Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Το οικονομικό σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά! Δεσμεύτηκε για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά λογικές - Άγ







...
.- Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως έχει πρόγραμμα με δανεικά και ελλείμματα


- Θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια μειώσεις φόρων αλλά χωρίς να δημιουργούνται ελλείμματα
- Για τον συνδικαλιστικό νόμο δήλωσε ο Α. Σαμαράς: "Θα τον αλλάξω, θα υπάρξουν αναταράξεις, αλλά δεν με νοιάζει"
- Αποκάλυψε πως σε δήμο νησιού από τους 160 εργαζομένους οι 90 ήταν τμηματάρχες
- Προανήγγειλε κατάργηση του πόθεν έσχες για την απόκτηση πρώτης κατοικίας
- Δεσμεύτηκε πως δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε συντάξεις και εισοδήματα, αλλά μόνο λογικές αυξήσεις

"Τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα παντού" με αυτές τις λέξεις συνόψισε το σχέδιό του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας σε διακαναλική σύνδεση το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως δεν θα αναφερθεί στο κόμμα εκείνο που επιθυμεί να στήσει την παγίδα ξανά στον ελληνικό λαό του "Λεφτά Υπάρχουν", εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομά του, λέγοντας πως το δήθεν σχέδιο τους βασίζεται στη χρεοκοπία και σε νέα δανεικά.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, σημείωσε πως ο ΟΑΣΑ κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση στις μεταρρυθμίσεις τόσο για το 2013 όσο και για το 2014. Μίλησε για κοσμογονία μεταρρυθμίσεων τα τελευταία 2,5 χρόνια και πως η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει και νέες, προκειμένου να υπάρξει ανταγωνιστικότητα παντού.

Υπογράμμισε για τους τρεις προϋπολογισμούς που κατέθεσε η κυβέρνηση και οι οποίοι έπιασαν τους στόχους, ενώ όπως είπε, τα παλιότερα χρόνια ποτέ δεν έπεφταν μέσα, κάτι που σημαίνει έξοδο από το Μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα. Μιλώντας για τις αποκρατικοποιήσεις σημείωσε πως θα συνεχιστούν κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως ονειρεύεται να τις σταματήσει, ενώ όπως υπογράμμισε, σε καμία χώρα του κόσμου δεν γίνονται επανακρατικοποιήσεις.


Για τις φορολογικές μειώσεις είπε πως θα γίνουν με ορίζοντα μερικών ετών και στοχευμένες. Βγαίνοντας από το Μνημόνιο, όπως είπε θα είναι πιο εύκολο, αλλά χωρίς να δημιουργούνται ελλείμματα.

Για την επόμενη ημέρα ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε 770.000 θέσεις εργασίας από 7 μόνο τομείς της οικονομίας, κάτι που όπως είπε δεν συμπεριλαμβάνει βασικούς τομείς, όπως η εξόρυξη υδρογονανθράκων, για τους οποίους τόνισε, πως η Ελλάδα θα μπορέσει να πρωτοστατήσει στην ενεργειακή προμήθεια όλη της Ευρώπης.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για αλλαγές στον επενδυτικό νόμο, ώστε να απλοποιούνται οι επενδύσεις στη χώρα, αλλά και στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, κάνοντας λόγο πως μπαίνει σε μία τάξη το χάος που επικρατούσε στις επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στα περιφερειακά αεροδρόμια και συγκεκριμένα εκείνο της Ρόδου, δήλωσε πως "μου ζήτησαν λεφτά για να φτιαχτούν οι υποδομές και ντρέπομαι να πω πως δεν είχα να δώσω", σημειώνοντας πως με τις συμβάσεις παραχώρησης και το ελληνικό δημόσιο βγάζει χρήματα και τα αεροδρόμια αυτά θα αλλάξουν εικόνα προς το καλύτερο. Αποσαφήνισε όμως πως αυτά τα 14 αεροδρόμια δεν πωλούνται αλλά παραχωρούνται για εκμετάλλευση για 40 χρόνια και με βασική προϋπόθεση να υπάρξουν επενδύσεις σε αυτά.

Για τον συνδικαλιστικό νόμο προανήγγειλε πως θα γίνουν αλλαγές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "θα υπάρξουν αναταράξεις, αλλά δεν με νοιάζει". Σχετικά με τις αλλαγές στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο δήμο που δεν κατονόμασε, όπου από τους 160 εργαζόμενους, οι 90 ήταν τμηματάρχες.

Μία άλλη ανατροπή σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά είναι οι φορολογικές μειώσεις, τις οποίες χαρακτήρισε προσωπικό του στοίχημα. Όπως τόνισε αυτές οι μειώσεις μπορούν να γίνουν μόνο σταδιακά, αλλά είναι απαραίτητες για να ανασάνουν οι πολίτες. Σημείωσε πως τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση κατάφερε κάποιες μειώσεις, όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση, στα εισοδήματα των συνταξιούχων, ο φόρος ακινήτων, ο φόρος στα μερίσματα, ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη ρύμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με 100 δόσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε πως από το 2015 θα υπάρξει σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ κι αυτός θα αποδοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε οι δήμοι να μην είναι πλέον οι ζητιάνοι του κρατικού προϋπολογισμού. Προανήγγειλε μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 32%, μείωση φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις ώστε να φτάσει στο 15%. Εξετάζεται μάλιστα απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι τις 20.000 ευρώ, ενώ τώρα είναι στις 10.000 ευρώ. Προανήγγειλε κατάργηση του πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία και κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα των συντάξεων για τους 40άρηδες, σημείωσε πως το ποσοστό των νέων συνταξιούχων, κάτω από τα 62, είναι 76% για το Δημόσιο και αυτό δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα, προαναγγέλοντας πως σταδιακά θα μειωθούν αυτά τα φαινόμενα.

Υπογράμμισε πως δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε συντάξεις και εισοδήματα, λέγοντας πως τώρα που η χώρα μπαίνει στην ανάπτυξη, είναι ώρα για αυξήσεις, αλλά λογικές. Εγγυήθηκε επίσης τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2015, πως θα μείνει προστατευμένη πλήρως η πρώτη κατοικία, αλλά σημείωσε πως όταν μία κυβέρνηση δίνει κάτι χωρίς ελλείμματα αυτό μένει για πάντα. Κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως τάζει λαγούς και πετραχείλια σημείωσε πως όταν τάζει τα πάντα, τότε θα τα πάρει από τους πολίτες στο πολλαπλάσιο, σημείωσε πως ο λαός θα διαλέξει τελικά την ανάπτυξη και την εθνική στρατηγική και όχι τη χρεοκοπία και τη στασιμότητα.

Εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, αλλά η Ελλάδα με τη Νέα Δημοκρατία


Δεν υπάρχουν σχόλια: