Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ανατροπή σκηνικού – Εισήγηση 70 σελίδων αθωώνει την Χρυσή Αυγή αναιρεί τα περί εγκληματικής οργάνωσης

Η εισήγηση αθωώνει την Χρυσή Αυγή και η εξέλιξη αυτή αποτελεί την απαρχή της αθώωσης ενός κόμματος που στιγματίστηκε ανέντιμα. 
 
Πλήρης είναι η ανατροπή σκηνικού στην περιβόητη πλέον υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο εισηγητής στην διαδικασία που θα οδηγήσει στο ακροατήριο την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει υποβάλλει την εισήγηση του που αναιρεί το πόρισμα του εισαγγελέα Ντογιάκου.
Ο Ντογιάκος ως γνωστός σε ένα πόρισμα copy paste 750 σελίδων κατατάσσει και τους 70 κατηγορουμένους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής στον παραλογισμό της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Όμως η διαδικασία έχει φθάσει στο τελευταίο στάδιο πριν η υπόθεση καταλήγει στα δικαστήρια.
Τρεις εισαγγελείς και δικαστές θα ψηφίσουν αν η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο και εκτιμάται ότι θα συμβεί αυτό ή στις 5 Φεβρουαρίου ή 10 Φεβρουαρίου.
Η εισήγηση ενός εκ των τριών δικαστών σοκάρει και ανατρέπει ότι γνωρίζαμε έως τώρα για την Χρυσή Αυγή ή καλύτερα ότι ήθελαν κάποιοι παραπλανητικά να γνωρίζουμε.
Με βάση ασφαλείς πληροφορίες η εισήγηση αναιρεί τα περί εγκληματικής οργάνωσης δεν αποδέχεται την έννοια της συλλογικής ευθύνης που είναι και το λογικό και αποδίδει ατομικές ευθύνες.
Η εισήγηση αθωώνει ουσιαστικά όλη την ηγεσία της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται προφυλακισμένη.
Όμως η εισήγηση μπορεί να ανατρέψει την δρομολογημένη εξέλιξη δηλαδή την εκδίκαση της υπόθεσης;
Το βασικό σενάριο είναι ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη περί τα τέλη Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη ή περίπου εκείνο το διάστημα.
Η Χρυσή Αυγή όμως θα έχει στα χέρια της μια εισήγηση καταπέλτης που αναιρεί πλήρως το πόρισμα Ντογιάκου και αναιρεί τα περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Η Χρυσή Αυγή όλο αυτό το διάστημα τι έλεγε απλά «όπου υπήρξαν παράνομες πράξεις να καταλήξουν στην δικαιοσύνη αλλά δεν νοείται ένα ολόκληρο κόμμα να στιγματίζεται ως εγκληματική οργάνωση».
Η κοινωνία δεν έχει πιστέψει τα περί εγκληματικής οργάνωσης και δεν είναι τυχαίο ότι η Χρυσή Αυγή κατάφερε να καταλάβει την τρίτη θέση στην βουλή που αποτελεί τεράστια πολιτική επιτυχία αφήνοντας πίσω Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ.
Η εισήγηση αθωώνει την Χρυσή Αυγή και η εξέλιξη αυτή αποτελεί την απαρχή της αθώωσης ενός κόμματος που στιγματίστηκε ανέντιμα.
Όπου υπήρξαν παρανομίες να υπάρξει και σκληρή καταδίκη αλλά δεν μπορεί ένα ολόκληρο κόμμα να στιγματίζεται ως εγκληματική οργάνωση επειδή κάποιοι έστησαν την υπόθεση.



www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: