτήρη Πέρρα, ενώ έχει προγραμματίσει να μετακινηθούν στη περιοχή τα απαιτούμενα μηχανήματα και οχήματα αποκομιδής των κλαδιών, όπως άλλωστε προβλέπει και θέτει ως προϋπόθεση το δασαρχείο, προκειμένου να εκδώσει την σχετική άδεια, που παρελήφθη στα μέσα Νοεμβρίου.
Τις προηγούμενες ημέρες η υπηρεσία Πρασίνου - Καθαριότητας προχώρησε σε κάποιους πρώτους καθαρισμούς μεταξύ Μαυρολίμνης - Βαμβακιών, στο πλαίσιο καθαρισμού του κοινοτικού δρόμου Πίσσια - Μαυρολίμνη στα όρια του δήμου Λουτρακίου. Οι εργασίες σήμερα θα ξεκινήσουν από τα Πίσσια και οι ομάδες θα κατεβαίνουν προς το Σχίνο, με τις εργασίες να συνεχισθούν και τα προσεχή διήμερα Παρασκευής και Σαββάτου μέχρι την ολοκλήρωση του καθαρισμού.
Η προηγούμενη απόπειρα που δημοσιοποιήθηκε ότι πρόκειται να γίνει, όπως αποδεικνύεται ήταν «φωτοβολίδα», δεν είχε άδειες και στηριζόταν σε μια παλαιά άδεια που είχε λήξει, ενώ με τη ληγμένη άδεια παρανόμως είχαν κοπεί δένδρα μεταξύ Σχίνου - Βαμβακιών και το δασαρχείο αναζητούσε για το δράστη.
Όσον αφορά την ματαίωση του δήθεν καθαρισμού που ανεγράφη την Δευτέρα εκ παραδρομής ανεγράφη ότι είχαν εμπλακεί ο πρόεδρος της Κοινότητας Πισίων - Σχίνου και ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σχίνου.
loutraki press

Δεν υπάρχουν σχόλια: