Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Spartan: Ο νέος browser της Microsoft


microsoft-windows-spartan-browser

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία σχετικά με την δημιουργία ενός νέου browser με σκοπό να αντικαταστήσει τον Internet Explorer στα επερχόμενα Windows 10. Νέες πληροφορίες δείχνουν ότι ο Spartan μάλλον θα γίνει πραγματικότητα.



Έτσι, από ότι φαίνεται, ο Spartan θα είναι ένας σύγχρονος περιηγητής που θα μοιάζει αρκετά στους Chrome και Firefox, χωρίς να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον renderer και την JavaScript engine της Microsoft. Έτσι, παρόλο που η ονομασία και η εμφάνιση αλλάζει, στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ο νέος browser θα είναι αδερφός του Internet Explorer. Επίσης, θα υπάρχει native δυνατότητα για extensions και add-ons. Τέλος, η Microsoft πιθανότητα θα φέρει αυτά τις νέες δυνατότητας και στις φορητές συσκευές της ενώ στα Windows 10 ενδέχεται να κρατήσει και καποια έκδοση του IE για λόγους συμβατότητας.
Εκτός από τις φήμες για έναν νέο περιηγητή, ακούγεται ότι οι άνθρωποι της Microsoft ασχολούνται και με την βελτίωση του Trident renderer και ελπίζουμε επιτέλους να διορθώσουν αμαρτίες του παρελθόντος.
Σίγουρα, o Spartan, ως νέος ανασχεδιασμένος browser ίσως καταφέρει να προσελκύσει ένα μέρος του κοινού που κατέφυγε στα ανταγωνιστικά προγράμματα. Για να φέρει όμως πραγματική βελτίωση, θα ήταν καλύτερο να βελτιώσει τα τεχνικά κομμάτια που, ακόμη και στον ΙΕ 11, έφερναν πονοκεφάλους στους designers. Άλλωστε, αν θέλει να προσφέρει ποιοτική περιήγηση στο διαδίκτυο, πρέπει πρώτα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των developers. Ελπίζουμε ο Spartan να τα καταφέρει και να μην θαφτεί από την φήμη του προκατόχου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: