Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

''ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!'' (VIDEO)

.

Επιμέλεια ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος




Λαοθάλασσα πλημμύρισε το Σύνταγμα χθες, Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup και σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας».

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Το κάλεσμα έγινε μέσω των social media, στα οποία είχε αναρτηθεί σχετικό κείμενο όπου τονίζονταν: «Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε».
Το σκηνικό της συγκέντρωσης συμπληρώθηκε από τις κατάλευκες νιφάδες χιονιού που έπεφταν, θέλοντας κι αυτές να στείλουν το δικό τους συμβολικό μήνυμα: ''Μετά από τόσα χρόνια κατήφειας και απογοήτευσης θα ξημερώσει και μια άσπρη μέρα για όλους τους ΄Ελληνες!"
Χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών και μητέρες με μωρά στην αγκαλιά τους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, φώναξαν  συνθήματα όπως «δεν υποκύπτουμε, δεν εκβιαζόμαστε»,«η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»,«ούτε βήμα πίσω», ενώ προσυπόγραψαν και το μήνυμα της συγκέντρωσης συμπαράστασης της προηγούμενης εβδομάδος (5.12.2015). 
Το περιεχόμενο του μηνύματος αυτού έχει ως εξής: «Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει. Η εποχή της γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε»!
 
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων. Ζωντανή απόδειξη πως ενδιαφέρονται και πάλι για τα κοινά και την πολιτική ζωή της Χώρας, μετά από μια μακρά περίοδο αδιαφορίας και πλήρους απαξίωσης των πολιτικών. 
Επίσης συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις της Κύπρου, της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς και στη Νέα Υόρκη.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαιρέτισε, από τις Βρυξέλλες, την πρωτοβουλία των πολιτών, αναρτώντας φωτογραφία στο facebook και στο twitter από τη συγκέντρωση του Συντάγματος και το μήνυμα: «στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: