Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Το γκολ με κίνηση «σβήσιμο τσιγάρου» που είχε σημειώσει ο Ροναλντίνιο κόντρα στην Τσέλσι, μιμήθηκε ο Τόνι Καραβάκα στην U12 της Μπαρτσελόνα!




Έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα ομορφότερα τέρματα που είδαμε ποτέ στην στο Τσάμπιονς Λιγκ.



Ήταν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια (8/3/05), τη σεζόν 2004-05, όταν η Μπαρτσελόνα είχε αποκλειστεί από την Τσέλσι στη φάση των «16» μετά την ήττα της με 4-2 στο Λονδίνο (νίκησε 2-1 στο "Καμπ Νου"). Και τα δύο τέρματα των Καταλανών είχαν έρθει από τον Ροναλντίνιο -το ένα με πέναλτι- όπου ο Βραζιλιάνος μάγος είχε κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλάει με το απίστευτο γκολ που είχε βάλει.

Σταμάτημα έξω από την περιοχή, ο Καρβάλιο στο ένα μέτρο και ο Τσέχ... στο βάθος. Ο Ρόνι ωστόσο έκανε αυτό που ελάχιστοι -ίσως και κανείς άλλος- θα έκαναν, κατάφερε να στείλει τη μπάλα στη γωνία του Τσέχου πορτιέρο, o οποίος αρκέστηκε να... παρακολουθήσει τη φάση, με ένα τέρμα που έμεινε γνωστό ως το «σβήσιμο του τσιγάρου».

Ποιος θα το φανταζόταν άραγε ότι δέκα χρόνια μετά θα βλέπαμε ξανά το ίδιο γκολ από έναν παίκτης των «μπλαουγκράνα» κι αυτός θα αγωνιζόταν στην U12; Ο λόγος για τον Τόνι Καραβάκα που έδειξε το τεράστιο ταλέντο του και... μιμούμενος τον Ρόνι, σκόραρε εναντίον της Κουμπέλε!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το γκολ του πιτσιρικά κι αυτό του Ροναλντίνιο: 


Δεν υπάρχουν σχόλια: