Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Βίντεο ντοκουμέντο στιγμές μετά την φονική καραμπόλα - Συγκλονίζει ο πατέρας της νεαρής Ιωάννας που "χάθηκε" στην άσφαλτο - Το ζευγάρι που έσωσε ζω

Θρήνος για την 28χρονη Ιωάννα που έχασε την ζωή της στην καραμπόλα


- Ένα βίντεο ντοκουμένο αποτυπώνει τα δραματικά δευτερόλεπτα μετά την καραμπόλα στην εθνική οδό
- Συντετριμμένος ο πατέρας της 27χρονης Ιωάννας Γιαννακοπούλου, μιλά για τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε από όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του "αγγέλου του"
- Το ζευγάρι που γλίτωσε την τελευταία στιγμή και ψύχραιμα έσωσε δεκάδες ζωές


Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega και αποτυπώνει τα δραματικά δευτερόλεπτα μετά την φονική σύγκρουση δεκάδων αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο 61ο χιλιόμετρο στο ύψος του Σχηματαρίου.
Click4more: Νέες φωτογραφίες από την φονική καραμπόλα στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας - Τι λέει η Νέα Οδός για το δυστύχημα
Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, Αυτοκίνητα μοιάζουν φτιαγμένα από πλαστελίνη, διαλυμένα μετά τις αλλεπάλληλες συγκρούσεις, με τους ανθρώπους να προσπαθούν να αντιληφθούν τι έχει συμβεί και τις σειρήνες των ασθενοφόρων να "ουρλιάζουν", συνθέτοντας ένα σκηνικό τρόμου.

Μέσα στα αυτοκίνητα υπάρχουν εγκλωβισμένοι επιβάτες και οι διασώστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βγουν όλοι σώοι από τα αυτοκίνητά τους...

Συντετριμμένος ο πατέρας της Ιωάννας


Ο πατέρας της πανέμορφης κοπέλας, που χάθηκε τόσο άδικα, μίλησε στην τηλεόραση του Alpha, λέγοντας πως το μόνο που γνωρίζει είναι πως η κόρη του βρισκόταν στο τελευταίο αυτοκίνητο.



"Το μόνο που με πληροφόρησαν όταν πέρασα από την Τροχαία, είναι ότι ήταν τελευταίο αυτοκίνητο. Ήταν σε ένα άσπρο αυτοκίνητο η κόρη μου και πήγαινε Αθήνα. Ήταν τελευταίο στη σειρά, τίποτα άλλο δεν ξέρω", λέει με τον πόνο να είναι ζωγραφισμένος στα μάτια του...

"Και οι δύο επιβαίνοντες ήταν τραυματισμένοι, η κόρη μου ήταν πίσω και χάθηκε...", συμπληρώνει ο πατέρας της Ιωάννας Γιαννακοπούλου.

Ήρωες στην τραγωδία


Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η ιστορία ενός ζευγαριού που έδρασε με απόλυτη ψυχραιμία μέσα στο χάος της εθνικής οδού και κυριολεκτικά έσωσε ζωές.



Όπως αναφέρουν στην κάμερα του Alpha, αντιλήφθηκαν πως το αυτοκίνητο δεν "υπακούσε" και βγήκαν για να σωθούν, αφού κατάλαβαν πως άλλα αυτοκίνητα θα έπεφταν από πίσω τους.

Όταν βγήκαν και αφού κυριαρχούσε πανικός, εκείνοι κατάφεραν να παραμείνουν ψύχραιμοι και αμέσως έκαναν νοήματα στους επερχόμενους οδηγούς, ούτως ώστε να αντιληφθούν τι συνέβαινε και να προσπαθήσουν να σταματήσουν.

"Ήταν τρομακτικό το θέαμα. Βλέπαμε τα αυτοκίνητα να φρενάρουν το ένα πάνω στο άλλο", αναφέρει το ζευγάρι και συμπληρώνει: "Αν είχαμε παραμείνει μέσα στο αυτοκίνητο, σήμερα δεν θα μιλούσαμε..."

Τα αίτια της τραγωδίας


Οι οδηγοί που ενεπλάκησαν στο τροχαίο μίλησαν για ολισθηρότητα του οδοστρώματος καθώς λόγω έργων ασφαλτόστρωσης που είχαν γίνει στο σημείο και εξαιτίας της βροχής, ο δρόμος γλιστρούσε.
Click4more: Κόρη παλαίμαχου διαιτητή η νεαρή πανέμορφη γυναίκα που έχασε τη ζωή της στην καραμπόλα της Αθηνών – Λαμίας – Ποια ήταν η Ιωάννα Γιαννακοπούλου
Κάποιοι από τους οδηγούς που βρήκαν σώοι από την καραμπόλα δήλωσαν πως είδαν αυτοκίνητα να στριφογυρίζουν στον δρόμο λίγο πριν γίνει η πρώτη σύγκρουση και ακολουθήσει το χάος. Κάποιοι μάλιστα είπαν πως είδαν αυτοκίνητα να εκσφενδονίζονται και να περνούν πάνω από άλλα.

Οι εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος σοκάρουν. Αυτοκίνητα που μοιάζουν άμορφη μάζα, το ένα πάνω στο άλλο. Μνήμες από την πολύνεκρη τραγωδία στην Εγνατία οδό τον περασμένο Οκτώβριο.

«Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για τα έργα που γίνονται στην περιοχή, τονίζει σε ανακοίνωσή της, 14 και πλέον ώρες μετά την φονική καραμπόλα στο Σχηματάρι, η Νέα Οδός, σημειώνοντας πως όντως πρόσφατα έγινε αλλαγή στον ασφαλτοτάπητα στο σημείο του δυστυχήματος.





Δεν υπάρχουν σχόλια: